Nieuws over wedstrijden

Combi Braassemermeer

29 mei - Op 23 en 24 juni staat de Combi Braassemermeer weer op de agenda! De slotcombi voor de punten. Wie gaat er in september naar de Combi Finale?

Lees meer

Coronavirus - Alle activiteiten tot 1 april afgelast

13 maart - De ontwikkelingen rond het Coronavirus volgen zich in een snel tempo op. Gistermiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen. NOC*NSF adviseert haar leden (o.a. het Watersportverbond) met klem, alle sportevenementen in Nederland tot 1 april af te gelasten.

Lees meer

Eredivisie Zeilen start dit jaar op de Braassem!

11 maart - Op vrijdag 13 maart gaat de eerste speelronde van de Eredivisie Zeilen van start. Op het Braassemermeer klinkt om 12:00 uur het eerste startschot. In totaal gaan twaalf teams van verschillende watersportverenigingen de sportieve strijd aan. Gedurende 3 dagen worden er veel korte en spectaculaire wedstrijden gezeild.

Lees meer

Update Afrodite en Lobke

18 dec - Het olympische seizoen is begonnen. Natuurlijk gaan we Afrodite en Lobke op de voet volgen. Zij stuurden ons een mooi verslag over de voorbereidingen.

Lees meer

Optimist Selectie - Koud, nat en spannend!

7 okt - Deze afsluitende wedstrijdserie is altijd spannend. Wie komt er in de Kern- en Jeugdploeg in 2020 enwie gaat deze serie winnen. Er werd al druk getraind op de dagen voorafgaand aan het evenement.

Lees meer

Ondergang in topvorm

2 okt - Dit weekend zal de Braassem nog 1 keer meedoen aan de Eredivisie Zeilen. Voor de laatste keer beschrijft Bart Leerling zijn gevoelens...

Lees meer

ONK RS-Feva 2019 - Wat een geweldig weekend!

22 sept - Het weekend van 21 en 22 september is het Braassemermeer de thuisbasis van de RS-Feva’s. En het grillige Braassemermeer liet zich dit weekend van haar beste kant zien. Zonnig, droog en mooie wind, een geweldig weekend dus!

Lees meer

DiZeBra 2019 feestelijk afgesloten

10 sept - Het zit er weer op. Het DiZeBra seizoen is weer voorbij gevlogen. Maar wat een mooi jaar! Vele mooie en vooral gezellige avonden. Het seizoen werd zoals gebruikelijk feestelijk afgesloten.

Lees meer

Tropische DiZeBra

24 juli - En warm was het...heel warm. Ko Stroo, van de Vliegensvlugge Vlieg (SB20 - 3446), schreef er een leuk verslag over.

Lees meer

Nachtkaars 6 juli - En toen ging het regenen…

7 juli - En dan gaat het net deze middag sinds lange tijd weer regenen...... Maar dat was geen excuus voor de zeilers om niet naar de Braassem te komen. 's Middags werd er al druk aan de boten geklust en werd alles in orde gemaakt.

Lees meer

Wil jij weten of je ORC-rating klopt?

9 mei - Naar aanleiding van geconstateerde meetbrief verschillen tussen een aantal J/122’s, is er reden om het (via de ORC formule berekende) gewicht van de schepen te verifiëren. Tegen vergoeding, kunnen ook andere type schepen gemeten worden.

Lees meer

Nachtkaars en asperges

5 mei - Op zaterdag 11 mei en 6 juli wordt de traditionele Nachtkaars wedstrijd, met een wedstrijdbaan over het hele meer, gevaren. De start is om 19:30 en we hopen voor het donker is weer binnen te zijn.

Lees meer

Wouter van der Gronden wint Nachtkaars

24 april - Een dag na de prachtige paasdagen verschenen er gisteravond bij de DiZeBra 11 kajuitboten en 28 open boten aan de start. Wouter van der Gronden schreef een mooi verslag en won de Nachtkaars.

Lees meer

WarmingUp op zaterdag 16 maart AFGELAST

15 mrt - In verband met de windvoorspellingen voor zaterdag 16 maart, is (na overleg met Meteo Schiphol) besloten om de wedstrijden op zaterdag niet door te laten gaan. Na 11:00 gaat de wind toenemen tot ca 26 kts met veel vlagen boven de 40 kts. De start van de eerste klasse op zondag is gewoon om 11:30 uur.

Lees meer

WinterWedstrijden 10 en 17 februari

14 feb - De voorspelling voor zondag 10 februari was een natte een koude dag. Echt weer om met een boek bij de verwarming te gaan zitten. Maar gelukkig viel dit mee. De thuisblijvers kregen ongelijk.

Lees meer

Let op onderkoeling!

13 dec - We hebben de afgelopen wedstrijdweekenden helaas te maken gehad met zeilers die niet geheel vrijwillig zijn gaan zwemmen.

Lees meer

Europees kampioenschap Laser Masters in Vigo, Spanje

13 okt - Van zaterdag 6 oktober tot donderdag 11 oktober zijn Albert Kooijman en Klamer Schutte naar het Europees kampioenschap Laser Masters geweest. Masters varen in verschillende leeftijdcategorieën vanaf 35 jaar, en wij voeren beide Laser Standaard.

Lees meer

Anneloes en Afrodite winnen Worldcup

Ons A-Team, Anneloes van Veen en Afrodite Zegers hebben op het Olympische water in Japan de Worldcup in de 470 gewonnen. Daarmee hebben onze meiden zich ook geplaatst voor de komende Olympische Spelen in Tokio. Van harte gefeliciteerd dames!

Lees meer

ONK Solo op de Braassem

10 sep -Vrijdag 7 september begon het ONK Solo op de Braassem. Donderdag kwamen de eerste Engelse deelnemers al vroeg aan vanaf de boot.

Lees meer

Programma Lustrum Feestweekend

15 mei - Het programma van het Lustrum Feestweekend is bekend! Een weekend wat je niet mag missen, want er gebeurt van alles! Lees meer om alles te weten te komen.

Lees meer

Arend Jan Pasman wint de Nachtkaars

23 mei - Het is een gezegend seizoen tot nu toe voor de DiZeBra zeilers. Wederom was het fantastisch weer gisteravond. Arend Jan Pasman won dit keer de Nachtkaars en schreef een fraai verslag.

Lees meer