Geplaatst op: 08-10-2018

Vorig jaar wonnen wij het NCK Teamzeilen in de MaxFun. Wie gaat dit jaar met de bokaal naar huis? Kom vooral langs en neem een kijkje bij dit spektakel. Vanaf het terras van de Rotterdamsche Zeilvereeniging (RZV) is alles goed te volgen. Zoals elk jaar zal het een 2K Teamzeil-evenement zijn, dit houdt in dat met twee boten van het ene team, tegen twee boten van een ander team gezeild wordt. Binnen de regels van het wedstrijdzeilen is vervolgens alles geoorloofd om elkaar te dwarsbomen, op te vangen of van de baan te zeilen, alles met maar een doel: geen van de boten van het team mag laatste worden! 

Gezeild wordt in MaxFun 25's, die door de organisatie beschikbaar gesteld worden. Dit jaar vertegenwoordigen Marit Rozendaal, Sofia Brinkman, Josephine Holtz, Bas de Meij, Caspar Kowalski, Ole van de Vorm, Wouter Stiphout, Rens de Lange, Lucas Struijk, Erik Wesselman en Ruben Holtz onze vereniging. 

Ook dit jaar is er een 'jeugdkampioenschap', dat verzeild wordt in de RS Feva. Optimistzeilers Sytse Boerstra, Thomas Schouten, Hugo Dedding en Florian Vreeburg gaan proberen de prijs mee naar huis te nemen.