Geplaatst op: 01-07-2018

Zondag 1 juli sloten er maar liefst 7 kinderen aan bij de basisgroep. Vijf kinderen die op zeilkamp geweest zijn en bij de Braassem een proefles wilden zeilen. Twee kinderen die op de RIB meegingen om een zeilles mee te maken. Er stond een pittig windje wat het spannend maakte. Het was zelfs spannend voor de kinderen die de basisopleiding met succes afgerond hebben. Dit voorjaar hebben we op zondag nog niet zoveel wind gehad. 

Deze training was voor de trainers een uitdaging omdat het niveau van de proefleskinderen niet bekend was. Ze konden zeilen en enthousiast kampliedjes zingen. Dat was bekend. ;-) Maar hoe goed konden ze zeilen?! Er werd in verband met de wind besloten de kinderen naar de andere kant van de Braassem te slepen en daar in de luwte te gaan zeilen. Er gingen maar liefst vier RIB’s mee. Veiligheid voor alles. 

We hebben stoere kids gezien die hun angst overwonnen. Ook bij zeilen geldt; van proberen kun je leren. Je angst overwinnen geeft een super gevoel. Mentale support werd door de schippers en trainers op de RIB met liefde gegeven.  

Na de borden pasta met saus, frisse meloen en een ijsje van Edwin konden de kids er ’s middags weer tegen aan. De wind was toegenomen. De trainers besloten om met vlinderzeiltjes te gaan zeilen. Dit besluit werd enthousiast ontvangen. 

Trainers en ouders bedankt voor de training en jullie mentale support op de RIB en aan de kant en met name de deelnemers aan de basis(proef-)les  zelf bedankt. Stuk voor stuk kanjers die vandaag allemaal iets geleerd hebben. 

Een sportieve, spannende, zonnige, gezellige maar zeker ook  leerzame dag. 

Op een laagdrempelige manier maakten kinderen kennis met onze vereniging. Je mag met je eigen bootje of een leenbootje van de club zeilen. Wil je na de zomer of volgend voorjaar ook deelnemen aan een van onze lessen neem dan contact op met opleiding@braassemermeer.nl