Geplaatst op: 30-01-2018

Het was weer een heerlijk dagje op het water; genoeg wind en de kou viel (voor de zeilers althans) behoorlijk mee. Met 7 boten op het water zagen we de duels al voor de start een aanvang nemen; vervolgens bij het startsein zorgen dat je de goeie kant op gaat en gauw op zoek naar de druk. De top wordt breder met in de eerste pot dan ook het hoogste podium voor de Fondel. De Yellow Rose die vantevoren nog een ‘sailwash’ uitvoerde kwam vanaf de 2e wedstrijd op stoom en besloot een rijtje 1-tjes af te leveren. Dat de 18+ in een van de wedstrijden er nog voor kon eindigen had alles te maken met de pik-start die helaas te vroeg bleek te zijn.

Helaas een uitvaller wegens materiaalpech; de Hycos had zo langzamerhand alles aan de boot vervangen behalve de voorstag; u raadt het al, deze begaf het dan ook in race 1. De 23 van de fam. Korver gebruikte de wedstrijden nog een beetje om kennis te maken met de boot maar hopelijk zien we die vanaf de volgende keer (17 februari) midden in het strijdgewoel.

Nog een laatste mededeling; 11 februari en 18 februari winterwedstrijden (boot ligt toch op de Braassem dus gebruik die gezellige mogelijkheid tot training). Dan 17 & 18 Maart de Warming Up; een klassiek begin van het wedstrijdseizoen op de nu voor iedereen bekende plas. We zouden het leuk vinden om alle Maxfuns (zowel de winterdivisie zeilers als de winterwedstrijdzeilers) te zien meedoen; snelle telling leert dan dat we met zijn 13-en de strijd mogen aangaan; hoe leuk is dat?

Graag tot snel.