Geplaatst op: 11-05-2018


Na de Combi op Loosdrecht volgde de Combi Nieuwkoop op 5/6 Mei. Op last van de brandweer mochten er echter maar 60 zeilers deelnemen aan het evenement waardoor door de Combi-organisatie werd besloten om de wedstrijden niet mee te laten tellen voor de Combi-uitslagen. Desalniettemin is er toch een afvaardiging van Optimisten B en C naar Nieuwkoop gegaan, om lekker wedstrijden te kunnen zeilen en om ervaring op te doen.

Namens de Braassem waren aanwezig:

Optimist B:      Dimitri, Julia, Lisa en Niels
Optimist C:      Auke, Merijn, Niek, Stijn

Het weer was schitterend, heel veel zon, de wind werkte echter wat minder mee. Op zaterdag was er een klein beetje wind en zondag nog minder en draaide de wind veel. Door de lastige omstandigheden werd er wisselend gezeild, maar uiteindelijk zijn er bij de Optimist B toch nog 11 wedstrijden gevaren en bij de Optimisten C werden er 12 wedstrijden gezeild.

Bij de optimist B eindigde Lisa uiteindelijk op een verdienstelijke 9 plaats, gevolgd door Dimitris op 10, Niels op 15 en Julia op de 19de plek.

Bij de optimist C werden er op beide dagen 6 wedstrijden gezeild. Op zondag zeilde Merijn na een valse start netjes terug naar de startlijn, pakte daarna een gunstige windshift en zeilde vervolgens iedereen voorbij naar de bovenboei. Na de onderboei zeilde hij iets te ver naar rechts door, maar hij finished toch keurig als 2de. Met deze (toch) superstart, was hij de terechte winnaar van de gouden joystick voor dit weekeinde. 

Uiteindelijk is Auke 9de geworden, Niet 11de, Stijn 17de en Merijn 22ste.

Wederom goede prestaties en een gezellig weekeinde, over 2 weken geven we weer acte de présence op de Westeinderplassen. Sluiten dan ook de A zeilers aan nu het selectieseizoen voorbij is?