Geplaatst op: 17-09-2019

Het afgelopen weekend zijn 63 Splash zeilers naar de Braassem gereisd voor de Splash Sailing Tour. Het veld was verdeeld in drie startgroepen, Red, Blue A en Blue B. De hele week werd er voor zaterdag al heel weinig wind voorspeld. Groot was de verrassing dat er toch een klein briesje uit oostelijke richting stond. Net genoeg om in de ochtend 1 korte wedstrijd te varen. Daarna was het helaas gedaan met de wind en besloot het comité de wedstrijden voor deze dag verder af te blazen.

Voor de zondag stonden er maximaal 5 wedstrijden in het programma. Met een shiftende wind, lastig voor het comité en de zeilers, uit westelijke richting, werden er voor alle groepen 5 wedstrijden gezeild. De starts waren steeds heel mooi en op twee starts na, werden alle groepen zonder problemen met de ‘P-vlag’ weggestart. De finish was voor het comité uitdagend. Door de korte wedstrijden bleef het veld dicht bij elkaar. Maar met het ervaren team was de uitslag snel bekend en werd ’s middags in de ledenzaal de prijsuitreiking gehouden.

Uitslagen
Uitslag in de Blue A, 1. Floris Punt, 2. Carlo Gevers, 3. Joukje Rijpma, de Blue B, 1. Melani de Bat, 2. Yannick van den Akker, 3. Wouter Geradts en in de Red 1. Maryn Wilkes, 2. Joris Overeem, 3. Jojanneke van der Weide.

Voor alle uitslagen, klik je HIER

Foto's
Vanaf het startschip zijn er een aantal foto's gemaakt, klik HIER

Fotograaf
Fotograaf Philip Panjer heeft een Facebook album aangemaakt met de door hem gemaakte foto's, klik HIER

Het was een weekend met veel zon en gezelligheid, een mooie samenwerking met de Splash klasse. Goed om te zien hoe de Splash voor de jeugd en ook de ‘oudere jeugd’ een perfecte klasse is.