Nieuws over Opleidingen & trainingen

Optimist(selectie) op 10 en 11 oktober gaat niet door

30 sep - Na goed onderling overleg door de WV Braassemermeer en OCN is besloten om de wedstrijden in het weekend van 10 en 11 oktober niet door te laten gaan. Wij willen graag een goed en voor iedereen veilig evenement organiseren en vinden dit gezien de situatie in het hele land niet verstandig.

Lees meer

O-Jol masters krijgen masterclass

13 aug - Afgelopen zaterdag 8 en zondag 9 augustus is een groep O-jolzeilers naar de Braassem gekomen om van de 'master' hereself Afrdite Zegers een 2-daagse masterclass te krijgen.

Lees meer

Coronamaatregelen - Update 1 juli

1 juli - Met ingang van 1 juli zijn er weer aan aantal aanpassingen m.b.t. de “Corona regels”. Heel veel mag gelukkig weer, maar er zijn nog altijd een aantal zaken waar we aan moeten denken.

Lees meer

RS Feva Opstaptraining

5 jun - Zondag 14 juni kunnen jeugdzeilers kennismaken met de RS Feva. Deze tweemansboot wint aan populariteit en is een ideale stap na de Optimist of voor kinderen die het fijner vinden om met zijn tweetjes te varen.

Lees meer

Seinvlaggen voor Corona - I Will Stand By to Assist You

10 mei - Om alle watersporters een hart onder de riem te steken, voeren jachthavens en watersportbedrijven het vlagsignaal “I Will Stand By To Assist You”. Deze combinatie seinvlaggen staat voor de boodschap “I Will Stand By To Assist You” en staat in de ‘International Code of Signals’. Het is een universele boodschap die wereldwijd dezelfde betekenis heeft.

Lees meer

Coronavirus – Update 22 april

22 april –Dinsdag 21 april heeft het kabinet weer een update gegeven m.b.t. de Corona maatregelen. Er zijn een aantal versoepelingen, maar veel blijft helaas bij het oude. Het advies is en blijft nog steeds om zoveel mogelijk thuis te blijven. Wij begrijpen dat dit met het mooie weer een hele uitdaging is.

Lees meer

Edwins’s Tapas bij u thuis

23 maart - Barre tijden voor horeca-ondernemers. Dat geldt natuurlijk ook voor onze eigen Edwin van Wieringen. Als leden kunnen wij hem wellicht een beetje helpen.

Lees meer

Coronavirus - Alle activiteiten tot 1 april afgelast

13 maart - De ontwikkelingen rond het Coronavirus volgen zich in een snel tempo op. Gistermiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen. NOC*NSF adviseert haar leden (o.a. het Watersportverbond) met klem, alle sportevenementen in Nederland tot 1 april af te gelasten.

Lees meer

Braassem optimisten in Bodrum

11 mrt - Afgelopen week waren een aantal Braassemzeilers in het zonnige Turkije. Zij deden daar mee aan de Bodrum Bior. Een wedstrijd voor de Optimistenklasse.

Lees meer

Bandol 2020

16 dec - Ook komende voorjaarsvakantie staat weer een trainingsweek in het Zuid-Franse Bandol op de agenda. Ga je mee?

Lees meer

EHBO cursus van 2 avonden

11 nov - Wil jij weten wat je moet doen bij een ongeval op het water? Of een klein ongelukje op de wal? We organiseren een verkorte EHBO-cursus van 2 avonden in december. Kom je ook?

Lees meer

LRTB goes Warnemunde

17 juli - Afgelopen week vertrokken 7 LRTB zeilers naar Warnemunde voor de Europa Cup. Het beloofde een leuke week te worden en die verwachting is meer dan waargemaakt.

Lees meer

Optimistennieuws - United4 Muiderzand

7 mei - Waarom zien we door het hele jaar de Optimist A zeilers van het Braassem Racing Team zo weinig op de Braassem varen? Het optimistencircuit is eigenlijk een soort van reizend circus….. een soort van Circus Renz

Lees meer

Woensdagmiddagtrainingen Optimist

26 mrt - Zin om doordeweeks te zeilen? Kom dan naar de woensdagmiddagtrainingen! Een mooie toevoeging op het zeilprogramma in de weekenden, om nóg meer te leren en te werken aan je eigen leerpunten.

Lees meer

Zeilles volwassenen

2 mrt - De vereniging heeft nu ook boten voor volwassenen beschikbaar. We hebben een Centaur en 2 Lasers welke gebruikt kunnen worden voor zeillessen of deelname aan wedstrijden.

Lees meer

Inschrijven Wintertraining optimisten

12 feb - Nu nog moeilijk te geloven, maar er komt beter weer aan! Ook voor komende zaterdag staat er een mooi zonnetje voorspeld, mét wind. De ideale gelegenheid om de bootjes uit het stof te halen, en bovenal materiaal te checken voorafgaand aan Bandol en de rest van het seizoen!

Lees meer

CWO diploma’s instructeurs

25 nov - Gisteren hebben Jelco Heringa en Ties Franken examen gedaan voor het ZI2 diploma (instructeurs opleiding). Zij zijn beide geslaagd! Gefeliciteerd!

Lees meer

NCK Teamzeilen

8 okt - Op 20 en 21 oktober barst het NCK teamzeilen weer los! Als Braassemermeer hebben we een titel te verdedigen....

Lees meer

Q-Cup bij WV Braassemermeer

28 mei - Zondag 27 mei was het zover. De eerste Q-cup bij onze vereniging! De Braassem heeft dit jaar een grote groep kinderen die de basistraining met succes volgt. Vandaag was het tijd voor echte wedstrijdjes! Ook kinderen van buiten onze vereniging konden zich inschrijven om te proeven van het wedstrijdzeilen.

Lees meer

Verslag Combi Loosdrecht

De eerste Combi van 2018 werd in het weekend van 21 en 22 april georganiseerd bij KWVL in Loosdrecht. De omstandigheden waren moeilijk en erg wisselend.

Lees meer

Hoera, we bestaan vandaag 100 jaar!

22 maart - Een historische dag, want precies 100 jaar geleden werd onze vereniging opgericht. Hou vandaag de website en Facebook goed in de gaten want er gaat groot nieuws komen!

Lees meer

Train(st)ers gezocht!

13 mrt - Als Watersportvereniging Braassemermeer hebben we een zeer goede reputatie in de opleiding van (jonge) zeilers. Geen andere vereniging in Nederland heeft zoveel succesvolle wedstrijdzeilers voortgebracht als de onze en ook in de toekomst willen wij hierin blijven uitblinken.

Lees meer

Nieuwe RTB programma’s bekend

24 jan - Het RTB programma wordt dit jaar iets anders van opzet. We hanteren niet meer de sheet waarin iedereen in kan vullen of men wel of niet komt. Je schrijft je nu in voor een gehele periode.

Lees meer

Opleidingen en Trainingen: blik op 2018

1 dec - Er is in de afgelopen periode veel gebeurd op het gebied van opleidingen en trainingen. Vorige week zijn Ruben en Rob officieel geïnstalleerd in het bestuur. We praten u graag even bij!

Lees meer

Schrijf je in voor de RTB teamavond op 18 november

Tijdens deze avond blikken we terug op het afgelopen seizoen en kijken we met zijn allen vooruit naar 2018. We nemen afscheid van trainers en leden die ons (tijdelijk) gaan verlaten voor een periode in de Jeugd- of Kernploeg. En we verwelkomen nieuwe zeilers uit onze opleiding of zij-instromers.

Lees meer

Nieuwe trainer ORTB- A

11 oktober - Na het A/B selectieweekend afgelopen zaterdag en zondag heeft Shannen Marck afscheid genomen als trainer van de ORTB-A. Zij gaat komend seizoen de kernploeg trainen. Gelukkig hebben wij een uitstekende vervanger gevonden!

Lees meer