Geplaatst op: 25-09-2018

Na een barre tocht om beide schepen in Lelystad te krijgen zijn Dekadent en Meteora gestart in de ORC klassen. Meteora in ORC hoog, de wat snellere schepen, en Dekadent in de ORC laag. Op zaterdag korte baan wedstrijden. Veel wind. Constant boven de 20 knopen, met uitschieters naar 28 knopen. Met actief trimmen is er gestreden tot aan de finish. Spinakers zijn bij deze windsnelheden niet gehesen omdat de toegevoegde waarde gering is, en het risico op schade aan materieel en aan de crew te groot is. Uiteindelijk wel beide schepen in de achterhoede over de streep, maar wel met de meest enthousiaste begroeting van het wedstrijdcomité.

Na de finish terug naar de haven en het schip opruimen. Om 1800 uur een heerlijk diner, verzorgd door de lokale cateraar. Om 22.30 terug aan boord, en om 23.00 uur het licht uit in de hutten. Als brave zeilkinderen hebben ze zich hier ook keurig aan gehouden, ik (Peter) heb ze in ieder geval niet meer gehoord.

Op zondag op tijd weer op om het door de organisatie aangeboden ontbijt te nuttigen. Zeer overvloedig, zelfs 11 pubers hebben onze tafel niet leeg kunnen eten. Zeer goed verzorgd. De wedstrijden waren door de veranderende weersomstandigheden erg uitdagend. Van 12 tot 27 knopen, met shifts van 40 graden maakten het het comité niet makkelijk, ook op Dekadent en Meteora werd hard gewerkt om de wedstrijden tot een goed einde te brengen. Na 2 wedstrijden op zondag retour naar de haven voor de prijsuitreiking. We hebben niets gewonnen, maar wel het hardst gejuicht voor alle winnaars.

Na het schoon schip maken zijn alle bemanningsleden opgehaald. Slapend op de achterbank naar huis, dromend over een grote toekomst in de ORC?? Tot slot nog een klein oproepje.Alle schippers, neem eens een puber mee. Je staat er versteld van hoe goed ze varen, de regels kennen, een toegevoegde waarde zijn aan boord. En hoeveel plezier je hebt van een compleet andere inbreng ze meebrengen.