Geplaatst op: 21-09-2020

Veel (olympische) zeilklasses waren het afgelopen weekend aanwezig in Medemblik. Voor veel zeilers was dit de eerste echte wedstrijd van het seizoen en dan meteen al varen voor het Nederlands kampioenschap!

De zeilwedstrijden werden verdeeld over drie dagen. Elke dag stond een pittig oosten windje wat de omstandigheden lekker uitdagend maakte. In bijna elke klasse was het Braassemblauw goed vertegenwoordigd, maar de grootste groep Braassemzeilers was te vinden onder de Lasers. Het was voornamelijk de laser-jeugd die op Medemblik was, want ivm beperkte ruimte (anderhalvemeter....) waren de Laser Masters naar Hoorn uitgeweken. 

In de Laser 4.7 werd Max Frank 2e. Zijn NTT teammaat Bas Kooijman Beuk pakte het zilver in de Laser Radiaal en Sarah Bos nam de 3e prijs mee naar huis. 

In de High perfomance klasse waren ook diverse Braassemleden te vinden. In de 49er FX werd Dolf Hendriksen 3e. In de Nacra 15werd  Floris Lampe 2e en Bart Kooijman Beuk en Femme Rijk namen in deze snelle klasse de derde plek in. Yanne Broers werd tweede in de 29er en Maud Lodewijk 3e. Xander Schaap werd 2e in de RS Feva.

Maarten Jamin won de 2e prijs in de Ynling. In de SB20 pakten Marco van Driel, Joost Assmann en Martijn Worseling ook het zilver. Martijn Buitenhuis nam hier de bronzen medaille mee naar huis. 

In het matchracen deed Afrodite Zeegers mee en zij won daar brons.

De complete resultatenlijst staat op de site van Open Dutch Sailing. Wij feliciteren iedereen met hun gewonnen prijs! 

Het was een prachtig mooi weekend, goed georganiseerd en er was genoeg ruimte om alle maatregelen in acht te nemen. Zeilers hebben genoten! Hopelijk kan er volgend jaar ook weer veel publiek bij dit evenement aanwezig zijn. 

Voor een impressie van het evenement, de foto's staan op de Facebookpagina van ODSC.