Geplaatst op: 10-09-2019

Drie dagen lang stond de Braasem in het teken van het ONK Flying Dutchman. Dat het niet gemakkelijk zou worden, bleek al meteen de eerste dag. Bijna stormachtige omstandigheden zorgden meteen voor een behoorlijke schifting in het veld van 16 FD's. Helaas ook wat schade hier en daar en veel boten die in de vlagen om gingen. Niettemin werden er 3 potten gevaren.

Zaterdag waren de omstandigheden een stuk gunstiger. De voorspelde regen bleef op afstand en ook een enkele onweersklap zorgde verder niet voor problemen. Maar de Braassem zou de Braassem niet zijn als we niet wat windshifts om ons oren kregen. Veel werk voor het wedstrijdcomité met het continu verleggen van de boeien. Mooie wedstrijden en prachtig starts zorgden ervoor dat iedereen met een grote glimlach van het water kwam. Het culinair team stond de zeilers bij de kraan op te wachten met een hapje en een drankje. De FD klasse bestaat uit gezellige en enthousiaste leden. Dat bleek wel tijdens de BBQ op deze avond...lekker met z'n allen eten en drinken.

De strijd op zondag ging voornamelijk om de 2e en 3e plek. Meervoudig Kampioenen Enno Kramer en Ard Geelkerken waren eigenlijk niet meer in te halen ( 1 x een 3e plek was voldoende), maar desondanks werd er in elke wedstrijd geknokt voor het resultaat. De wind was niet stabiel en viel op een gegeven moment weg. De windshifts zorgden er zelfs voor dat er 1 race moest worden afgebroken. Het wedstrijdcomité had wederom haar handel vol aan het verleggen van de boeien met als extra handicap een startschip wat van het anker ging.

Na de laatste wedstrijd werden de prijzen uitgereikt waarbij iedereen een actiefoto meekreeg die tijdens de race gemaakt was.

Zeilers, comité en horeca kijken terug op een geslaagd toernooi. De WV Braassemermeer hoopt nog vele malen een kampioenschap voor deze klasse te mogen organiseren!

Uitslagen
Voor de uitslagen, klik je HIER

Foto's
Om de foto's te bekijken, klik je HIER