Geplaatst op: 04-09-2017

Het afgelopen weekend stonden zowel zeilers als wedstrijdcomité voor een grote uitdaging... Hoe krijg je een mooi kampioenschap als de wind varieert tussen  0 en 10 knopen, uit alle richtingen lijkt te komen, windshifts tot 60 graden en zelfs nog een beetje regen. Maar toch is het gelukt! Op de 1e dag konden we laat in de middag nog 1 wedstrijd varen onder redelijk goede omstandigheden. Daarna wachtte een overheerlijke BBQ.

Dag 2 begon met uitstel, maar vlak voor het middaguur stak de wind op en konden er uiteindelijk 4 wedstrijden gevaren worden. Het kampioenschap was nu geldig, en met 1 aftrekwedstrijd werd het uiteindelijk toch nog een heel mooi evenement. Met een diner in stijl, werd deze dag met een goed gevoel afgesloten.

Op zondag zag het ernaar uit dat er helemaal niet gevaren kon worden, maar tot ieders verbazing ging het toch nog waaien. Er werd nog gestart, maar de wind ging echt alle kanten op en viel tenslotte weg. In het laatste kruisrak besloot de wedstrijdleiding terecht om deze wedstrijd eruit te schieten.

Menno Huisman en Marcel van der Kooi mogen zich Nederlands Kampioen Valk 2017 noemen, zij zijn dat overigens al voor de 9e (!) keer, een ongelooflijke prestatie!

De uitslagen, verzorgd door Sailing Today, vind je HIER

Voor alle foto's, klik je HIER

Aanvullende info kun je vinden op de website van de Valkenklasse: https://www.valkenklasse.nl/