Geplaatst op: 10-09-2018

Vrijdag 7 september begon het ONK Solo op de Braassem. Donderdag kwamen de eerste Engelse deelnemers al vroeg aan vanaf de boot. Later in de middag kwamen ook al heel wat Nederlandse deelnemers aan. Totaal 52 inschrijvers waarvan er 51 ook daadwerkelijk zijn gestart. Vrijdag begon met een windkracht vijf, met ook nog draaiïngen. Leo Stolk hoefde eigenlijk alleen zijn schip ter beschikking te stellen en te varen. Maar hij was de hele tijd bezig met een krabbend anker. We hebben 3 wedstrijden gevaren waarbij de meeste zeilers en zeilsters strijd met zichzelf aan het plegen waren. De drie rib’s  vlogen constant over de plas om te redden en boten af te slepen. Opmerkelijk: deze drie wedstrijden werden gestart met P met slechts 1 OCS.

‘s Avonds was er Happy Hour, maar bij de meeste zeilers was de energie op en het bed aantrekkelijker. Je zag ze aan kant met z’n vieren een Solo op het karretje tillen en dan ging het nog niet van harte.

Zaterdag vier wedstrijden te gaan met minder wind. Gelijk een valse start, gevolgd door een start met U. Toch nog zoveel wind, dat het zwemgehalte hoog bleef. Door veel met de onderton te schuiven lukte het prima om de baan goed te houden. Best leuk om weer eens met een oud-Olympische baan te werken. Een absolute must voor de Solo’s omdat zij goed kunnen planeren. Zaterdagavond was een maaltijd voor deelnemers en crew. Opvallend was weer dat de meeste zeilers pas om 18.45 uur binnenkwamen.

Zondag nog drie wedstrijden te gaan. Planning was om 14.30 uur de prijsuitreiking te houden zodat de Engelsen de boot konden halen. Werkelijk allemaal wedstrijden uit het boekje. Dit mede door een WAANZINNIG GOED TEAM. Dankzij hun inzet hebben we 10 wedstrijden gevaren. We kregen ondanks de Engelse overmacht, met 2 punten voorsprong een Nederlands kampioen 2018: Pim van Vugt.

Marijke nog hartelijk bedankt voor al je voorbereidingen.

De Solo zeilers waren allemaal blij en tevreden. Een prachtig kampioenschap is voorbij. De Braassem liet zich weer van haar goede kant zien.

Iedereen heel hartelijk bedankt.

Theo

Download de uitslagen 

Bekijk de foto's