Geplaatst op: 25-05-2018

Afgelopen weekeinde was het ONK sprint voor de Soloklasse op Loosdrecht. Een nieuw concept waarmee in korte wedstrijden van ongeveer een kwartier in kleine groepen gestart wordt. Kort, intens en veel spanning. Vanuit de Braassem heeft een vijftal zeilers meegedaan, Marc Fluttert, Marleen Gaillard, Gerard Post, Ton Vos en Mark Wildenberg. Een sterke afvaardiging vanuit de Braassem.

De 27 zeilers werden in 6 verschillende groepen ingedeeld. Per wedstrijd werden 3 races gestart met 2 groepen per race. In totaal gaf dat 33 starts in 11 wedstrijden. Daarmee heeft elke groep twee keer tegen elkaar gestart + een extra start omdat de tijd het toeliet. Uit deze voorrondes is een finale groep gevormd die mocht strijden voor de blauwe wimpel in twee finale wedstrijden. Zowel Marleen (6e) als Mark(4e) hadden zich gekwalificeerd en mochten strijden voor de beste van Nederland. In de finale races telden de punten dubbel en de resultaten mochten  niet afgetrokken worden. Door het grote aantal punten in de laatste wedstrijd bleef het tot het laatste alle kansen open voor deze beste 10 zeilers.

Met 23 punten tussen de #1 en de #10 was het goed oppassen in de finale races. Een DSQ verwijst je direct naar de achterkant van het veld. Na een zinderende finale race heeft Marleen haar plaats weten te behouden en heeft Mark een podium weten te bemachtigen door de directe concurrent te verslaan. Een zinderend evenement in een fantastisch nieuw concept.

YouTube
Er zijn wat filmpjes gemaakt:

Dag 1, klik HIER

Dag 2, klik HIER