Geplaatst op: 07-10-2019

Optimist Selectie 2019
Deze afsluitende wedstrijdserie is altijd spannend. Wie komt er in de Kern- en Jeugdploeg in 2020 en wie gaat deze serie winnen. Er werd al druk getraind op de dagen voorafgaand aan het evenement. Maar gedurende het weekend werd al het geduld van de zeilers op de proef gesteld en werd ook de conditie aan een stevige test onderworpen.

Op zaterdag was de wind uit het oosten qua richting heel wisselend en moest het comité regelmatig een start uitstellen en zelfs een wedstrijd afbreken. Na drie wedstrijden voor de twee startgroepen zakte de wind weg en mochten de zeilers naar de kant.
Op zondag was de wind nog steeds uit het oosten, maar toegenomen tot 4 bft. Door de, gelukkig, stabiele richting was het mogelijk om de vijf wedstrijden (10 starts) snel achter elkaar uit te voeren. Door de flinke wind en de constante regen was het koud en moest iedereen in beweging blijven.

Tijdens de laatste wedstrijd nam de wind nog verder toe tot 5 bft. Na het opruimen, de behandeling van twee protesten en het berekenen van de uitslagen was het tijd voor de prijsuitreiking. Thomas Schouten werd dit weekend de winnaar met een hele constante serie (1-1-3-3-2-3-1-2), gevolgd door Yanne Broers op de tweede plaats en Zeb van Dorst op de derde plaats.

Winnaar van het Benjamin klassement werd Ole Jägers.
Voor de indeling van de KP en JP zal de OCN de betreffende ouders en zeilers benaderen. Het was een mooi weekend, met een koude en natte laatste zeildag.

Voor de uitslagen, klik je HIER

Voor de eerste foto's, klik je HIER