Geplaatst op: 28-05-2018

Op een laagdrempelige manier maken kinderen tijdens de Q-cup kennis met wedstrijdzeilen. Je boot en materialen liggen klaar. Je hoeft alleen je sporttas mee te nemen! Een eigen optimist aanschaffen kan later. 

De inschrijvingen zijn binnen, de bootjes zijn naar de vereniging gehaald en de prijzen liggen op het aanstormend talent te wachten. Na de nodige voorbereiding belooft het een mooie zonnige dag te worden met voldoende wind. 

Een spannende dag! Je eerste wedstrijd varen dat geeft best wat kriebels in je buik. Veel kids zijn ervan overtuigd dat ze eerste worden. “That’s the spirit”.  

Tijdens het palaver van wedstrijdleider Erik Wesselman letten de kinderen goed op. Al die nieuwe termen krijgen steeds meer betekenis. De vlaggen, de route, het startschip, kruisen, gijpen, knopen….. Eén van de kids zegt al snel “ik denk dat ik vandaag maar goed af moet kijken”.  

Gelukkig gaat Erik zelf mee het water op en mogen de kinderen bij hem al hun vragen kwijt. Erik is op het startschip te vinden. Dat stelt gerust. Klaar voor de start! Eerst naar de warming up. Beneden vangt Britt de kinderen op. Toepasselijke muziek klinkt door de box “Klaar voor de start”. De 13 benjamins beginnen in hun zwemvest met hun oranje Q-cup-tanktop aan de warming up. Waarna het echte werk kan beginnen. 

De Delta Loyd bootjes liggen klaar en de kinderen varen alsof ze nooit anders gedaan hebben naar het startschip. Tijdens de strijd gebeurt er van alles: kids gaan zowel links- als rechtsom om de boei, bootjes die elkaar zoentjes geven en wind die niet altijd meewerkt, tegen de wind invaren is best lastig, bootjes die wat anders willen… Best een uitdaging zo’n eerste wedstrijd. Gelukkig wint uiteindelijk het plezier!  

Na de broodjes knakworst van Edwin kunnen de kids er ’s middags weer tegen aan. Sommigen hebben een peptalk nodig. Maar ’s middags gaan alle kinderen over de finish. Top! 

Samen met ouders en kinderen worden de bootjes afgetuigd en weer op de trailer gelegd. Na deze geweldige ervaring is het tijd voor een echte prijsuitreiking. Alle kinderen ontvangen van Erik met zijn assistenten een prijs. Ze krijgen een mooie medaille en de nummers 1, 2 en 3 een echte beker. Welke ze ontvangen op misschien wel het mooiste podium van de regio. Een mooie afsluiting van een geweldige dag! 

Charlotte, van het Watersportbond, bedankt voor je aanwezigheid en betrokkenheid. Erik bedankt voor de enthousiaste en duidelijke wijze waarop jij onze kids hebt kennis laten maken met een echte zeilwedstrijd. Trainers bedankt. Britt bedankt voor de warming up en Edwin bedankt voor de lunch en het springkussen. Rob bedankt voor de voorbereidingen en het coördineren van de dag zelf. Ouders bedankt en met name de deelnemers zelf bedankt voor deze leuke dag!!! 

Q-cup Braassemermeer 2018 is een feit. Een sportieve, positieve, zonnige, gezellige maar zeker ook  leerzame dag. 

Marjolein 

Meer foto's vind je op onze Facebookpagina van Jeugdzeilen.