Geplaatst op: 16-10-2019

Al jarenlang is onze vereniging sterk vertegenwoordigd bij het Nederland Clubkampioenschap Teamzeilen. Dit jaar gaat onze jeugd strijden voor de titel. Teamzeilen is heel spannend om naar te kijken. Dus als je onze zeilers wilt aanmoedigen, kom dan zaterdag of zondag naar de Kralingse plas in Rotterdam.

Teamzeilen….wat is dat dan?
Teamzeilen is een zeer technische en tactische tak van wedstrijdzeilen, waarbij voldoende bootsnelheid en boothandling gecombineerd moeten worden met teamwork en communicatie met als resultante het legitiem pesten van je tegenstander. Bij het NCK Teamzeilen zijn er twee teams met een gelijk aantal boten (2 boten per team). Het winnende team is het team dat de minste punten heeft na te zijn gefinisht. De boot die als eerste finisht, krijgt 1 punt, de tweede 2 punten et cetera. In het geval van een gelijke stand geldt dat het team van de laatste gefinishte boot verliest. Ergo…..zorg dat je niet laatste wordt is de basis.

Komend weekeinde mogen onze regerend Nederlands Kampioenen in de RSFeva, bestaande uit Florian, Hugo, Sytse en Wouter, hun landstitel van het vorige jaar gaan verdedigen. Net als vorig jaar zal het LRTB zich weer van zijn beste kant laten zien in de koningsklasse MaxFun25…….waar we zeker de titel van “team met de laagste gemiddelde leeftijd” zullen binnen harken……de jeugd heeft immers de toekomst.

Afelopen weekeinde was de generale repetitie op ons home water, waarbij de zaterdag in het teken heeft gestaan van boothandeling, zondag het fysieke teamracen zelf, of te wel…het legitiem pesten van het andere team. Op basis van de getoonde leercurves van onze zeilers mogen en kunnen we concluderen…ze zijn er weer klaar voor! Vorig jaar zijn we gestart met zaaien, de eerste oogstappeltjes hebben we dit weekeinde gezien….misschien dat we dit jaar al kunnen oogsten tijdens het NCK 2019.
 

Kom kijken, het is gezellig aan de Kralingse plas en moedig onze jeugd aan!