Geplaatst op: 04-07-2016

'Dit is het eerste jaar dat ik het hele combicircuit meedoe' zegt een van onze jongste leden. Vorig jaar is ze begonnen met zeillessen voor haar CWO bij ons op de vereniging. Ze heeft toen één wedstrijdje op de Combi Braassem meegedaan, maar durfde vanwege de harde wind toen niet meer. Dat was dit weekend wel anders! 

Féline Vreeburg (8 jaar) vertelt hoe ze dit weekend beleefd heeft: 

Dit was al de vijfde combi dit seizoen. We hebben hele harde wind gehad op Combi Haarlem en hele zachte op Combi Vinkeveen. Dat vond ik niet zo leuk omdat je toen alleen maar kon dobberen. Een beetje wind is best leuk! Helemaal nu papa en mama een stootbumper op mijn giek hebben gezet. Dan doet het niet zo'n pijn als ik per ongeluk de giek tegen mijn hoofd krijg. 

Het gaat elke week een beetje beter, ik zeil meestal in de middenmoot. Nog lang niet vooraan, maar de kinderen die helemaal vooraan varen zijn soms ook al twaalf. Dat vind ik wel een beetje stom. Voor dit weekend wisten we dat er veel wind voorspeld was en daarom zei mama dat we eerst de ochtend zouden varen en het daarna wel zouden bekijken hoe het ging. We hadden mijn bootje opgetuigd en na de voorbespreking en het C palaver gingen we het water op. Dat was best spannend bij het kleine steigertje want we lagen meteen in de wind. We moesten even wachten tot de baan er goed inlag en toen gingen we starten. Er deden wel 62* 50 optimistjes mee dus het was best druk op de startlijn. De eerste wedstrijd werd ik 45e. De tweede wedstrijd ging al een stuk beter en toen werd ik 33e!

*er vielen ivm de wind een hoop opti's uit...

Ik vond de harde wind echt super leuk! Ik ben zelfs op de zijkant van mijn bootje gaan zitten omdat ik zó schuin ging. Ik kwam lachend van het water af en mama vond mij heel stoer. Mijn papa zat op het startschip en hij heeft die mooie foto gemaakt.

Zaterdagmiddag is er na de lunch niet meer gestart. Mijn broer (Florian) baalde nog wel heel erg want hij zeilt in de B. En tijdens zijn derde wedstrijd lag ie opeens eerste (hij ging keihard zei hij) maar toen heeft hij de finishlijn aangeraakt en is er niet overheen gegaan omdat hij dacht dat hij er al was. Uiteindelijk is hij teruggegaan en werd hij toen zesde. Maar het is wel een beetje dom. 

Zondag

Op zondag was het een stukje lekkerder weer. Geen regen, een zonnetje en een tikje minder wind. We hebben toen meteen 4 races achter elkaar gevaren zodat we na de lunch het water niet meer op hoefden en lekker op de band konden spelen. Er deden nu meer kinderen mee omdat er minder wind stond en toen was ik meestal ergens achter in de 40. Elke keer toen ik langs het startschip kwam, heb ik even naar papa gezwaaid en toen stak hij zijn duim omhoog. Dit weekend werd ik 47e. Uiteindelijk ben ik in de overall-stand 40e geworden van de 157 en daar ben ik best trots op! Ik ga gewoon nog heel veel trainen en dan kan ik hopelijk volgend jaar naar de Combi Finale. 

Mijn broer gaat trouwens wel naar Hoorn, want hij plaatste zich al direct als 3e uit Poule A. 

Komend weekend even niet zeilen, maar daarna ga ik lekker op zeilkamp! Hier op de Braassem natuurlijk. Daar heb ik ook super veel zin in!

 

Alle foto's die dit weekend gemaakt zijn vind je in ons fotoalbum www.flickr.com/photos/125602962@N07/albums/72157669958010241
Uitslagen van dit Combi-weekend op de Braassem staan bij de uitslagen. De uitslagen van het totaalklassement vind je op de site van CombiAmsterdam.