Geplaatst op: 21-10-2019

NCK 2019, Hard voor weinig, maar nooit chagrijnig!

Ingeluid met een intensieve training op ons thuiswater, is er dit weekeinde gestreden voor de landstitel “NCK teamzeilen 2019”, maar voordat we inhoudelijk in gaan op de prestaties van ons jong en getalenteerde team met een gemiddelde leeftijd van 17 jaar, hierna beschreven als Young Guns, richten wij ons graag even tot de toppers van WPS:

Genoten hebben we van jullie drive, enthousiasme, plezier, lol en prestaties op het water. Hou dit vast, neem dit mee…..vergeet even de rest, namens de WV Braassemeer: Chapeau voor jullie optreden en prestaties!

So, terug naar onze eigen Young Guns, Ja toch, niet dan!

Ja toch, zaterdag prachtige condities voor een lange dag teamzeilen waarbij de Feva’s pas ’s avonds om 18.30 uur klaar waren met een volledige Round Robin. Ja toch, team Braassem Feva de dag 2e overall afgesloten;

Ja toch, zaterdag op gepaste afstand van de race-area van de Feva’s….de Koningsklasse, waar een 8-tal Young Guns het blauw ook hebben laten schitteren in de MaxFuns. Gelijk aan onze Feva zeilers de dag 2e overall afgesloten. Niet dan, een volledige Round Robin, want er hadden nog een drietal wedstrijden gevaren moeten worden.

Zondag, ja toch: de wekker (beetje vroeg) maar, ja toch; we mogen weer gaan knallen. Doel Feva’s, prolongeren van de landstitel, voor de MaxFuns het behalen van een podiumplaats.

Niet dan: wind, Ja toch: de Kralinsche plas als een spiegel.

Niet dan; saaie dag, Ja toch….uitstel van twee uur, misschien komt er toch nog een beetje wind, een vlaag…..nee toch: alle wedstrijden gecanceld voor vandaag.

Uitslag bij de Feva op basis van een volledige Round Robin, tweede overall!! Gefeliciteerd Sytse, Hugo, Florian en Wouter.

Ja toch, het blijft spannend ook al zitten we niet op het water. Niet dan; geen volledige Round Robin, Ja toch; er wordt besloten om het klassement in de Koningsklasse op te maken op basis van 7 gezeilde races, Niet dan; daar vallen voor het team Braassem 2 x een “win” weg…..en niet dan; we zakken in het algemeen klassement.

Ja toch, op gronde van de sailing instructions “als bij gelijk aantal verloren races, er een gelijkspel optreedt tussen twee teams, het gelijk spel verbroken wordt ten gunste van het team dat de laatste onderlinge race tussen de twee teams gewonnen heeft” en ja toch; toch een podiumplaats? Niet dan, prijsuitreiking, een vierde plaats. Niet dan; doel niet behaald, maar ja toch; wat heeft het blauw geschitterd en wat hebben we mooie acties, teamplay, lol en plezier mogen aanschouwen. En ja toch…..de coach heeft weer wat minder haren als gevolg van de spannende strijd op beiden banen…..en ja toch voor wat betreft de Koningsklasse: Ole, Caspar, Bas, Daan, Wouter, Rens, Hanno, Tessa en Josephine wat hebben jullie knap gevaren…..en ja toch: volgend jaar gaan we voor de clean sweep in zowel de Feva alsook de MaxFun klasse. En ergo: ja toch: wat was de hartige taart van ons Marijke lekkerrrrtttt.

Wil je de foto's terugzien? Klik dan HIER