Nieuws over de Vereniging

Update Corona maatregelen 19 mei

20 mei - Gisteren zijn er door het kabinet weer een aantal versoepelingen aangekondigd. Als vereniging moeten wij op dit moment veel aanpassen en zijn wij nu in afwachting van de definitieve protocollen van de gemeente en de veiligheidsregio.

Lees meer

Vliegende start DiZeBra 2021

17 juni - Het DiZeBra seizoen komt op gang. Inmiddels zijn er al weer 2 prachtige avonden geweest met op de 2e avond een record aantal boten aan de start. Jan de Vreede schreef een kort verslag.

Lees meer

Corona Update per 3 juni

3 juni - Steeds sneller komt de normale samenleving weer op gang. Dat betekent ook dat er weer meer mag binnen de haven en op het water. Maar nog steeds zijn er ook een aantal beperkingen.

Lees meer

In memoriam

4 juni - Deze week bereikte onze het droevige bericht dat op 95-jarige leeftijd Koos Koot is overleden.

Lees meer

Corona Update per 19 mei

19 mei - Gelukkig mogen we steeds meer. Maar we zullen nog even geduld moeten hebben voor dat alles weer kan. Lees verder voor de huidige stand van zaken.

Lees meer

DiZeBra nog niet van start

9 apr - De beperkingen op en rond het water worden steeds een beetje meer versoepeld. Helaas is het op dit moment nog niet mogelijk om wedstrijden te organiseren .Ook de DiZeBra gaat later van start.

Lees meer

Winter in onze haven

8 feb - Team X dacht vorige week nog aan het installeren van de zonnepanelen op het dak. Maar toen viel de winter in.....Paula Bulk en Bert van de Berkhof maakten een paar mooie foto's.

Lees meer

Werkzaamheden in de haven

15 jan - In de haven is gestart met de werkzaamheden zoals toegelicht in de Najaars ledenvergadering. De werkzaamheden kunnen voor enige overlast zorgen. Graag uw begrip hiervoor.

Lees meer

In memoriam Gerard van Dongen

17 dec - Op 9 december is op 87 jarige leeftijd, toch onverwacht, Gerard van Dongen overleden. Gerard is Voorzitter en Commissaris Clubhuis van de vereniging geweest en is tevens erelid.

Lees meer

In memoriam Eddy Rietveld

7 dec - Op 2 december is op 66 jarige leeftijd Eddy Rietveld overleden. Misschien niet voor iedereen een bekende naam, maar wel voor de ‘oudere leden’. Eddy is in de jaren 70 havenmeester bij ons geweest.

Lees meer

Coronamaatregelen - Update 1 juli

1 juli - Met ingang van 1 juli zijn er weer aan aantal aanpassingen m.b.t. de “Corona regels”. Heel veel mag gelukkig weer, maar er zijn nog altijd een aantal zaken waar we aan moeten denken.

Lees meer

De horeca is weer open!

1 juni - Stukje bij beetje mogen we steeds weer wat meer. Vandaag zijn om 12 uur feestelijk de deuren van het clubhuis voor de horeca weer open gegaan. Met toeters, bloemen en een 1,5 meter toast werd de opening gedaan.

Lees meer

DiZeBra van start op 2 juni

28 mei - De veiligheidsregio waar wij onder vallen heeft onder voorwaarden toegestaan dat we vanaf 2 juni weer een aangepaste DiZeBra kunnen houden. Uiteraard moeten we ons houden aan de algemeen geldende “Corona maatregelen”. Het handhaven van de 1,5 m regel en geen groepsvorming zijn daarbij het belangrijkste.

Lees meer

Genieten van een heerlijke Tapas?

20 mei - Nog even en het terras kan weer echt open! Maar dit weekend bezorgen wij opnieuw heerlijke Spaanse Tapas, het wordt een heus feest! Geniet onder andere van paella, spaanse balletjes en patatas bravas. Ziet u zich in gedachten al zitten op een zonnig terras?

Lees meer

Deze week lekker Mexicaans

6 mei - Al wekenlang worden we door Edwin thuis verwend met heerlijke maaltijden. Elke week een ander thema. Dit keer Mexicaans. Lees er alles over.

Lees meer

Coronavirus – Update 22 april

22 april –Dinsdag 21 april heeft het kabinet weer een update gegeven m.b.t. de Corona maatregelen. Er zijn een aantal versoepelingen, maar veel blijft helaas bij het oude. Het advies is en blijft nog steeds om zoveel mogelijk thuis te blijven. Wij begrijpen dat dit met het mooie weer een hele uitdaging is.

Lees meer

Pasen 2020 - Laat je verwennen!

6 april - Bijna Pasen en geen Magic Marine Easter Regatta op het water. Maar als je dan toch thuis bent, waarom laat je je dan niet heerlijk verwennen met een Paasbrunch van Edwin?

Lees meer

Edwins’s Tapas bij u thuis

23 maart - Barre tijden voor horeca-ondernemers. Dat geldt natuurlijk ook voor onze eigen Edwin van Wieringen. Als leden kunnen wij hem wellicht een beetje helpen.

Lees meer

Coronavirus - Alle activiteiten tot 1 april afgelast

13 maart - De ontwikkelingen rond het Coronavirus volgen zich in een snel tempo op. Gistermiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen. NOC*NSF adviseert haar leden (o.a. het Watersportverbond) met klem, alle sportevenementen in Nederland tot 1 april af te gelasten.

Lees meer

Mooie foto’s bouw Clubhuis 1967

29 feb - De verbouwing van de bestuurskamer is een mooie gelegenheid weer eens in de archieven te duiken. Secretaris Bert van den Berkhof vond een doos met dia's met daarop de bouw van ons clubhuis.

Lees meer

10 januari: Lezing sportfysiotherapie

5 jan - Sporten kan blessures met zich meebrengen. Hoe ga je daar mee om en vooral, hoe voorkom je deze? Op 10 januari geeft Marielle Zonneveld een lezing over sportfysio en dan met name gerelateerd aan zeilen.

Lees meer

Zelfwerkzaamheid 30 november

3 dec - Ook de 2e zaterdag weer een opkomst waar je blij van wordt. Er waren 20 dames en heren 's morgens om 9.00 uur present. Edwin bracht de harde werkers al direct in winterse sferen met Apfelstrudel.

Lees meer

EHBO cursus van 2 avonden

11 nov - Wil jij weten wat je moet doen bij een ongeval op het water? Of een klein ongelukje op de wal? We organiseren een verkorte EHBO-cursus van 2 avonden in december. Kom je ook?

Lees meer

Team 18+ wint Braassem PubQuiz

27 okt - Het leek wel een darttoernooi gisteravond. Met 16 teams, bestaande uit 4 of 5 deelnemers werd er fanatiek gestreden voor de prijzen. Maar er werd vooral heel veel gelachen!

Lees meer

EHBO Cursus

12 okt - Als sportvereniging moeten wij zelf voor de veiligheid van onze leden kunnen zorgen. Naast opleiders, trainers en andere vrijwilligers groeit ook de groep leden die het AED-apparaat kunnen bedienen binnen onze vereniging.

Lees meer

Ondergang in topvorm

2 okt - Dit weekend zal de Braassem nog 1 keer meedoen aan de Eredivisie Zeilen. Voor de laatste keer beschrijft Bart Leerling zijn gevoelens...

Lees meer

Storing verlichting haven

27 sept - Helaas hebben we te maken met een storing van de verlichting in de haven. De oorzaak daarvan is nog niet geheel duidelijk.

Lees meer

Webcam weer actief

11 augustus - Het heeft een tijdje geduurd, maar door de inzet van Jan de Vreede hebben we weer een fantastische webcam!

Lees meer