Geplaatst op: 14-05-2018

Wat een leuke groep mensen, de zeilers die tijdens het ONK Lasers Masters dit jaar hebben gestreden om het Nederlands Kampioenschap. Lennart Cnossen werd uiteindelijk Nederlands kampioen binnen de Standards, Wilmar Groenendijk werd kampioen binnen de Masters Radial. 

De Braassem op z'n moeilijkst...
De zeilers konden donderdag meteen flink aan de bak, een harde en vlagerige wind zorgde ervoor dat vele boten in eerste instantie omgingen. Maar eenmaal een beetje gewend, ontvouwde zich een prachtig schouwspel waarin gigantisch hard gevaren werd. Waren de mannen en vrouwen een beetje moe? Nou en of, uitgeteld is een beter woord..

Gelukkig kon men vrijdag een beetje uitrusten, want net als in de rest van Nederland was er weinig wind die bovendien nog continu van richting veranderde. De wedstrijdleiding heeft nog een aantal keren geprobeerd een fatsoenlijke baan uit te leggen, maar met zoveel windshifts bleek dat uiteindelijk onmogelijk en werd er maar 1 wedstrijd gevaren.

Zaterdag openbaarde zich als de mooiste dag. Volop zon en een redelijk constante wind zorgden er voor dat er 4 fraaie wedstrijden afgewerkt konden worden, waarna een buitengewoon gezellig buffet volgde voor de zeilers en het comité. Zondag begon bewolkt en met aardig wat wind werd de 1e wedstrijd voltooid. De 2e wedstrijd werd toch nog een uitdaging, want wederom werd men geconfronteerd met winddraaingen. De voorspelde buien bleven gelukkig vrijwel allemaal uit de buurt. De prijsuitreiking kende natuurlijk de doop van de winnaars in het water bij de ingang van het clubgebouw.

Dat de Lasers populair zijn, blijkt ook uit de deelname van bekende gezichten die we normaal in andere boten zien, zoals Erik Wesselman, Albert Kooijman en Remco Abeln.

Van dit evenement zijn meer dan 700 (!), foto's gemaakt. Voor het overgrootte deel door Marianne Lenos, en sommige door onze eigen Braassem fotograaf.

Voor de foto's, klik je HIER

Voor de uitslagen, klik je HIER