Geplaatst op: 13-04-2020

Easter Regatta 2020

‘Vroeger’ stond Pasen in het teken van eitjes zoeken, ontbijten, lekker eten, familiebezoek én dat alles op je paasbest! Zodra je opti-ouder wordt en je vanuit de Combi’s geroken hebt aan de Easter Regatta op het mooie Braassemermeer blijkt deze paasinvulling snel verleden tijd! Als je dan zegt Pasen, zeg je Easter Regatta! En dan denk je aan ijskoud dus mutsen op en laarzen aan, of pril voorjaarsweer, mooi luchten in de ochtend, het warme welkom van Kokkie & zijn team, de altijd perfecte zorgen van de organisatie, de punctualiteit van het race office, de Amerikanen met hun nieuwste outfits, de vele andere nationaliteiten, winnaars, teleurstellingen, eindeloos koffie drinken, nog een wandeling maken en natuurlijk als klap op de vuurpijl het te winnen EI en niet te vergeten de ruilbeurs aan het eind van het event….

Dat is de Easter Regatta én dat willen we meemaken als opening van het Nederlandse zeilseizoen. Zeker voor de kids en stiekem vinden we het zelf ook een prima weekendbesteding. Maar helaas kwam COVID-19 én staat de hele wereld op z’n kop! Drastische maatregelen werden genomen waarbij ook niet-zeilen er één is, dus geen Easter Regatta 2020. BASTA.

En toen was er plots een idee! In eerste instantie zo klein als de eerste krokusjes en zo dartelend als de eerste lammetjes. Een aantal Nederlandse optimist coaches begonnen vastberaden aan dit idee, zo vonden ze OCN en WV Braassemermeer en haar vrijwilligers snel bereid om het idee om te zetten in realiteit. Iedereen ging noest aan de slag en binnen een week werd het eerste virtuele zeilevenement neergezet. Via @VirtualRegattaInShore werd de venue uitgekozen en zo gebeurde het dat we vandaag, 12 april 2020 online zeilden in San Fransisco. En we waren niet alleen! Maar liefst 150 opti zeilers uit 21 landen zeilden vanuit hun eigen habitat tegen hun zeilmaatjes uit binnen- en buitenland. Het is moeilijk om te visualiseren hoe de organisatie van een dergelijk evenement in z’n werk gaat. De Must-Haves zijn: toegewijde mensen, bereidwillige sponsoren en enthousiaste deelnemers! Dit gaat dan gepaard met (te) veel what’s app groepen, nieuwe communicatie middelen en opgerolde mouwen. Stel je voor: op een dag als vandaag zitten 10 operators de hele dag achter hun PC om alle wedstrijden te begeleiden, de uitslagen komen vervolgens bij Carla & Bas terecht die garant staan voor correcte afhandeling, dan komen Webmasters Manfred & Jasper aan bod. Operator 1 in de vorm van Benjamin en wedstrijdleider Bas communiceren met alle 150 deelnemers via een what’s app groep. Wees niet bang, de kids kunnen alleen lezen en kunnen niet reageren in deze app, dat scheelt ongeveer 1026 appjes per 20 minuten. Afin, het is haast niet uit te leggen hoeveel app verkeer er door de ether geslingerd wordt om alles in goede banen te leiden. Dan hebben we nog het werk voorafgaand aan vandaag……..! En natuurlijk die prijsuitreiking, dat vonden we allemaal erg spannend! Zóveel deelnemers en vanuit alle windstreken! WoW, wat was het leuk om in de huiskamers te kijken van zeilers van Cayman Islands, Canada, Israël, etc.. Er is in zeer korte tijd hard gewerkt en nieuwe mogelijkheden zijn ontdekt! We hebben de kids een leuke & leerzame dag gegeven en hebben bovenal met veel plezier getracht om (opti-) zeilend Nederland op de kaart te zetten.
Want ‘Big Things often have Small Beginnings’!

Thx to: OCN – Optimist Club Nederland & WV Braassemermeer
ThX to: Magic Marine, Sailcenter, Optiparts, Tijssen Watersport, Van Wettum
Boats, SuperYacht Spares
ThX to: Benjamin, Carla, Bas, Ole, Sander, Thomas, Ralph, Floris, Shannen, Michiel, Vasco, Josephine, Manfred, Jasper, Timo, Walter, Bastiaan, Marijke, Roelina, Linda.

Uitslagen

Voor de uitslagen klik je HIER