Geplaatst op: 25-01-2018

Op 23 januari gaf Bram de Vries een lezing over de Waddenzee. Hij had hiervoor gereageerd op de oproep in een eerdere nieuwsbrief. Bram vertelde relaxed over 15 jaar ervaring op de Wadden met eigen-en soms een gehuurde- boot. Hij had prachtige foto’s en boeken, kaarten en getijdentabellen meegenomen om zijn verhaal te illustreren.

Hoewel meerdere luisteraars ook al vaak op het Wad waren geweest, was iedereen weer enthousiast geworden door het verhaal en de herkenning van de beelden. Een veelheid van onderwerpen deed ons opnieuw verlangen naar een bezoek aan de Waddenzee. Zo vertelde hij natuurlijk over de zeehonden, vogels, krabben, vissen, maar ook over planten, navigatie, enz.

Samen met de zaal maakte hij sommetjes over hoe laat je uit Terschelling moest vertrekken op 17 juli 2017 als je op het juiste moment over het wantij wilde varen en maximaal van de stroming mee wilde genieten. Erg leerzaam maar vooral ook erg leuk.

Na afloop bood Edwin nog aan Bram een gepast kruikje met likeurdrank uit Roelofarendsveen aan. Er werd nog gezellig nageborreld en wie weet gaat Peter van der Krogt nog iets over een tocht naar Sint-Petersburg vertellen.