Nieuws over de Vereniging

Coronamaatregelen - Update 1 juli

1 juli - Met ingang van 1 juli zijn er weer aan aantal aanpassingen m.b.t. de “Corona regels”. Heel veel mag gelukkig weer, maar er zijn nog altijd een aantal zaken waar we aan moeten denken.

Lees meer

Update Corona maatregelen 19 mei

20 mei - Gisteren zijn er door het kabinet weer een aantal versoepelingen aangekondigd. Als vereniging moeten wij op dit moment veel aanpassen en zijn wij nu in afwachting van de definitieve protocollen van de gemeente en de veiligheidsregio.

Lees meer

De horeca is weer open!

1 juni - Stukje bij beetje mogen we steeds weer wat meer. Vandaag zijn om 12 uur feestelijk de deuren van het clubhuis voor de horeca weer open gegaan. Met toeters, bloemen en een 1,5 meter toast werd de opening gedaan.

Lees meer

DiZeBra van start op 2 juni

28 mei - De veiligheidsregio waar wij onder vallen heeft onder voorwaarden toegestaan dat we vanaf 2 juni weer een aangepaste DiZeBra kunnen houden. Uiteraard moeten we ons houden aan de algemeen geldende “Corona maatregelen”. Het handhaven van de 1,5 m regel en geen groepsvorming zijn daarbij het belangrijkste.

Lees meer

Genieten van een heerlijke Tapas?

20 mei - Nog even en het terras kan weer echt open! Maar dit weekend bezorgen wij opnieuw heerlijke Spaanse Tapas, het wordt een heus feest! Geniet onder andere van paella, spaanse balletjes en patatas bravas. Ziet u zich in gedachten al zitten op een zonnig terras?

Lees meer

Deze week lekker Mexicaans

6 mei - Al wekenlang worden we door Edwin thuis verwend met heerlijke maaltijden. Elke week een ander thema. Dit keer Mexicaans. Lees er alles over.

Lees meer

Coronavirus – Update 22 april

22 april –Dinsdag 21 april heeft het kabinet weer een update gegeven m.b.t. de Corona maatregelen. Er zijn een aantal versoepelingen, maar veel blijft helaas bij het oude. Het advies is en blijft nog steeds om zoveel mogelijk thuis te blijven. Wij begrijpen dat dit met het mooie weer een hele uitdaging is.

Lees meer

Pasen 2020 - Laat je verwennen!

6 april - Bijna Pasen en geen Magic Marine Easter Regatta op het water. Maar als je dan toch thuis bent, waarom laat je je dan niet heerlijk verwennen met een Paasbrunch van Edwin?

Lees meer

Edwins’s Tapas bij u thuis

23 maart - Barre tijden voor horeca-ondernemers. Dat geldt natuurlijk ook voor onze eigen Edwin van Wieringen. Als leden kunnen wij hem wellicht een beetje helpen.

Lees meer

Coronavirus - Alle activiteiten tot 1 april afgelast

13 maart - De ontwikkelingen rond het Coronavirus volgen zich in een snel tempo op. Gistermiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen. NOC*NSF adviseert haar leden (o.a. het Watersportverbond) met klem, alle sportevenementen in Nederland tot 1 april af te gelasten.

Lees meer

Mooie foto’s bouw Clubhuis 1967

29 feb - De verbouwing van de bestuurskamer is een mooie gelegenheid weer eens in de archieven te duiken. Secretaris Bert van den Berkhof vond een doos met dia's met daarop de bouw van ons clubhuis.

Lees meer

Vacature Havenmeester

22 jan - De WV Braassemermeer zoekt voor haar jachthaven te Roelofarendsveen medio 2020 een actieve,communicatieve en hands on Havenmeester op ZZP basis.

Lees meer

Update Afrodite en Lobke

18 dec - Het olympische seizoen is begonnen. Natuurlijk gaan we Afrodite en Lobke op de voet volgen. Zij stuurden ons een mooi verslag over de voorbereidingen.

Lees meer

Najaars Ledenvergadering 2019

23 nov - Vrijdag 22 november vond in de ledenzaal de Najaars Ledenvergadering plaats. Helaas en kleine opkomst, moeten we misschien schuiven naar bijvoorbeeld een donderdag?

Lees meer

Vrijwilligersavond 2019 - Betoverend!

10 nov - Wie gisteravond ons clubhuis betrad, wist even niet waar hij was. Een donker bos van kerstbomen en witte paden leiden de gasten naar de ledenzaal, voor deze gelegenheid omgedoopt tot 'Chalet de Braassemberg'.

Lees meer

Het is tijd om te gaan stemmen!

16 oktober - Stemmen? Jazeker, want tijdens de feestelijke vrijwilligersavond wordt zowel de Loodsman Wisselprijs als de New Wave Award uitgereikt. Jij bepaalt mede wie er gaat winnen, dus stem!

Lees meer

Uit de oude doos

13 okt -Soms krijgen we mooie, oude foto's toegestuurd. Dit keer van de zeilwedstrijden op 15 mei 1971. Met dank aan fotograaf Steven Blad.

Lees meer

Update Braassemerland

02 okt - Roelofarendsveen bouwt steeds meer woningen. We weten dat dat op termijn ook iets gaat betekenen voor onze parkeerterreinen. Een update...

Lees meer

Verkeershinder door kermis in Roelofarendsveen

Van 15 t/m 22 september is de jaarlijkse kermis in Roelofarendsveen. De diverse activiteiten kunnen overlast voor het verkeer geven. Dit geldt o.a. op zondag 15 september van 11:00-17:00 uur en 21:00-00:00 uur en zaterdag 21 september tijdens het bloemencorso.

Lees meer

Samen varen op 2 juni

24 mei - “Samen varen” is een nieuw initiatief om elkaar als ligplaatshouders beter te leren kennen. Die dag varen we samen erop uit richting Kudelstaart op de Westeinderplassen.

Lees meer

Lente-Nachtkaars 2019

11 mei - De eerste Nachtkaars wedstrijd van het seizoen 2019. Naar nu blijkt voor veel zeilers toch een beetje (te) vroeg in het seizoen. Maar het werd een schitterende avond.

Lees meer

Nachtkaars en asperges

5 mei - Op zaterdag 11 mei en 6 juli wordt de traditionele Nachtkaars wedstrijd, met een wedstrijdbaan over het hele meer, gevaren. De start is om 19:30 en we hopen voor het donker is weer binnen te zijn.

Lees meer

Jaarlijks Doeshavenconcert

1 mei - De gemeente Leiderdorp en Watersportvereniging Doeshaven organiseren op vrijdagavond 5 juli 2019 vanaf 20.30 uur het vijfde Doeshavenconcert!

Lees meer

Nieuwe ledendag

15 april - Ieder jaar worden de nieuwe leden uitgenodigd om kennis te maken met de Vereniging. Met een hoge opkomst en enthousiasme, werd het een geslaagde dag.

Lees meer

Klaar voor het seizoen

6 april - Wat een gezellige dag op onze club. Terwijl een groep vrijwilligers aan het schoonmaken was, werd de start van het seizoen door de Braassem Laser zeilers gevierd in het Braassem Café.

Lees meer

Verslag VoorjaarsLedenVergadering

20 mrt - Vrijdag 15 maart bezochten zo’n 50 leden de Voorjaars Ledenvergadering van onze vereniging. De eerste ledenvergadering onder leiding van onze nieuwe voorzitter Marijke Hasselman. Zij opende de bijeenkomst met een terugblik op ons lustrumjaar met vele activiteiten, het mooie zeilseizoen en de benoeming van Carolijn tot erelid.

Lees meer

Jeugd traint op grotere boten

7 feb - Het is altijd goed om eens buiten je eigen klasse te kijken, dat vond ook een aantal van onze Laserzeilers. Zo nu en dan vaart een groepje ook regatta's met grote boten. Afgelopen zondag stapten zij aan boord van de Dekadent om de onderlinge samenwerking te bevorderen en weer langzaam op te warmen voor het komende zeilseizoen.

Lees meer

Nieuwjaarsreceptie

7 jan - De nieuwjaarsreceptie op 6 januari was weer een gezellige middag. Vanaf 15:00 uur stonden de warme versgebakken oliebollen klaar en werden de goede wensen voor het komende jaar uitgewisseld. Een mooie mengeling van oud en jong en een aantal nieuwe leden, leverde goede gesprekken op.

Lees meer

Sinterklaas op bezoek

21 nov - Afgelopen zondag kreeg de vereniging hoog bezoek. Sinterklaas met maar liefst 5 pieten brachten een bezoekje.

Lees meer

Teamkleding bestellen.

13 sept - Binnenkort gaan we weer nieuwe RTB-clubkleding bestellen bij Magic Marine. Voor degene die nog niet bekend zijn met de RTB-clubkleding, nog even een korte uitleg:

Lees meer