Geplaatst op: 09-08-2017

Verslag: 

Dinsdag 8 augustus was een verassende avond.  Zo´n avond waarop alles anders is dan je verwacht, anders dan alle weerapps aangeven. We waren vroeg, zouden comité zijn, maar Willem had genoeg mensen, dus we konden lekker gaan varen. Lekker? Het regende en er was bijna geen wind. (Met de Tirion erbij zouden er dan wel vijf kielboten zijn)

Regen ging over in miezer en we waren nog steeds vroeg. Willem had wel een idee hoe we deze tijd aangenaam konden besteden.

Op een gegeven moment lag er een mooie baan en konden de kielboten en vervolgens de open boten, MET WIND, van start. Het werd droog en we kregen er nog zin in! Na een goede start werd het zelfs een soort spannende race. De draak van Hans ging achterlangs en dan opeens weer vlak voor ons overstag.

Voor de start van de tweede race moesten Jasper en Lukas wat varen met de bovenboei en de startlijnboeien, trok de lucht helemaal open en de wind wat aan, konden de jassen uit (We hadden ons inmiddels toch aardig in het zweet gewerkt .)  Ook deze race liep verassend vlot zodat we met zicht op een prachtige oranje/roze kleurende avondlucht waar strepen zonlicht tussen de wolken door schenen, om 21.00 uur in de haven lagen. Op naar het bier!

Het was een prachtige zeilavond. Heerlijk gevaren en voor ons toch verassende uitslag.

Bedankt Frank van Diest voor je sportieve gebaar. We zullen ons best doen om het bij deze ene keer te laten maar beloven niets…..

Voor de uitslagen, klik je HIER