Geplaatst op: 12-09-2017

Terwijl vandaag de storm over het Braassemermeer buldert, was het gisteravond een prachtige afsluiting van het DiZeBra seizoen. Bij de kajuitboten won Nico Overbeek en bij de Openboten Victor Mork. De start tijdens de slot-DiZeBra blijft toch iets heel speciaals. Volgens oude traditie werd er gestart vanaf het balkon met de 5 start-lampen, waarbij de leeftijd van de toeter goed te horen was...

Het diner, verzorgd door Edwin en zijn team, was prima, evenals de voorbereidingen door Willem van der Krogt en Claar van der Does. Buiten alle sterke, stoere en humoristische verhalen, werd er natuurlijk flink veel aandacht besteed aan de prijsuitreiking.

Kampioenen 2017
Wij feliciteren natuurlijk onze kampioenen 2017 van harte! Voor de Open boten is dat: Marleen Gaillard met de Solo, en bij de Kajuitboten is dat Frank van Diest met de Maxfun. Wat een geweldige prestatie!

Statistieken 2017
Dat de DiZeBra steeds populairder wordt, is goed terug te zien aan de toename van het aantal boten, waarbij ook opvalt dat er steeds meer Lasers meedoen. De DiZeBra is dan echt een club aangelegenheid. Leuke potjes varen, altijd gezellig, zowel voor, tijdens als na de wedstrijden.

Aantal verschillende deelnemers 2016 2017
Open Boten 50 70
Kajuitboten 29 34

Totaal werden er zowel in 2016 als 2017 41 wedstrijden gevaren.

Vernon Donraadt won met de Spanker 14 (Flying Arrow) de prijs voor de meeste DiZeBra starts bij de Open Boten: 34 keer

Bredam Kleer met Randmeer 937 won de prijs voor de meeste DiZeBra starts 2017 bij de Kajuitboten: 31 keer

Bekijk hier de start van de Kajuitboten.

Bekijk hier de start van de Open Boten.

Foto's
Voor alle foto's, klik je HIER

Voor alle uitslagen, inclusief de totaalstand 2017, klik je HIER

.