Geplaatst op: 16-03-2018

Het Schipholfonds wil in de directe omgeving van Amsterdam Airport Schiphol een bijdrage leveren om sportief bewegen te bevorderen, Zelfstandige verenigingen kunnen een bijdrage aanvragen om een doel binnen de verenigiging te bekostigen waar een donatie wenselijk is. 

Onlangs heeft WV Braassemermeer een verzoek ingediend bij het Schipholfonds om een nieuwe klasse binnen de jeugdopleiding te introduceren. Graag zouden wij de beschikking willen krijgen over 2 RS Feva's om zo iets extra's naast de Optimist en Laser aan te bieden. Sommige Optimistzeilers die 'te oud' zijn voor de optimist, zijn nog niet fysiek in staat om in een Laser te stappen en daarnaast zijn er een aantal zeilers die het 2-mans zeilen gewoon een stuk gezelliger vinden dan in je eentje. Het voordeel van een 2 mans boot is dat je ook wat jongere, minder ervaren zeilers kan koppelen aan de wat ervaren zeiler om zodoende kennis en kunde over te dragen. 

De RS Feva is een ISAF internationale klasse en een uitstekende leerboot. Voor wedstrijdzeilers is het een mogelijke de opstap naar grotere teamboten zoals de RS 500, olympische 470, de 29er, 49er of een catamaran.

Daarnaast zien we dat er een verschuiving is van "bezit" naar "gebruik" en wil de vereniging dit nieuwe concept graag testen met 2 boten. Rob de Jeu heeft dit plan omarmd en klopte voor een bijdrage in de financiëen bij het Schipholfonds aan. Hij wist snel te schakelen en een helder verzoek in te dienen. Met succes!

Op vrijdagmiddag 16 maart was de eerste uitreiking van de donaties van 2018. Ons bestuurslid Rob de Jeu toog tezamen met voorzitter Wouter van der Gronden, onlinecommunicatie-expert Nathalie Vreeburg en twee dames uit de jeugdopleiding Julia en Féline naar Schiphol. Zij kregen daar eerst een behind-the-scenes tour over heel Schiphol. Daarna mochten zij met 14 andere stichtingen en verenigingen de toegekende donaties in ontvangst nemen. Totaal was er deze middag 74.896 euro te verdelen. Van de 21 ingediende aanvragen, waren er 15 gehonoreerd.

Na 11 toegekende donaties aan verschillende doelen, werd het steeds spannender in de zaal. Helemaal toen de laatste 4 aanwezige groepen tegelijkertijd op het podium werden geroepen.....

Een beetje onwennig stonden zij daar, toen bleek dat er maar liefst 4 Watersportverenigingen op het podium stonden, die allemaal dezelfde wens hadden! Een of meerdere RS feva's om het 2mans zeilen te bevorderen en deelname aan het Combi circuit voor deze klasse te waarborgen. Elke vereniging kreeg een donatie van €5000 om te investeren. Binnenkort dus RS Feva's op WV De Nieuwe Meer, Noord-Zuid Nieuwkoop, WS Schiphol én de Braassemermeer!

Uiteraard zijn achteraf meteen gegevens uitgewisseld om te zien of we groepskorting kunnen bedingen :-)

Mocht je nu denken: Die Feva, dat is wel iets voor mij! Neem dan contact op met opleidingen@braassemermeer.nl. Dan laten we je weten wanneer de Feva's beschikbaar zijn en je eventueel aan een maatje koppelen om te kijken of 2 mans-zeilen iets voor jou is.