Nieuws over Opleidingen & trainingen

1 sep - Seacamp 2021

Naast het zwembad ergens in de Carieb, dwaalden mijn gedachten nog een keer naar Scheveningen…. SEACAMP 2021, kan het nóg mooier?!

Lees meer

Drie gansjes op de Allianz

21 jun - Door Josephine Holtz: Gaaf, leerzaam, een eer, gezellig, zwaar maar het absoluut waard… Dat zijn de woorden die de Allianz Regatta 2021 voor mij als rookie beschrijven.

Lees meer

Corona Update per 19 mei

19 mei - Gelukkig mogen we steeds meer. Maar we zullen nog even geduld moeten hebben voor dat alles weer kan. Lees verder voor de huidige stand van zaken.

Lees meer

Corona Update per 28 april

23 april - Met kleine stappen gaan we weer op weg naar een haven waar weer veel kan. Gelukkig mag vanaf 28 april het terras weer open, zij het onder een aantal voorwaarden. Alle ruimtes, de kleedkamers en douches, mogen niet gebruikt worden.

Lees meer

Optimist(selectie) op 10 en 11 oktober gaat niet door

30 sep - Na goed onderling overleg door de WV Braassemermeer en OCN is besloten om de wedstrijden in het weekend van 10 en 11 oktober niet door te laten gaan. Wij willen graag een goed en voor iedereen veilig evenement organiseren en vinden dit gezien de situatie in het hele land niet verstandig.

Lees meer

O-Jol masters krijgen masterclass

13 aug - Afgelopen zaterdag 8 en zondag 9 augustus is een groep O-jolzeilers naar de Braassem gekomen om van de 'master' hereself Afrdite Zegers een 2-daagse masterclass te krijgen.

Lees meer

Coronamaatregelen - Update 1 juli

1 juli - Met ingang van 1 juli zijn er weer aan aantal aanpassingen m.b.t. de “Corona regels”. Heel veel mag gelukkig weer, maar er zijn nog altijd een aantal zaken waar we aan moeten denken.

Lees meer

RS Feva Opstaptraining

5 jun - Zondag 14 juni kunnen jeugdzeilers kennismaken met de RS Feva. Deze tweemansboot wint aan populariteit en is een ideale stap na de Optimist of voor kinderen die het fijner vinden om met zijn tweetjes te varen.

Lees meer

Seinvlaggen voor Corona - I Will Stand By to Assist You

10 mei - Om alle watersporters een hart onder de riem te steken, voeren jachthavens en watersportbedrijven het vlagsignaal “I Will Stand By To Assist You”. Deze combinatie seinvlaggen staat voor de boodschap “I Will Stand By To Assist You” en staat in de ‘International Code of Signals’. Het is een universele boodschap die wereldwijd dezelfde betekenis heeft.

Lees meer

Coronavirus – Update 22 april

22 april –Dinsdag 21 april heeft het kabinet weer een update gegeven m.b.t. de Corona maatregelen. Er zijn een aantal versoepelingen, maar veel blijft helaas bij het oude. Het advies is en blijft nog steeds om zoveel mogelijk thuis te blijven. Wij begrijpen dat dit met het mooie weer een hele uitdaging is.

Lees meer

Edwins’s Tapas bij u thuis

23 maart - Barre tijden voor horeca-ondernemers. Dat geldt natuurlijk ook voor onze eigen Edwin van Wieringen. Als leden kunnen wij hem wellicht een beetje helpen.

Lees meer

Coronavirus - Alle activiteiten tot 1 april afgelast

13 maart - De ontwikkelingen rond het Coronavirus volgen zich in een snel tempo op. Gistermiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen. NOC*NSF adviseert haar leden (o.a. het Watersportverbond) met klem, alle sportevenementen in Nederland tot 1 april af te gelasten.

Lees meer

Braassem optimisten in Bodrum

11 mrt - Afgelopen week waren een aantal Braassemzeilers in het zonnige Turkije. Zij deden daar mee aan de Bodrum Bior. Een wedstrijd voor de Optimistenklasse.

Lees meer

Bandol 2020

16 dec - Ook komende voorjaarsvakantie staat weer een trainingsweek in het Zuid-Franse Bandol op de agenda. Ga je mee?

Lees meer

EHBO cursus van 2 avonden

11 nov - Wil jij weten wat je moet doen bij een ongeval op het water? Of een klein ongelukje op de wal? We organiseren een verkorte EHBO-cursus van 2 avonden in december. Kom je ook?

Lees meer

LRTB goes Warnemunde

17 juli - Afgelopen week vertrokken 7 LRTB zeilers naar Warnemunde voor de Europa Cup. Het beloofde een leuke week te worden en die verwachting is meer dan waargemaakt.

Lees meer

De opleiding is weer gestart!

10 apr - Afgelopen zondag startte ook het Opleidingen-seizoen op de Braassem. En wat voor een start: prachtig weer, lekker windje, 18 Optimist Groen zeilers hard trainend voor de Combi’s, 2 RS Feva’s en 16 kinderen die hun eerste zeilles kregen in de Optimist.

Lees meer

Braassemermeer op het journaal

11 mrt - Regelmatig zien we op het journaal van NPO of RTL prachtige foto's van de omgeving van ons clubhuis. Afgelopen zaterdag zagen we een wel heel herkenbaar plaatje.

Lees meer

CWO diploma’s instructeurs

25 nov - Gisteren hebben Jelco Heringa en Ties Franken examen gedaan voor het ZI2 diploma (instructeurs opleiding). Zij zijn beide geslaagd! Gefeliciteerd!

Lees meer

NCK Teamzeilen

8 okt - Op 20 en 21 oktober barst het NCK teamzeilen weer los! Als Braassemermeer hebben we een titel te verdedigen....

Lees meer

Q-Cup bij WV Braassemermeer

28 mei - Zondag 27 mei was het zover. De eerste Q-cup bij onze vereniging! De Braassem heeft dit jaar een grote groep kinderen die de basistraining met succes volgt. Vandaag was het tijd voor echte wedstrijdjes! Ook kinderen van buiten onze vereniging konden zich inschrijven om te proeven van het wedstrijdzeilen.

Lees meer

Verslag Combi Loosdrecht

De eerste Combi van 2018 werd in het weekend van 21 en 22 april georganiseerd bij KWVL in Loosdrecht. De omstandigheden waren moeilijk en erg wisselend.

Lees meer