Geplaatst op: 10-09-2019

We hebben een Nederlands Kampioen in de Randmeer Klasse en het zijn Nico Overbeeke met zijn dochter Cindy en Patrick van der Most! Met een enorme wilskracht wisten zij de buit binnen te halen. Nico, wat was je geheim: ‘Focus, focus en nog eens focus’. Alles was er op gericht om een keer die titel binnen te halen. Niets mocht meer wijken.

Het evenement vond afgelopen weekend plaats bij de GWV de Vrijbuiter op de Loosdrechtse Plassen. Tijdens de prijsuitreiking vertelde de Commissaris Wedstrijden Karel de Boer dat hij nog nooit zo uitzinnige enthousiaste winnaars had gezien :). Na dag 1 stonden ze 3de, na dag 2 4de, op dag 3 was het spannend tot de elfde en laatste Race voordat ze de regerende Kampioen voorbij wisten te zeilen. Alle elementen zaten in de wedstrijd: windkracht 5 vlagen 6, windstiltes met regen en gelukkig de laatste dag een lekker zonnetje en ideale windkracht 3 en soms een vlaagje 4.

Wel verdiend! De aanhouder wint! Alles viel in het gaatje, de juiste mast, de juiste maststand, zeilen, de goeie starts, de snelheid van de boot, de hoogte aan de wind en het vinden van de ‘drukgebieden’.

Hulde, gefeliciteerd!

Wouter van der Gronden