Geplaatst op: 12-08-2020

Voor de uitslagen van 4 augustus, klik je HIER

----------------

4 aug - Het was een fantastisch mooie avond, met heel weinig wind. De wind was al weinig veelbelovend en zakte aan het eind van de dag verder weg. Dat biedt kansen voor ondergetekende aangezien mijn lichtweer skills beduidend beter zijn dan mijn normaal zeilweer skills. Rene was wedstrijdleider en had er twee keurige banen ingelegd. De weergoden hadden wel wat shifts in petto om de linkerkant te begunstigen en de startlijn was in beide gevallen wat voordeliger bij de pin. Als zeiler had je daardoor wat te kiezen (of te verliezen). Bij beide wedstrijden kwam de wind over de linkerkant aanzetten. Mijn keus was dan ook snel gemaakt (links) en bleek goed te zijn. RS-en, top-Laser zeilers en Tasar bleven lang binnen mijn handbereik, wat voor een Solo handicap bijzonder gunstig is. Dat werden dan ook twee eerste plekken.

Helaas blijkt de nachtkaars de vorige week al weggegeven te zijn aan de open boten, dus al mijn strijd leek te vergeefs. Mijn mooiste inhaalstunt was in de bar waar de kielbootwinnaar door afwezigheid werd ingehaald door mij . Dank voor deze prachtige avond en toffe trofee! Tot volgende week “when the battle continues”.

Groetjes Solo 626,

Mark Wildenberg