Geplaatst op: 22-09-2019

Het weekend van 21 en 22 september is het Braassemermeer de thuisbasis van de RS-Feva’s. De klasse met deelnemers tot en met 17 jaar zeilt deze dagen hun ONK. Voor de zaterdag staan er 5 wedstrijden op het programma. Met een eerste start om 11:00 uur is dit best een uitdaging voor het comité en de deelnemers. De starts zijn heel mooi en na vol vertrouwen de eerste starts met een ‘P-vlag’ te starten, schakelt de wedstrijdleider toch over na een U-vlag’. Mooie starts, snelle wedstrijden en een sterk veld bepalen deze eerste dag. De wind uit het zuidoosten maakt het af en toe heel moeilijk voor de deelnemers en neemt in de loop van de dag toe.

Op zondag is het een vroege start om 10:00 uur. Zon, 6-8 kts wind en een heerlijke temperatuur geeft deze dag een goede start. Ook nu zijn de starts weer mooi en bewijst de Feva klasse een sterk deelnemersveld te hebben. De 4 wedstrijden worden soepel gestart en de deelnemers zijn alert. Sommige zeilers starten te alert, waardoor het comité de “UFD straf’ moet geven. De wind is minder constant dan op de zaterdag en draait steeds een beetje zuidelijker. Na 9 wedstrijden is het team van Laura van den Acker en Femke van den Berg een duidelijke winnaar. Met 21 punten voorsprong op de 5881 van Femme Rijk en Silke Zuidema worden zij Nederlands kampioen 2019. De derde plaats is voor de 5882 van Imme Rijk en Bente Zuidema.

Iedereen kan terugkijken naar een mooi en sportief evenement met perfecte weersomstandigheden. Op sommige punten ook heel leerzaam voor de deelnemers. Laura en Femke zijn ook het beste damesteam. Welke herenteam wordt dit in 2020? Winnaar van het junior klassement (t/m 13 jaar) zijn Marleen Huisman en Ilse Jansma.

Uitslagen
Voor alle uitslagen, klik je HIER

Foto's
Er zijn bijna 500 foto's gemaakt, klik HIER om ze te bekijken.