Geplaatst op: 25-05-2016

Vrijdag 20 mei was de dag dat we naar Kiel vertrokken.

We moesten om 6 uur opstaan en naar het huis van een van de trainers (dat was van tevoren afgesproken) en reden we ongeveer half 8 weg. De reis was ongeveer 6 uur. Dat is best een lange reis dus je moest wel dingen hebben om te doen. Ik en Michiel hebben de hele weg Donald Duckjes gelezen en dat vond Shannen best wel saai.

Toen we om ongeveer 1 uur aankwamen moesten we eerst wachten op de rest, de bootjes en de ribs van de trailers laden en toen hebben we nog even getraind tot half 6. Na de training gingen we naar de hotelkamer om om te kleden en daarna spaghetti te eten in het Italiaanse restaurant. Ook moest iedereen zich gaan inschrijven voor de wedstrijden van de dag erna. Toen ik dat had gedaan ging ik naar het hotel. Ik was samen met Michiel, Olaf en Huub. We moesten snel gaan snel gaan slapen, want we moesten de volgende ochtend uitgerust zijn voor de wedstrijden.

De volgende ochtend werden we gewekt en gingen we ontbijten daarna moesten we omkleden, boot optuigen en Sander zei dat we voor we het water op,- en af gingen onze handtekening achter onze naam zetten op de lijst in het regatta office. Die dag hebben we vier wedstrijden gevaren, maar het was wel erg moeilijk, want er was erg zachte wind en je moest goed kijken waar de vlagen en de shifts zaten.

Die avond aten we pizza in het zelfde restaurant als de avond ervoor en moesten we snel gaan slapen maar op de kamer hebben we nog wel een spelletje gedaan. Het was heel leuk en leerzaam om daar te varen en ik vind dat we hele goede trainers hebben. Heel erg bedankt voor alles!

Groeten van Michiel D

Nu gaat Michiel VDV verder

Zondag:
Sander  had gisteren gezegd dat we de volgende ochtend alles klaar moesten maken voor vertrek, dus eerst heb ik mezelf opgetuigd en mijn tas klaar gemaakt. toen gingen we ontbijten. Daarna gingen we ons verkleden. Als je gewoon op tijd klaar was had je nog tijd voor je zelf. Maar al heel snel daarna was de voorbespreking van vandaag en de nabespreking van gisteren. Daarna moesten we ons uitschrijven en konden we het water op.

Toen was het prachtig zeilweer jammer was dat we maar twee wedstrijden voeren. Het was ook jammer dat je niets steeds bij dezelfde coach zat, hoewel ik eigenlijk alleen maar in de eerste start groep zat en daar niet heel veel last van had. Ik vond zelf dat er goed werd gecoacht door Sander, Albert en Shannen misschien denken anderen daar anders over.  Ik vond het wel moeilijk maar vooral leuk om in deze hele grote startgroepen te varen van bijna 100 bootjes per start. Ik zelf voer zondag 1 hele goede (7) en 1 wat mindere race (75). Je moest heel goed letten op de drukverschillen. Dat ging bij mij in de voordewindse rakken best goed. Albert noemde mij zelfs de "koning van de downwind".

Ook vond ik dat het goed op de kant geregeld was. Iedereen hielp elkaar om de optimisten op de trailers te krijgen. dat werd onder anderen gedaan door de coaches gedaan. Dus hoefde je als je eerste startgroep was niet heel veel te doen, dus kon je in die tijd douchen. Veder vond ik ook de kamer/auto indelingen goed gemaakt waren. Op de terug weg was het bij ons gezellig, zo had Shannen een iPad mee waar ik Olaf en Michiel om de beurt op mochten. Veder hadden we Duckjes (Donald Duckjes) mee om te lezen, ik zelf vind die altijd erg leuk. Ik heb ook half geslapen de anderen niet. Ik was ook blij dat we niet bij de MC Donalds aten dat vind ik minder lekker. Toen kwamen we aan in Reeuwijk, waar mijn vader stond te wachten.  Ik denk dat ik volgend jaar wel nog een keer wil. Heel veel dank voor iedereen die dit geregeld heeft.

Groeten Michiel vdV