Nieuws over wedstrijden

Combi Braassemermeer

29 mei - Op 23 en 24 juni staat de Combi Braassemermeer weer op de agenda! De slotcombi voor de punten. Wie gaat er in september naar de Combi Finale?

Lees meer

DiZeBra seizoen is voorbij

9 sep - Het zit er weer op, dit merkwaardige DiZeBra seizoen. Ondanks Covid-19 konden er nog vele avonden gezeild worden. We wachten nog op aanvullende foto's en verslag.

Lees meer

Eurocup O-Jollen - Wat een evenement!

4 sep - Deze eerste drie dagen van september was het Braassemermeer het domein van de O-Jollen. Met 78 deelnemers uit Nederland, Duitsland en Oostenrijk een schitterend deelnemersveld. Eenvoudig was het allemaal niet...

Lees meer

RTB sluit Corona-periode fantastisch af

1 juli - Met behulp van trainers, ouders en vrijwilligers, konden de RTB trainingen de afgelopen maanden gewoon doorgaan. Benjamin Wempe, onze hoofdtrainer, blikt terug op deze periode en het afgelopen weekend.

Lees meer

DiZeBra 23 juni - Drukte op de startlijn

24 juni - Dat de Dizebra momenteel populair is, bleek wel weer aan het groot aantal boten (in totaal bijna 50) dat aan de start verscheen. De langste dag hebben we net achter de rug, dus dat betekent lekker lang licht. En die tijd hadden we achteraf nodig ook.

Lees meer

DiZeBra 9 juni - Bijna als vanouds…

10 juni - Gelukkig is er één ding dat Corona niet heeft kunnen veranderen: een prachtige avond voor de DiZeBra. De wolken dreven weg en met de avondzon kwam er ook een fijn briesje opzetten. Onze vaste verslaggeefster Roelina heeft weer een mooi verslag geschreven.

Lees meer

DiZeBra van start op 2 juni

28 mei - De veiligheidsregio waar wij onder vallen heeft onder voorwaarden toegestaan dat we vanaf 2 juni weer een aangepaste DiZeBra kunnen houden. Uiteraard moeten we ons houden aan de algemeen geldende “Corona maatregelen”. Het handhaven van de 1,5 m regel en geen groepsvorming zijn daarbij het belangrijkste.

Lees meer

Coronavirus - Alle activiteiten tot 1 april afgelast

13 maart - De ontwikkelingen rond het Coronavirus volgen zich in een snel tempo op. Gistermiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen. NOC*NSF adviseert haar leden (o.a. het Watersportverbond) met klem, alle sportevenementen in Nederland tot 1 april af te gelasten.

Lees meer

Eredivisie Zeilen start dit jaar op de Braassem!

11 maart - Op vrijdag 13 maart gaat de eerste speelronde van de Eredivisie Zeilen van start. Op het Braassemermeer klinkt om 12:00 uur het eerste startschot. In totaal gaan twaalf teams van verschillende watersportverenigingen de sportieve strijd aan. Gedurende 3 dagen worden er veel korte en spectaculaire wedstrijden gezeild.

Lees meer

Update Afrodite en Lobke

18 dec - Het olympische seizoen is begonnen. Natuurlijk gaan we Afrodite en Lobke op de voet volgen. Zij stuurden ons een mooi verslag over de voorbereidingen.

Lees meer

Optimist Selectie - Koud, nat en spannend!

7 okt - Deze afsluitende wedstrijdserie is altijd spannend. Wie komt er in de Kern- en Jeugdploeg in 2020 enwie gaat deze serie winnen. Er werd al druk getraind op de dagen voorafgaand aan het evenement.

Lees meer

Ondergang in topvorm

2 okt - Dit weekend zal de Braassem nog 1 keer meedoen aan de Eredivisie Zeilen. Voor de laatste keer beschrijft Bart Leerling zijn gevoelens...

Lees meer

ONK RS-Feva 2019 - Wat een geweldig weekend!

22 sept - Het weekend van 21 en 22 september is het Braassemermeer de thuisbasis van de RS-Feva’s. En het grillige Braassemermeer liet zich dit weekend van haar beste kant zien. Zonnig, droog en mooie wind, een geweldig weekend dus!

Lees meer

DiZeBra 2019 feestelijk afgesloten

10 sept - Het zit er weer op. Het DiZeBra seizoen is weer voorbij gevlogen. Maar wat een mooi jaar! Vele mooie en vooral gezellige avonden. Het seizoen werd zoals gebruikelijk feestelijk afgesloten.

Lees meer

Tropische DiZeBra

24 juli - En warm was het...heel warm. Ko Stroo, van de Vliegensvlugge Vlieg (SB20 - 3446), schreef er een leuk verslag over.

Lees meer

Nachtkaars 6 juli - En toen ging het regenen…

7 juli - En dan gaat het net deze middag sinds lange tijd weer regenen...... Maar dat was geen excuus voor de zeilers om niet naar de Braassem te komen. 's Middags werd er al druk aan de boten geklust en werd alles in orde gemaakt.

Lees meer

Wil jij weten of je ORC-rating klopt?

9 mei - Naar aanleiding van geconstateerde meetbrief verschillen tussen een aantal J/122’s, is er reden om het (via de ORC formule berekende) gewicht van de schepen te verifiëren. Tegen vergoeding, kunnen ook andere type schepen gemeten worden.

Lees meer

Nachtkaars en asperges

5 mei - Op zaterdag 11 mei en 6 juli wordt de traditionele Nachtkaars wedstrijd, met een wedstrijdbaan over het hele meer, gevaren. De start is om 19:30 en we hopen voor het donker is weer binnen te zijn.

Lees meer

Wouter van der Gronden wint Nachtkaars

24 april - Een dag na de prachtige paasdagen verschenen er gisteravond bij de DiZeBra 11 kajuitboten en 28 open boten aan de start. Wouter van der Gronden schreef een mooi verslag en won de Nachtkaars.

Lees meer

WarmingUp op zaterdag 16 maart AFGELAST

15 mrt - In verband met de windvoorspellingen voor zaterdag 16 maart, is (na overleg met Meteo Schiphol) besloten om de wedstrijden op zaterdag niet door te laten gaan. Na 11:00 gaat de wind toenemen tot ca 26 kts met veel vlagen boven de 40 kts. De start van de eerste klasse op zondag is gewoon om 11:30 uur.

Lees meer