Geplaatst op: 18-12-2019

Beste leden van onze Braassem.

Het Olympische seizoen is begonnen! Na een heel lange zomer in Japan waar we ons definitief hebben geplaatst voor de Olympische spelen hebben we een maand “rust” genomen. In die tijd is onze fysieke programma onze grootste prioriteit geworden. Ons doel voor de volgende spelen is om de fitste en sterkste team te zijn. Na een paar trainingen op het water in Scheveningen zijn we gelijk vertrokken richting Miami. Miami is onze winter trainingslocatie geworden dit jaar. Buiten de baai van Key Biscayne zijn grote golven te vinden vanwege de stroming. De omstandigheden qua golven, wind en temperatuur zijn zeer vergelijkbaar met wat we deze zomer in Japan hebben geconstateerd. We proberen veel uren te maken in die omstandigheden om onze technieken te optimaliseren.  We trainen samen met de Amerikaanse mannen teams en dit maakt ons extra sterk. De competitie tegen de mannen die meestal aanzienlijk zwaarder zijn dan wij is hoog als we boven de 12 knoppen varen.

We gaan nog een paar dagen trainen en daarna het vliegtuig pakken naar huis om kerst te vieren met onze families! In januari komen we weer terug naar Miami om twee evenementen te varen, de Nord-Amerikaanse kampioenschap en de eerste wereldbeker van het seizoen. Dit is een goede voorbereiding richting het WK die plaats vindt in Palma de Mallorca aanstaande maart.

We zijn nog steeds een nieuw team en we hebben nog veel te leren maar we maken elke dag stappen en we hebben veel zin in de wedstrijden!

Ik wens jullie fijne kerst en hopelijk zie ik jullie en alle kids snel!

Groetjes

Afrodite en Lobke