Nieuws over Opleidingen & trainingen

2e hands beurs op 31 maart

14 mrt - Op 31 maart beginnen we met onze voorjaarsopleiding. Voor alle nieuwe zeilers organiseren we graag een beurs waar ze tegen zeer gunstige prijzen de benodigde kleding aan kunnen schaffen.

Lees meer

Zeilles volwassenen

2 mrt - De vereniging heeft nu ook boten voor volwassenen beschikbaar. We hebben een Centaur en 2 Lasers welke gebruikt kunnen worden voor zeillessen of deelname aan wedstrijden.

Lees meer

Inschrijven Wintertraining optimisten

12 feb - Nu nog moeilijk te geloven, maar er komt beter weer aan! Ook voor komende zaterdag staat er een mooi zonnetje voorspeld, mét wind. De ideale gelegenheid om de bootjes uit het stof te halen, en bovenal materiaal te checken voorafgaand aan Bandol en de rest van het seizoen!

Lees meer

CWO diploma’s instructeurs

25 nov - Gisteren hebben Jelco Heringa en Ties Franken examen gedaan voor het ZI2 diploma (instructeurs opleiding). Zij zijn beide geslaagd! Gefeliciteerd!

Lees meer

NCK Teamzeilen

8 okt - Op 20 en 21 oktober barst het NCK teamzeilen weer los! Als Braassemermeer hebben we een titel te verdedigen....

Lees meer

Woensdagmiddagtrainingen Optimist

30 aug - Zin om doordeweeks te zeilen? Kom dan naar de woensdagmiddagtrainingen! Een mooie toevoeging op het zeilprogramma in de weekenden, om nóg meer te leren en te werken aan je eigen leerpunten.

Lees meer

Q-Cup bij WV Braassemermeer

28 mei - Zondag 27 mei was het zover. De eerste Q-cup bij onze vereniging! De Braassem heeft dit jaar een grote groep kinderen die de basistraining met succes volgt. Vandaag was het tijd voor echte wedstrijdjes! Ook kinderen van buiten onze vereniging konden zich inschrijven om te proeven van het wedstrijdzeilen.

Lees meer

Verslag Combi Loosdrecht

De eerste Combi van 2018 werd in het weekend van 21 en 22 april georganiseerd bij KWVL in Loosdrecht. De omstandigheden waren moeilijk en erg wisselend.

Lees meer

Hoera, we bestaan vandaag 100 jaar!

22 maart - Een historische dag, want precies 100 jaar geleden werd onze vereniging opgericht. Hou vandaag de website en Facebook goed in de gaten want er gaat groot nieuws komen!

Lees meer

Train(st)ers gezocht!

13 mrt - Als Watersportvereniging Braassemermeer hebben we een zeer goede reputatie in de opleiding van (jonge) zeilers. Geen andere vereniging in Nederland heeft zoveel succesvolle wedstrijdzeilers voortgebracht als de onze en ook in de toekomst willen wij hierin blijven uitblinken.

Lees meer

Nieuwe RTB programma’s bekend

24 jan - Het RTB programma wordt dit jaar iets anders van opzet. We hanteren niet meer de sheet waarin iedereen in kan vullen of men wel of niet komt. Je schrijft je nu in voor een gehele periode.

Lees meer

Opleidingen en Trainingen: blik op 2018

1 dec - Er is in de afgelopen periode veel gebeurd op het gebied van opleidingen en trainingen. Vorige week zijn Ruben en Rob officieel geïnstalleerd in het bestuur. We praten u graag even bij!

Lees meer

Schrijf je in voor de RTB teamavond op 18 november

Tijdens deze avond blikken we terug op het afgelopen seizoen en kijken we met zijn allen vooruit naar 2018. We nemen afscheid van trainers en leden die ons (tijdelijk) gaan verlaten voor een periode in de Jeugd- of Kernploeg. En we verwelkomen nieuwe zeilers uit onze opleiding of zij-instromers.

Lees meer

Nieuwe trainer ORTB- A

11 oktober - Na het A/B selectieweekend afgelopen zaterdag en zondag heeft Shannen Marck afscheid genomen als trainer van de ORTB-A. Zij gaat komend seizoen de kernploeg trainen. Gelukkig hebben wij een uitstekende vervanger gevonden!

Lees meer

U4 Workum - Veel BFD’s

13 sept - Afgelopen weekend, het weekend van 9-10 september, is de 3e United 4 gezeild. Die was in Workum. Lees het verslag van Max Frank.

Lees meer

Wouter en Femme 3e en 4e Benjamin op U4 Medemblik

2 mei - Afgelopen weekend werd onder wisselende omstandigheden de U4 in Medemblik gevaren. In de optimistenklasse deden 14 van onze ORTB A zeilers mee samen met een aantal gastzeilers uit Zeeland werden zij gecoacht door Shannen, Albert en Sander.

Lees meer

Team Braassem bereidt zich voor op een lang zeilseizoen.

16 januari - Terwijl de WinterWedstrijd van afgelopen zondag werd afgelast vanwege te weinig wind, bereiden Braassem trainers, opleiders en vrijwilligers zich serieus voor op een lang zeilseizoen. Of was het toch gewoon het clubgevoel, waardoor men gezellig een weekje met elkaar doorbracht in de bergen....Gezellig was het in ieder geval wel!

Lees meer

Bericht over RTB teamkleding

28 november - Nu we bezig zijn met de clubkleding en de RTB kleding voor 2017, krijgen we wel eens vragen over de overige RTB items zoals vesten en jassen. Hoe zit het nu precies met de RTB kleding?

Lees meer

Emma Savelon winnaar Flyer Troffee 2016

19 november -Tijdens het feestelijke 'Zeiler van het Jaar Gala' in de Passenger Terminal in Amsterdam, zijn o.a. de Conny van Rietschoten-, Flyer- en Maas Trofee uitgereikt. De Braassem mag trots zijn op Emma Savelon, want zij won de Flyer Trofee 2016. Zij moest het opnemen tegen een ander Braassemlid, Bart Lambriex die samen vaart met Philip Meijer. Wat een geweldige prestatie, gefeliciteerd!

Lees meer

Braassemermeer Laser najaarstraining

30 sept - Tijdens het zomerseizoen en de Dizebra is het onder Laser zeilers op de Braassem al ter sprake gekomen: een najaarstraining voor Laser zeilers op de Braassem. Velen die niet vanuit de jeugdopleidingen in het wedstrijdzeilen terecht gekomen zijn herkennen de behoefte aan Laser training wel.

Lees meer

Verslag SlotCombi 2016

4 juli - Het afgelopen weekend werd de SlotCombi bij ons op de WV gezeild. Bijna 150 jeugdzeilers kwamen op het evenement af. Féline (8) deed dit jaar mee in de C.

Lees meer

Lustrum 2018 logo Prijsvraag

28 december - In 2018 wordt gevierd dat de WV Braassemermeer 100 jaar bestaat. Met een klein groepje worden de eerste voorbereidingen al gemaakt. Maar wat is een lustrum zonder een lustrum logo!

Lees meer

Rio 2016 - Komen de dromen van Claire en Nina uit?

30 december - Het is bijna zover. Het jaar 2016 staat voor de deur en daarmee een superspannend jaar voor al onze zeilers (m/v) die voor goud gaan in Rio. Maar ze hebben onze steun hard nodig! Zullen we nog 1 keer laten zien hoe wij dat als WV Braassemermeer doen?

Lees meer