Geplaatst op: 28-08-2017

In het jaar dat de OK-jol 60 jaar bestaat, werd voor het eerst sinds 20 jaar weer een Open Nederlands Kampioenschap georganiseerd. Twee leden van de vereniging (Koen Schelling en Rob Ligtenberg) deden hier aan mee, samen met nog 43 zeilers uit in totaal 7 landen.

Vraag een gemiddelde zeiler van ongeveer 50 jaar of hij de OK-jol kent. Grote kans dat je als antwoord krijgt: "daar heb ik vroeger ook nog in gezeild". Helaas, met de komst van de Laser in de jaren 80, verdween de OK van het Nederlandse wedstrijdtoneel. Maar, niet voorgoed. Sinds een paar jaar is de klasse bezig aan een ware come back. Inmiddels zijn er voldoende meetbrieven uitgegeven om een Nederlands ONK te kunnen organiseren. Dat vond plaats in het Friese Oosterzee aan het Tjeukemeer in het weekend van 26 en 27 augustus. Een prachtige omgeving, alles uitstekend verzorgd en erg veel gezelligheid. Eén ding ontbrak: de wind. 

Er werden daarom maar 2 wedstrijden gevaren, wat niet voldoende is voor een officieel kampioenschap. De kampioenswimpel 2017 kon dus helaas in de verpakking blijven. Meer weten? Op  www.easterseeregatta.nl staat een uitgebreid verslag en de uitslagen van de 2 wedstrijden.