Geplaatst op: 24-07-2019

Het weer doet iedere week zijn best een nog mooiere DiZebra te creëren; maar deze is misschien wel de allerbeste ooit. Temperaturen tegen de 30 graden en voldoende stabiele wind voor een leuke wedstrijd. Na een uitmuntende BBQ snel het water op met, ondanks de zomervakantie, toch nog 8 “kajuitboten” (wij hebben overigens geen kajuit) aan de start. De zwerm Lasers en open boten is ongeveer dubbel zo groot. 

De startlijn ligt er netjes in met een klein voordeel voor de pin; waar we dan ook scherp over bakboord starten (de X-vlag was gelukkig niet voor ons). We lopen langzaam over de ‘Kick’ heen en gaan net onder de lay-line overstag in afwachting van een linker shift. De wind houd zich gelukkig netjes aan ons plan en we ronden net voor de MaxFuns als de eerste de boventon. De snellere MaxFuns hebben gelukkig veel aandacht voor elkaar en door zorgvuldig op de shifts te varen blijven we ze to de finish voor.

Ook de tweede race doen we een scherpe start bij de pin; met een mooie lee-bow op 'DJ group’ MaxFun komen we mooi weg. Wederom weten als eerste de bovenboei te ronden. Downwind blijven we de MaxFuns net voor en upwind neemt de wind iets af. De rimpeling op rechts blijkt inderdaad extra druk te zijn met als bonus een rechter shift. Zodoende ronden we ruim als eerste de laatste boeien, en tijdens de prijsuitreiking blijkt de voorsprong ook genoeg voor de winst op handicap, en een felbegeerde nachtkaars!

Voor de uitslagen, klik je HIER