Nieuws over de Vereniging

Najaars Ledenvergadering weer verplaatst

25 nov - In verband met het stijgende aantal besmettingen heeft het bestuur besloten, dat het houden van de fysieke ledenvergadering op zaterdag 27 november niet verantwoord is. Wij betreuren het deze beslissing te moeten nemen, maar vinden de gezondheid van iedereen het belangrijkste.

Lees meer

Verplaatsen Najaars ledenvergadering.

14 nov - In verband met de nieuwe corona beperkingen, zijn wij helaas genoodzaakt de Najaars ledenvergadering van 19 november te verplaatsen naar zaterdag 27 november om 10.30 uur.

Lees meer

In memoriam Leo Eggink

21 aug - Ons bereikte het trieste bericht dat op 16 augustus, op 79 jarige leeftijd, Leo Eggink is overleden. Zijn gezondheid was niet meer zo goed, maar tot vorig jaar heeft hij nog veel genoten aan boord.

Lees meer

Kom Suppen of huur een Kayak

17 juni - Sinds kort is het mogelijk om een SUP-Board of een Kayak te huren. Beleef de Braassemermeer eens op een hele andere manier, hoe leuk is dat!

Lees meer

DiZeBra inschrijvingen

4 juni - Eindelijk mogen we weer DiZeBra wedstrijden organiseren! Maar wel onder een aantal voorwaarden. Zo moet je je vooraf registreren. Lees verder voor alle details.

Lees meer

Yachtclub Noorderhem weer open!

3 juni - We konden al weer genieten op het terras van ons clubgebouw. Maar vanaf 5 juni mag er ook weer binnen gegeten en gedronken worden. Ook hier gelden nog wel wat regels waar men zich aan moet houden.

Lees meer

Storing botenkraan

18 mei - De kraan is op dit moment alleen na overleg/afspraak met de havenmeester (Vincent; 0610 238 295) tot 20:00 te gebruiken. Zelf de kraan bedienen is dus nu niet mogelijk.

Lees meer

Corona Update per 28 april

23 april - Met kleine stappen gaan we weer op weg naar een haven waar weer veel kan. Gelukkig mag vanaf 28 april het terras weer open, zij het onder een aantal voorwaarden. Alle ruimtes, de kleedkamers en douches, mogen niet gebruikt worden.

Lees meer

Nieuwjaarswens van het bestuur

29 dec - Dit jaar is op vele manieren een bizar jaar geweest. Veel evenementen zijn niet doorgegaan. Volgend jaar wordt het hopelijk allemaal weer normaal.

Lees meer

Vincent stelt zich voor

23 dec - Sinds kort is onze nieuwe havenmeester aan het werk. Zijn naam is Vincent van der Heijden en graag stelt hij zichzelf even voor.

Lees meer

Verslag najaarsledenvergadering

2 dec - Op 20 november vond onze najaarsledenvergadering plaats. In verband met Corona-maatregelen helaas niet fysiek, maar online. Meer dan 50 leden hadden zich hiervoor aangemeld.

Lees meer

Zelfwerkzaamheid gaat niet door

10 nov - In verband met de geldende beperkingen m.b.t. het coronavirus, hebben wij helaas moeten besluiten om de zelfwerkzaamheidsdagen niet door te laten gaan.

Lees meer

O-Jol masters krijgen masterclass

13 aug - Afgelopen zaterdag 8 en zondag 9 augustus is een groep O-jolzeilers naar de Braassem gekomen om van de 'master' hereself Afrdite Zegers een 2-daagse masterclass te krijgen.

Lees meer

Een ongeluk zit in een klein hoekje

4 jun - Nu er weer steeds meer mensen het water op gaan, start de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) de watersportcampagne ‘Een ongeluk zit in een klein hoekje’.

Lees meer

Terras vanaf 1 juni, 12.00 uur geopend

31 mei - Het terras met het mooiste uitzicht van alle verenigingen, wordt op 1 juni geopend door Edwin en Marijke. Heerlijk genieten met een hapje en een drankje in de zon. Maar er zijn natuurlijk wel wat spelregels..

Lees meer

Seinvlaggen voor Corona - I Will Stand By to Assist You

10 mei - Om alle watersporters een hart onder de riem te steken, voeren jachthavens en watersportbedrijven het vlagsignaal “I Will Stand By To Assist You”. Deze combinatie seinvlaggen staat voor de boodschap “I Will Stand By To Assist You” en staat in de ‘International Code of Signals’. Het is een universele boodschap die wereldwijd dezelfde betekenis heeft.

Lees meer

Frans bij u thuis

1 mei - Droomt u toch stiekem over een vakantie naar Frankrijk? Met een heerlijke Franse tapas-box van Edwin komt u al gauw in de stemming.

Lees meer

Clubhuis gesloten en geen evenementen tot tenminste 6 april

17 mrt - Met de bekendmakingen van de nieuwe maatregelen van de overheid op zondag 15 maart, zijn alle evenementen, trainingen, opleidingen en wedstrijden in ieder geval uitgesteld tot maandag 6 april. Ook de Voorjaars Ledenvergadering wordt verplaatst naar een nog nader te bepalen datum. Ons clubhuis zal ook tot die tijd geheel gesloten zijn.

Lees meer

In memoriam - Antoon Jansen

19 feb - Zondag 16 februari bereikte ons het droevige bericht dat Antoon Jansen tijdens een vakantie in zijn geliefde Gambia is overleden. Een land waar zijn hart lag en waar hij veel mooi vrijwilligerswerk gedaan heeft.

Lees meer

Update Afrodite en Lobke

18 dec - Het olympische seizoen is begonnen. Natuurlijk gaan we Afrodite en Lobke op de voet volgen. Zij stuurden ons een mooi verslag over de voorbereidingen.

Lees meer

Najaars Ledenvergadering 2019

23 nov - Vrijdag 22 november vond in de ledenzaal de Najaars Ledenvergadering plaats. Helaas en kleine opkomst, moeten we misschien schuiven naar bijvoorbeeld een donderdag?

Lees meer

Vrijwilligersavond 2019 - Betoverend!

10 nov - Wie gisteravond ons clubhuis betrad, wist even niet waar hij was. Een donker bos van kerstbomen en witte paden leiden de gasten naar de ledenzaal, voor deze gelegenheid omgedoopt tot 'Chalet de Braassemberg'.

Lees meer

Het is tijd om te gaan stemmen!

16 oktober - Stemmen? Jazeker, want tijdens de feestelijke vrijwilligersavond wordt zowel de Loodsman Wisselprijs als de New Wave Award uitgereikt. Jij bepaalt mede wie er gaat winnen, dus stem!

Lees meer

Uit de oude doos

13 okt -Soms krijgen we mooie, oude foto's toegestuurd. Dit keer van de zeilwedstrijden op 15 mei 1971. Met dank aan fotograaf Steven Blad.

Lees meer

Update Braassemerland

02 okt - Roelofarendsveen bouwt steeds meer woningen. We weten dat dat op termijn ook iets gaat betekenen voor onze parkeerterreinen. Een update...

Lees meer

Verkeershinder door kermis in Roelofarendsveen

Van 15 t/m 22 september is de jaarlijkse kermis in Roelofarendsveen. De diverse activiteiten kunnen overlast voor het verkeer geven. Dit geldt o.a. op zondag 15 september van 11:00-17:00 uur en 21:00-00:00 uur en zaterdag 21 september tijdens het bloemencorso.

Lees meer

Samen varen op 2 juni

24 mei - “Samen varen” is een nieuw initiatief om elkaar als ligplaatshouders beter te leren kennen. Die dag varen we samen erop uit richting Kudelstaart op de Westeinderplassen.

Lees meer

Lente-Nachtkaars 2019

11 mei - De eerste Nachtkaars wedstrijd van het seizoen 2019. Naar nu blijkt voor veel zeilers toch een beetje (te) vroeg in het seizoen. Maar het werd een schitterende avond.

Lees meer