Geplaatst op: 16-08-2016

Beste Braassemvrienden,

9 augustus was het weer een prachtige zeilavond! Dinsdag, nietwaar? En zowaar kon ik mij op tijd afmelden op kantoor en me naar de plas haasten, dat lukt zo één à twee keer per seizoen. Dit keer geen stortbuien zoals de week er voor, en aanvankelijk een aardig windje 3+ uit het noordwesten of daaromtrent. Want hij ging wel lekker heen en weer!

Bij de open boten waren er zestien aan de start, met traditioneel veel Lasers en Solo’s. De RS400 van Elaine en de Contender van Bart wisten zich snel te ontworstelen aan het pak en konden op zoek naar de mooiste shifts. Die waren er gelukkig genoeg, en ik kon als eerste rond de boei en terug naar beneden. Onderweg even aan Mark Kalf vragen of die oranje boei in de verte er echt bij hoorde. Ja die hoorde er bij, ook op weg naar de finish. De RS kwam zigzaggend voorbij, en het tweede kruisrak kon ik dus opnieuw beginnen. Wel weer eerste boven, maar voor de wind raakte ik ze weer kwijt. De RS kwam als eerste over de streep, maar ik zat er dicht genoeg achter om op handicap te winnen. Tweede werd overigens Gerard met de O-jol, die zat ook behoorlijk in de buurt.

Het tweede potje leek hetzelfde te gaan, maar nu met aanzienlijk minder wind en nog steeds grote shifts. En minder licht ook! De bovenboei was weer voor mij, voor de wind kwam de RS weer langs. En de rest van het veld kwam ook aardig opstomen. Het tweede kruisrak ging met fingers crossed, de Laser van Victor gaat toch wel soepel overstag, en met weinig wind kun je dat met een Contender niet nadoen. Bij de bovenboei werd de wedstrijd terecht afgekort, Victor werd eerste op handicap, Elaine tweede en ik derde.

Resultaat van dat alles was dat ik de nachtkaars (mooie prijs!) mee mocht nemen, Victor werd tweede en Elaine derde. Dank aan Willem, Klaar en de anderen van het comité! 
Tot (een) volgende keer,

Bart Thorborg, Contender NED3
It’s Only Rock ‘n’ Roll…