Geplaatst op: 27-11-2017

Het bestuur heeft een veelheid van onderwerpen de revue laten passeren. Zo hebben we nog even gekeken naar de tracks van de finish van ‘onze’ Carolijn Brouwer bij de VolvoOceanRace. Ze was heel kort voor de ALV met haar Dongfeng Race team als tweede! in Kaapstad  over de finish gekomen. Bij deze ook van Harte Carolijn! Daarnaast hebben we naar YouTube commentaar van haar geluisterd. Marijke Hasselman heeft als voorzitter van de Lustrum commissie de agenda en het logo van het Lustrum jaar openbaar gemaakt. Op de Nieuwjaarsreceptie zal ze nog meer geheimen prijsgeven. We hebben er zin in!

Er is afscheid genomen van drie gewaardeerde bestuurders die elk hun bijdragen hebben geleverd en waar we als vereniging trots op kunnen zijn. Zij hebben hun nek uitgestoken om naar beste kunnen dingen voor leden en de vereniging aan te pakken. Gelukkig mochten we daarnaast in ons honderdste jaar maar liefst drie nieuwe zeer enthousiaste bestuursleden verwelkomen. Het bestuur is hierbij niet over een nacht ijs gegaan: maar liefst twee van de drie nieuwe bestuursleden waren tijdens de laatste Gala-avond al genomineerd als vrijwilliger van het jaar. Ruben is zelfs vrijwilliger van het jaar geworden.

  • Ruben Holtz, bestuurslid trainingen
  • Rob de Jeu, bestuurslid opleidingen
  • Theo Meus, bestuurslid haven en gebouwen

Ruben met een geweldige staat van dienst in de wedstrijdzeilerij bij onder meer Roy Heiner, als team member en als trainer. Het had weinig gescheeld of hij had aan de VolvoOceanRace mee gedaan. Ruben weet de zeilers te binden en hun enthousiasme te versterken.

Rob heeft al een lange ervaring met het zeilen van klassieke zeilschepen en vond het leuk om vanuit zijn woonplaats Roelofarendsveen zijn kinderen te leren zeilen, op onze vereniging. Nu is hij al een sterk betrokken bestuurslid voor opleidingen.

Theo is altijd wedstrijdzeiler geweest en intussen ook al zeker 10 jaar wedstrijdleider. Naast professioneel Politieman, heeft hij al jaren ervaring met het onderhouden van wooncomplexen. Theo nam deze avond uitgebreid de moeite om de investeringen in de haven en de gebouwen met de leden te bespreken.

Onze voorzitter Wouter van der Gronden werd na zijn statutaire periode van vier jaar, herkozen voor een volgende periode. Graag brengt hij bestuurlijke rust na drie bestuurswisselingen en vertegenwoordigt hij graag in het Lustrumjaar de vereniging. Tevens zal hij dit jaar de tijd nemen om (samen met zijn team) een opvolger te zoeken.

Beleidsplan, begroting en tarieven werden door de aanwezigen goedgekeurd. Om de inkomsten verder te vergroten, doen we een beroep op onze leden om daadwerkelijk volgens HuisHoudelijkReglement twee dagen per jaar vrijwilligers werk te verrichten. Degenen die het liever afkopen, betalen ‘slechts’ € 30.

Ook kunnen we nu samen werken aan een ‘Rookvrije generatie’. We verbieden het roken nog niet, maar doen wel een moreel appel op de leden om niet te roken in het gezichtsveld van jongeren. Deze campagne wordt overigens ook gestimuleerd door het WatersportVerbond: Maak uw vereniging rookvrij. Zie ook: Kinderen rookvrij laten opgroeien. Vrij van het slechte voorbeeld en vrij van de verleiding van sigaretten. Wie wil dat niet? Help mee. Samen op weg naar een Rookvrije Generatie.

De vergadering startte kort na 20:00 uur, had een pauze en eindigde ca 22:45 uur.

De volgende vergadering staat gepland op 16 maart 2018. Tot dan weer!