Geplaatst op: 20-06-2018

Laser 4.7

Afgelopen weekend heb ik meegedaan aan de combi op de kaag in mijn Laser 4.7. We hadden mooi weer, zaterdag windkracht 3, zondag windkracht 4 met vlagen 5. Er deden 5 Lasers mee, beetje jammer dat het er niet meer waren. Van deze 5 Lasers waren er 2 van de Braassem, dat waren Chris en ik. Er waren korte baantjes neergelegd, daardoor konden we 5 wedstrijden per dag varen.  Zaterdag was voor mij een wat minder goede dag toen zeilde ik een 4,4,3,2,3. Zondag waaide het iets meer, wat ik leuker vind want dat ligt me iets beter. De eerste wedstrijd begon gelijk heel goed ik lag merendeels 2e en aan het einde maakte ik een spannende inhaalactie waardoor ik op een paar centimeter voorsprong eerste finishte. Dit was de eerste keer dat ik 1e finishte in een combi wedstrijd. De rest van de dag ging ook heel goed; ik werd nog 2x eerste en 2x tweede. De keren dat ik 2e werd was Chris 1e. In het eindklassement ben ik 2e geëindigd en Chris 1e. Chris gefeliciteerd!

Na afloop van de prijsuitreiking voeren we weer terug naar de Braassem met op sleeptouw mijn Laser en één RIB. Ik kijk terug op een schitterend en spannend weekend.  

Hanno Holtackers

 

De Opti C groep was dit weekend te gast op de Kaag; altijd weer een lastige uitwedstrijd door trekwalletjes, onverwachte vlagen en de logistieke uitdagingen voor de familie. Sowieso stonden we als Braassem-leden voor een dilemma vanwege de feestelijkheden op de eigen club: 100 jaar vieren moest dan maar met mooie resultaten en onze mannen op het podium.
Xander, Niec, Auke, Merijn, Lodewijk en Faris werden onder leiding van Timo en Sander losgelaten op de plas. Het weer was een beetje onbestemd, de zon liet zich weinig zien maar toch moest er goed gesmeerd worden en de wind werd gedurende het weekend steeds meer. Met het oude motto van de club in het achterhoofd (Steeds Sneller) zagen we de resultaten per race verbeteren. Wat een stappen hebben onze kereltjes gemaakt; van het onzekere eerste begin naar soepele manoeuvres alsof ze al jaren niet anders doen. Natuurlijk zit het dan nog wel eens tegen want het blijft lastig maar overall kunnen we niet anders dan trots zijn op de nieuwe lichting van het Racing Team Braassemermeer.
De uitslag dan: 3 man op een rijtje; Xander 3, Niec 4 en Auke 5, en vervolgens een 15, 19 en 23 voor Merijn, Lodewijk en Faris. De clubkleuren goed verdedigd en op naar de laatste van de Voorjaars Combi: aanstaand weekend op ons eigen Braassemermeer!