Geplaatst op: 12-07-2017

Hè hè, eindelijk was het zover, voor het eerst dit jaar 2 wedstrijden gehaald!  Sowieso dit jaar nog maar enkele keren op de dinsdagavond gevaren.

Niet dat het dit keer helemaal gladjes verliep. Op weg naar de start ging de schoothoek los van de giek en op een laser is dat op het water, als het een beetje waait, verdomd lastig weer vast te krijgen. Gelukkig zorgden de buien even voor uitstel van de start, wat weer wat tijdwinst opleverde.

Het weer was verassend, van stevige regenbuien met redelijk harde wind tot even vrijwel geen wind in het laatste voordewindse rak van de eerste wedstrijd. Eigenlijk was dat pas voor de derde wedstrijd in het Braassem café verwacht.  Voor de 16 boten in de open klasse en 8  in de kajuitboten was er echter prima te varen. Door de buien koelde het wel snel af,  maar met je handen in het warme Braassem water kon je weer bijtanken.   

Nog niet helemaal gewend aan de nieuwe banen kreeg ik wat laat door dat je in het 2e kruisrak alvast een keer door de finishlijn moest, dank voor de call, Marleen. Ons altijd enthousiaste wedstrijdcomité vergaf mij ook nog eens het tussen het schip en de boei doorvaren en besloot daar alvast om mij de felbegeerde nachtkaars toe te kennen. Ondanks dat toch als eerste laser rond de boventon, niet zo gefinishd hoor! Elaine met de RS was al ver voor, iets wat ze niet herhaalden bij de 2e pot.  Toen kwamen ze te midden van een 5-tal lasers rond de ton, was de wind constanter en dan wordt het toch lastiger.

Ook nu eindelijk eens 2 lasers vooraan in de einduitslag ! Door gebrek aan solo’s dit keer? Alleen Ton zeilde mee en was een wat verkleumde en natte Peter van S. op het startschip aanwezig. Bruno zeilde onverstoorbaar met 2 2e plaatsen naar 1 in de einduitslag, gevolgd door Klamer. In de kajuitboten was er dit keer met Nico ook een nieuwe winnaar met 2 1e plaatsen.

Kortom,  een prima avond , met dank aan ons wedstrijdcomité en het team van Edwin.

Rien

Voor de uitslagen, klik je HIER