Geplaatst op: 03-06-2019

Terwijl de jeugd op de DYR aan het knallen was met het idee van ‘de jeugd heeft de toekomst’, waren de masters aan de andere kant van het IJsselmeer bezig met hun 2e jeugd op het ONK Laser Masters in Hoorn .
Donderdag veel wind, en doordat Hoorn zo’n beetje lagerwal ligt flinke golven! Klamer, Albert en Jeroen hebben zich weerbaar getoond en hebben ondanks deze zware omstandigheden 2 mooie races gevaren.  Remco en Marleen hebben de startlijn van dichtbij bekeken maar hun meerdere in de wind & golven erkend.

Vrijdag begon de dag met iets minder wind en relatief vlak water.
Voor iedereen goed te doen weliswaar met wisselende resultaten. Wat blijkt, het middenveld is groot en iedereen kan een aardig potje varen, dus een foutje wordt snel bestraft. Omslaan, rondje draaien of een foute inschatting kan je zo 7 plaatsen kosten. Aan het eind van de dag is de wind weer 'AAN' en de golven bouwend, daar behalen de mannen hun mindere resultaat van de dag.

Zaterdag een licht-weer-dag, met 5-8 knopen en zon! Heerlijk als je zo mag buitenspelen! Klamer behaalde zijn beste plek van deze serie met een knappe 9e plek laat hij zien dat de top dichtbij zit! Klamer, Remco en Marleen hadden een stijgende lijn te pakken. Albert en Jeroen hadden wat moeite met de snelheid aan de wind. Na 2 wedstrijdjes zakte de wind er geheel uit en moesten er velen terug gesleept worden. Een gezellig diner met de hele vloot en een tombola waren een prima afsluiter van een lange zonnige dag.

Zondag de laatste 3 zonnige races gevaren met rond de 10kn.  De eerste start van de dag was voor de mannen een lastige door 2 general recalls onder de zwarte vlag, ook Klamer en Jeroen zaten bij de 'pechvogels'. Maar ja 'nooit te vroeg is altijd te laat'.... Uiteindelijk blijkt dat oefening toch goed is want voor Remco (21), Albert (21), Jeroen(27) en Marleen(21) levert de laatste dag toch de beste klasseringen van het evenement.

Eindstand: Klamer (34), Remco (35), Albert (38), Jeroen(47) van de Standaards (68) en Marleen(36) van de Radials (50).
Al met al een top weekend met allerlei omstandigheden en vele leermomenten voor allen! Trots op onze Masters!