Geplaatst op: 26-04-2016

Dit weekend deed ik mee aan de selectiewedstrijden in Workum. Er was veel wind voorspeld en daar was ik blij mee want daar hadden we het weekend ervoor goed op kunnen trainen. Zaterdag was ik ingedeeld bij de eerste startgroep (yellow). De eerste wedstrijd ging wat minder goed dan de tweede, dat kwam met name door mijn start en het eerste kruisrak die wat minder goed waren maar uiteindelijk werd ik 27e. De tweede wedstrijd ging beter en in tegenstelling tot de andere race was ik erg goed weg bij de start en had ik goede snelheid en kon ik mijn boot goed vlak varen waardoor ik 16e werd. Vervolgens voeren wij (yellow) terug naar de start maar toen ging het plots heel hard waaien en toen werden we naar de kant gestuurd.

Halverwege kakte de wind helemaal in naar 10/15 kpn maar toen iedereen terug op de kant was omdat we terug waren gestuurd ging het weer heel hard waaien en uiteindelijk zijn we niet meer het water op gegaan.

Zondag zat ik weer in de eerste startgroep (yellow).

Het waaide in de buien ongeveer 35 kpn iedereen was al opgetuigd en klaar om het water op te gaan totdat er opeens twee uur uitstel in werd gehangen dus moesten we twee uur wachten en tegelijkertijd warm blijven voor als we nog het water op zouden gaan. Na ongeveer twee uur wachten hoorden we een toeter gevolgd door twee vlaggen die in de vlaggenmast werden gehesen de twee vlaggen betekenden dat er geen wedstrijden meer zouden worden gevaren die dag. Ik was in totaal 3e benjamin (onder twaalf jaar), eerste nederlandse benjamin en 65e overall. Tijdens de prijsuitreiking bleek dat er in de benjaminstand een foutje was gemaakt waardoor mijn medaille later wordt opgestuurd. Dat vond ik op dat moment erg balen maar het was een geslaagd weekend. 

Door: colin faas