Geplaatst op: 31-10-2019

Hofleverancier van de Jeugdploeg/Kernploeg! Dat zou een verdiend predikaat zijn ! Maar liefst 6 jeugdleden van WV Braasemermeer stromen door naar deze elitegroep van de Nederlandse optimist zeilers. Alle zeilers hebben in de afgelopen tijd deelgenomen aan het intensieve programma van onze Optimist Racing Team Braassem (ORTB). Wij feliciteren van harte: Xander Holtz, Audrius Moliakov, beide hebben zich geselecteerd voor de Jeugdploeg een super knappe prestatie, beide toppers zijn respectievelijk 10 en 11 jaar oud! Bij beide families lijkt het zeilen in de genen te zitten ��. Vooral hun inzicht op het water heeft ze ver gebracht. Ook chaupeau voor de mannen die zich in de Kernploeg gevaren hebbben; Hugo Dedding (12), Niels Brandt (11), Sam van Nieuwenhuyzen (13) en Tom van Nieuwenhuyzen (13). Hard werken en een juiste mindset, dat is de spirit die de mannen hebben laten zien. Dit alles natuurlijk onder de enthousiaste en professionele begeleiding van Benjamin, Eline en Jiannis.  Deze coaches verdienen een groot compliment om deze pre-pubers op dat niveau te laten presteren.

Concreet betekent deze move dat deze jeugdzeilers nu onder regiem van de Jeugd- en Kernploeg coaches zullen gaan varen, net als hun (oud) teamleden en dus eveneens uit de koker van de Braassem ; Thijs Bijleveld en Michiel van der Vorm . Maar eens een Braassemer altijd een Braassemer, dus blijven deze talenten verbonden aan de vereniging en zullen we elkaar op en rond het water absoluut treffen.

WV Braassemermeer wenst jullie allemaal ontzettend veel succes en bovenal veel plezier, jullie gaan een bijzonder seizoen tegemoet met buitenlandse ervaringen, we zijn trots op jullie ! Trots zijn we ook op de nieuwe ORTB leden, vanuit de CWO lessen en van buitenaf zien we weer een nieuw team ontstaan. Volg ons programma op Facebook via en via Instagram. En mocht u deze opti’s binnenkort willen zien zeilen, de komende drie zondagen zijn ze te vinden om hun homewaters. Vanuit het clubgebouw kunt u ze makkelijk aanschouwen en schiet de jeugd gerust aan voor alle vragen, vinden ze leuk!