Nieuws over Opleidingen & trainingen

Verslag WK RS Feva

1 sep - TIjdens de Travemünder Woche in juli werd het Wereldkampioenschap RS Feva verzeilt. Maar liefst 10 jeugdzeilers van onze vereniging deden mee. Xander schreef er een verslagje over.

Lees meer

Combi Braassem - 10 & 11 juli

8 juli - Aankomend weekend wordt de Combi Braassem gevaren. Er zijn wat wat aandachtspunten waar men rekening mee moet houden. De uitslagen zijn direct zichtbaar in het uitslagenprogramma.

Lees meer

Corona Update per 3 juni

3 juni - Steeds sneller komt de normale samenleving weer op gang. Dat betekent ook dat er weer meer mag binnen de haven en op het water. Maar nog steeds zijn er ook een aantal beperkingen.

Lees meer

Mixed class training

6 mei - Braassem optizeilers, kunnen die dan alleen maar uit de voeten in een opti? En laserzeilers, zijn dat duizendpoten als het op zeilen aan komt? Het antwoord: ja en ja!

Lees meer

RTB Shirts en Stickers bestellen

De jassen, hesjes en vesten zijn besteld en komen snel jullie kant op. Daarnaast kunnen we met dank aan een van onze nieuwe sponsoren (De Merkplaats) álle RTB’ers een gepersonaliseerd t-shirt aanbieden. Helemaal gratis! We bestellen deze shirts slechts één keer dit jaar. Het wordt dus een echt collectorsitem!

Lees meer

Corona maatregelen per 26 februari

26 feb - Naar aanleiding van de verscherpte maatregelen (in ieder geval geldig t/m medio maart) i.v.m. de toename van het aantal besmettingen, zijn we helaas nog steeds genoodzaakt ons aan de geldende regels te houden.

Lees meer

RTB Programma’s 2021 bekend

21 jan - Ondanks de periode waar we nu in zitten, proberen we toch vooruit te kijken en zolang we mogen zeilen laten we dat niet na! De programma's voor 2021 zijn bekend.

Lees meer

Najaarstrainingen Braassemermeer voor niet-leden afgelast

22 sep - Helaas mogen en kunnen de najaarstrainingen, als gevolg van de geldende Corona regels, dit jaar niet open worden gesteld voor zeilers uit de regio. Zeilers die geen lid zijn van de WV Braassemermeer mogen hierdoor niet deelnemen aan de georganiseerde trainingen.

Lees meer

RTB sluit Corona-periode fantastisch af

1 juli - Met behulp van trainers, ouders en vrijwilligers, konden de RTB trainingen de afgelopen maanden gewoon doorgaan. Benjamin Wempe, onze hoofdtrainer, blikt terug op deze periode en het afgelopen weekend.

Lees meer

Feva Racing Team nu echt van start!

28 mei - De Rijksoverheid heeft gister bekend gemaakt dat de jeugd van 13-18 jaar ook buiten kan sporten, zonder de 1,5 meter-maatregel in acht te hoeven nemen. Dit betekent dat er weer 2mans gevaren mag worden!

Lees meer

Jeugdtrainingen tijdens Covid-19 periode

30 april - De jeugd mag weer gaan trainen! Dat is fantastisch nieuws natuurlijk. Dit weekend gaat het al gebeuren. Er zijn echter een aantal strenge regels waaraan we, net als alle andere sportverenigingen, moeten voldoen.

Lees meer

Virtuele Magic Marine Easter Regatta enorm succes

13 april - ‘Vroeger’ stond Pasen in het teken van eitjes zoeken, ontbijten, lekker eten, familiebezoek én dat alles op je paasbest! Zodra je opti-ouder wordt en je vanuit de Combi’s geroken hebt aan de Easter Regatta op het mooie Braassemermeer blijkt deze paasinvulling snel verleden tijd! Dit jaar als Virtuele Magic Marine Regatta. Linda Peute maakte een mooi verslag van deze Pasen...

Lees meer

Clubhuis gesloten en geen evenementen tot tenminste 6 april

17 mrt - Met de bekendmakingen van de nieuwe maatregelen van de overheid op zondag 15 maart, zijn alle evenementen, trainingen, opleidingen en wedstrijden in ieder geval uitgesteld tot maandag 6 april. Ook de Voorjaars Ledenvergadering wordt verplaatst naar een nog nader te bepalen datum. Ons clubhuis zal ook tot die tijd geheel gesloten zijn.

Lees meer

10 januari: Lezing sportfysiotherapie

5 jan - Sporten kan blessures met zich meebrengen. Hoe ga je daar mee om en vooral, hoe voorkom je deze? Op 10 januari geeft Marielle Zonneveld een lezing over sportfysio en dan met name gerelateerd aan zeilen.

Lees meer

Het is tijd om te gaan stemmen!

16 oktober - Stemmen? Jazeker, want tijdens de feestelijke vrijwilligersavond wordt zowel de Loodsman Wisselprijs als de New Wave Award uitgereikt. Jij bepaalt mede wie er gaat winnen, dus stem!

Lees meer

Braassem Goes Garda!

29 jul - De Garda Experience is geopend! Camp David eat your hart out…….Accampamento Braassem sul Lago di Garda alias Campo B is the place to be!

Lees meer

De opleiding is weer gestart!

10 apr - Afgelopen zondag startte ook het Opleidingen-seizoen op de Braassem. En wat voor een start: prachtig weer, lekker windje, 18 Optimist Groen zeilers hard trainend voor de Combi’s, 2 RS Feva’s en 16 kinderen die hun eerste zeilles kregen in de Optimist.

Lees meer

Braassemermeer op het journaal

11 mrt - Regelmatig zien we op het journaal van NPO of RTL prachtige foto's van de omgeving van ons clubhuis. Afgelopen zaterdag zagen we een wel heel herkenbaar plaatje.

Lees meer

CWO diploma’s instructeurs

25 nov - Gisteren hebben Jelco Heringa en Ties Franken examen gedaan voor het ZI2 diploma (instructeurs opleiding). Zij zijn beide geslaagd! Gefeliciteerd!

Lees meer

NCK Teamzeilen

8 okt - Op 20 en 21 oktober barst het NCK teamzeilen weer los! Als Braassemermeer hebben we een titel te verdedigen....

Lees meer

Q-Cup bij WV Braassemermeer

28 mei - Zondag 27 mei was het zover. De eerste Q-cup bij onze vereniging! De Braassem heeft dit jaar een grote groep kinderen die de basistraining met succes volgt. Vandaag was het tijd voor echte wedstrijdjes! Ook kinderen van buiten onze vereniging konden zich inschrijven om te proeven van het wedstrijdzeilen.

Lees meer

Verslag Combi Loosdrecht

De eerste Combi van 2018 werd in het weekend van 21 en 22 april georganiseerd bij KWVL in Loosdrecht. De omstandigheden waren moeilijk en erg wisselend.

Lees meer

Hoera, we bestaan vandaag 100 jaar!

22 maart - Een historische dag, want precies 100 jaar geleden werd onze vereniging opgericht. Hou vandaag de website en Facebook goed in de gaten want er gaat groot nieuws komen!

Lees meer

Train(st)ers gezocht!

13 mrt - Als Watersportvereniging Braassemermeer hebben we een zeer goede reputatie in de opleiding van (jonge) zeilers. Geen andere vereniging in Nederland heeft zoveel succesvolle wedstrijdzeilers voortgebracht als de onze en ook in de toekomst willen wij hierin blijven uitblinken.

Lees meer