Geplaatst op: 03-09-2017

Een prachtige avond! Maar de wind liet ons een beetje in de steek, vandaar dat de 2e wedstrijd moest worden afgebroken. Marleen Gaillard mocht met de Nachtkaars naar huis. Eenmaal van het water, was daar nartuurlijk weer de borrel in het Braassem Café. Hoge opkomst en een supergezellig sfeertje in ons café aan de haven. 

Een verslag van Marleen:

Na een heerlijk weekje zeilend (en af en toe dobberend) doorgebracht te hebben op het IJsselmeer met onze Marieholm was het weer tijd voor de DiZeBra. De afgelopen 2 weken kon ik er niet bij zijn en de tijd begon te dringen om toch eindelijk een keer die nachtkaars te kunnen bemachtigen. Deze avond stond dus vast in mijn agenda. Ik heb er zelfs voor gespijbeld, omdat ik voor de opleiding die ik momenteel volg, eigenlijk een avond naar school moest. Jammer dan, voor deze DiZeBra avond moet alles wijken!

Na een druk werkdagje stapte Marc en ik toch nog op tijd in de auto richting Braassem. Meteen de trailer en alle spullen klaargezet, omdat vanavond de boten ingepakt moesten worden ivm met het Solo ONK dat dit weekend plaatsvindt in Workum. Er leek een mooi windje te staan en de voorspelling was dat het zo zou blijven. Tijdens de maaltijd op het terras voor het bruin cafe zag ik de wind al inkakken. Als dat maar goed komt….. Toch iedereen het water op en drijvend verplaatste de vloot van 46 deelnemers zich langzaam richting het startschip. Gelukkig kwam er toch af en toe een zuchtje wind en ook meestal uit dezelfde richting, dus Willem legde er met zijn team een baantje in en begon de startprocedure. Het was druk op de startlijn bij de open boten en ik dringde toch wel een beetje in bij de bovenboei, dus draaide een rondje om het weer een beetje goed te maken. Door deze stommiteit lag ik er niet lekker bij en ik zag Thedor weer mooi voorin het veld liggen. Ik ben aan een inhaalrace begonnen en kroop langzaam door het veld naar voren waar ik best tevreden over was.

Na de finish van de eerste race zakte de wind er nog meer uit en ging de zon al langzaam onder boven Roelofarendsveen en begon het te schemeren. Een hele race zou eindigen in een nachtwedstrijd en uiteraard had Willem dat ook door. Hij startte ons dus weg voor een spintwedstrijd naar de bovenboei en haven. Mijn start pakte eigenlijk beter uit dan ik in eerste instantie had verwacht. Ik was net niet te vroeg en had zowaar wind, terwijl er geen golfje te zien was! Zelfs Bruno, die vlak naast mij lag, zei verbaasd “waar haal jij die wind vandaan”? Hoe dan ook, het windje bleef bij me en in een paar klappen finishte ik vlak achter de FD van Rogier en Tom in 5 minuten bij de bovenboei!  Snel op weg naar de haven, de boten op de trailer en naar de kroeg voor de aftersail! Daar was het weer vanouds druk en gezellig en we genoten van de zwoele zomeravond. Bij de prijsuitreiking bleek ik dan eindelijk die felbegeerde nachtkaars te hebben gewonnen! Nog 2 DiZeBra avonden hebben we te gaan dit jaar en dan is deze mooie zomercompetitie voor dit jaar alweer achter de rug, maar gelukkig zetten we deze traditie gewoon door in 2018!

Marleen Gaillard

Voor de uitlslagen, klik je HIER