Onze Olympische zeilers gehuldigd!

Geplaatst op: 28-08-2016

We konden er natuurlijk niet omheen. Na alle hecktiek voorafgaand en tijdens RIO, móesten onze zeiltoppers gehuldigd worden. Wij nodigden daarom onze Olympische 470-dames Anneloes en Afrodite (The A-team) uit, alsmede Mandy (samen met Coen in de Nacra17) en uiteraard vergaten we Claire en Nina  (49erFX) niet. Zij waren zó dichtbij een Olympische nominatie dat we ook hen graag in het zonnetje wilden zetten.

Mandy Mulder moest helaas verstek laten gaan ivm activiteiten elders, maar gelukkig wilden de andere vier dames met liefde richting onze vereniging komen! Binnen een zeer korte periode hebben een aantal vrijwilligers een prachtige huldiging georganiseerd!

De jeugd van de opleiding was de hele dag al aanwezig en opvallend veel ouders, broertjes en zusjes waren hier om hen te begeleiden. Tegen 16:30 uur druppelden meer leden de ledenzaal binnen zodat er al een gezellige sfeer ontstond. Onze voorzitter besprak even kort het programma en hierna ging het voltallige gezelschap naar beneden om onze toppers te verwelkomen. 

In de prachtige sloep van Hans Kol kwamen ze aangevaren en vervolgens werden de dames afgezet op de steiger. Hier lag de rode loper al klaar en vervolgens was er een erehaag tot aan de trap naar het balkon. Na binnenkomst in het clubhuis werden de dames toegesproken door burgemeester Marina van der Velde-Menting. Wat fijn dat zij tijd voor onze vereniging had vrijgemaakt en iedereen inspirerend toesprak!

Na het officiële gedeelte konden de aanwezigen vragen stellen en hier maakte met name de jongste jeugd gretig gebruik van. De opvallendste uitspraken waren toch wel dat het A-team óók ambities heeft om mee te doen met de Olympische spelen van 2020 in Tokio én dat zij bereid zijn om een keer training te komen geven! Deze antwoorden werden met luid gejuich ontvangen. 

Hierna konden de kinderen nog handtekeningen verzamelen, even met de dames op de foto en de vragen stellen die zijn niet in de microfoon durfden te stellen. Hét recept voor Olympische ambities is volgens de dames: Lekker door blijven trainen en vooral veel plezier maken. 

Al met al kunnen we terugkijken op een gezellige huldiging van onze toppers! Met ruim 100 gasten kunnen we zeggen dat dit zeker geslaagd was. 

Alle foto's van de huldiging vindt u op onze Facebook en Flickrpagina.