Geplaatst op: 10-05-2020

Seinvlaggen voor Corona - I Will Stand By to Assist You

Om alle watersporters een hart onder de riem te steken, voeren jachthavens en watersportbedrijven het vlagsignaal “I Will Stand By To Assist You”. Met dit vlagsignaal volgen zij het voorbeeld van de San Fransisco Ycht Club (SFYC), waar sinds eind april de seinvlaggen C, G en 1 in de vlaggenmast gehesen zijn, zoals al eerder in ‘Scuttlebut Sailing News’ van 29 april jl. is aangekondigd. Deze combinatie seinvlaggen staat voor de boodschap “I Will Stand By To Assist You” en staat in de ‘International Code of Signals’. Het is een universele boodschap die wereldwijd dezelfde betekenis heeft.

Het achterliggende verhaal ‘I will not abandon you’

SFYC Staff Commodore James Robinson gaat  terug naar het verhaal in januari 1926 toen het Britse stoomschip Antinoe op de Atlantische Oceaan in een zware storm terecht kwam en de SS President Roosevelt hen te hulp kwam na een SOS bericht. Ruim 3,5 dag heeft de President Roosevelt de Antinoe ter zijde gestaan en na meerdere reddingspogingen (helaas met verlies van twee bemanningsleden) zijn uiteindelijk alle opvarenden van de Antinoe gered.

Gedurende de reddingsoperatie waren, voor de opvarenden van de SS Antinoe, de seinvlaggen ‘A over I’ op de SS President Roosevelt te zien en werden de seinvlaggen een teken van hoop op redding ‘I Will Not Abandon You’. In de loop der jaren is het seinboek meermaals aangepast en vandaag de dag is, met hulp van het San Francisco Nationaal Maritiem Museum en het ‘International Code of Signals book (CG1-) “I Will Stand By to Assist You” de huidige en meest voor de hand liggende combinatie seinvlaggen.

Tot wij onze activiteiten weer volledig mogen hervatten, zijn deze seinvlaggen in de vlaggenmast op de haven te zien. In deze tijden van Corona is dit een toepasselijke en positieve boodschap van en voor ons. Op deze manier willen wij ook alle watersporters een hart onder de riem steken. Wij hopen van harte dat vele watersportverenigingen, havens en andere nautische organisaties in het land dit positieve signaal zullen tonen in hun vlaggenmasten of op schepen.

https://www.sailingscuttlebutt.com/2020/04/28/with-visual-signals-comes-comfort/?utm_medium=email&utm_campaign=Scuttlebutt%205559%20%20April%2029%202020&utm_
content=Scuttlebutt%205559%20%20April%2029%202020+CID_35c5a2006729bcc0b12b6aabac4cff53&utm_source=Email%20
Newsletter&utm_term=With%20visual%20signals%20comes%20comfort

https://www.youtube.com/watch?v=MBkgeKkyNbM