Geplaatst op: 31-07-2017

De Braassem was dit jaar vertegenwoordigd door: Thijs van Iwaarden, Samuel Deurloo, Luigi Stagnaro, Govert van Nieuwenhuys, Pepijn de Vries, Zeger den Boestert, Menno Cromwijk en Hanna Cromwijk en Wouter Hufen als coach.

Het WK wer gehouden van zondag 23 juli tot en met vrijdag 28 juli. In totaal deden ruim 130 deelnemers (inclusief Splash Red) mee uit Nederland, Duitsland, Zwitserland en Panama. De officiële opening werd gedaan door Pieter Jan Postma. En voor de prijsuitreiking was Nicholas Heiner uitgenodigd.

Het waren fantastische dagen. Onze club was aanwezig met een geweldig gemotiveerd en enthousiast team. De organisatie van het hele evenement was top en het weer typisch Nederlands. Het was of windstil of minstens een stevige windkracht 5 en hoge golven. Dit wisselde per dag. De tweede dag van het WK werd er niet gevaren vanwege te weinig wind. De dag daarna werd de derde wedstrijd afgelast nadat er 30 knopen wind was gemeten. De rustdag werd zelfs opgeofferd om nog wedstrijden te varen, zodat het aantal kwalificatiewedstrijden voltooid kon worden. Onze Braassem zeilers stonden iedere dag weer klaar om de uitdaging aan te gaan. Het hele team heeft het fantastisch gedaan. We zijn super trots op ze en er zijn mooie resultaten geboekt. Volgend jaar gaan ze voor een podiumplaats!