Nieuws over wedstrijden

Combi Braassemermeer

29 mei - Op 23 en 24 juni staat de Combi Braassemermeer weer op de agenda! De slotcombi voor de punten. Wie gaat er in september naar de Combi Finale?

Lees meer

Programma Lustrum Feestweekend

15 mei - Het programma van het Lustrum Feestweekend is bekend! Een weekend wat je niet mag missen, want er gebeurt van alles! Lees meer om alles te weten te komen.

Lees meer

Arend Jan Pasman wint de Nachtkaars

23 mei - Het is een gezegend seizoen tot nu toe voor de DiZeBra zeilers. Wederom was het fantastisch weer gisteravond. Arend Jan Pasman won dit keer de Nachtkaars en schreef een fraai verslag.

Lees meer

ONK Laser Master - Prachtige wedstrijden!

14 mei - Van 10 t/m 13 mei vond het ONK Lasers Masters plaats op het Braassemermeer. Het was weer een feestje om de deelnemers op onze club te mogen ontvangen. Maar makkelijk hebben ze het niet gehad...

Lees meer

Thedor Pauw winnaar DiZeBra nachtkaars 1-5-2018

Na een wilde nacht en ochtend met Windkracht 8 en temperaturen van 6 graden, klaarde het weer voor onze DiZeBra volledig op. Het werd fraai zomerweer met een 'lopend windje'. Dit trok 38 (27+11) boten naar het water. Kortom weer een geweldige avond. Theodor zal vast een mooi verslag schrijven!

Lees meer

Vaar de DiZeBra in een ok-jol

16 april - De OK-klasse Nederland stelt haar promotieboot ter beschikking aan wedstrijdzeilers om mee te doen aan de DiZebra - de dinsdagavondwedstrijd bij de vereniging.

Lees meer

WV Braassemermeer ontvangt de Koninklijke Erepenning

22 maart – Tijdens de zeer druk bezochte receptie ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van onze vereniging, ontving voorzitter Wouter van der Gronden de Koninklijke Erepenning uit handen van de burgemeester Kaag en Braassem, Marina van der Velde-Menting.

Lees meer

Weer een echte WinterWedstrijd!

19 feb - Weer een echte WinterWedstrijd. Bij aankomst blijkt de hele haven en het meer bij de havenuitgang goed dicht te liggen met ijs. Als snel komen de eerste deelnemers naar het clubhuis om te horen wat de status is.

Lees meer

Wedstrijdnieuws februari 2018

Januari is een rustige maand geweest voor de wedstrijden. De WinterWedstrijd op 21 januari j.l. had een klein deelnemersveld. Maar het was schitterend zeilweer. In februari staan er twee WinterWedstrijden op het programma.

Lees meer

Rob Ligtenberg tweede in de Strontrace

2 november - Na iets meer dan 44 uur varen, kwam Rob Ligtenberg - lid van onze vereniging - met het Skûtsje Nooit Volmaakt op woensdag 25 oktober als tweede terug in de haven van Workum (Friesland). De Strontrace wordt algemeen gezien als de zwaarste wedstrijd voor zeilende vrachtschepen.

Lees meer

WK Laserradiaal U19 2017 - Hans Juray blikt terug…

31 augustus - Onze vereniging kent vele kleurrijke mensen. Hans Juray mag zich daar zeker toe rekenen. Met zijn enorme staat van dienst voor onze club, was hij nog 1 x wedstrijdleider tijdens het WK Laserradiaal U19. Lees verder voor het dankwoord van Hans aan zijn Braassem Team.

Lees meer

Slot-DiZeBra 12 september

18 augustus - Het is een echt Hollandse zomer dit jaar. Maar ook daar komt weer een einde aan. Evenals het DiZeBra seizoen 2017. De slotavond op 12 september mag je natuurlijk niet missen!

Lees meer

Braassem leden in de Marieholm top

11 juli - Wel eens opgevallen hoeveel Marieholms er in onze haven liggen? Die winnen bovendien ook nog eens wedstrijden. Peter van Santen stuurde ons een mooi verslag over een event in Uitdam.

Lees meer

Weer een prima zeilavond, die DiZeBra van 27 juni….

Dinsdagavond, altijd weer spannend hoe het verkeer zal zijn: zijn we op tijd om nog te eten of niet. Gelukkig viel het deze avond mee en kon ik na om half zes uit Rotterdam vertrokken te zijn om half zeven in het Braassem Café de DiZeBra maaltijd van Edwin genieten (lasagna!).

Lees meer

18+ wint Yeoman Cup

6 juni - De North Sea Regatta, in het pinksterweekend voor de kust van Scheveningen verzeild, is voor de vier Braassemzeilers in de Maxfun25 klasse goed verlopen.

Lees meer

Claar van der Does wint de DiZeBra nachtkaars van 2 mei

3 mei - Het DiZeBra seizoen komt nu pas echt op gang. De temperatuur begint weer te stijgen, zo ook het aantal deelnemers. Nog leuker is het dat een aantal jeugdige zeilers uit de trainingen nu ook gaan meevaren. Zo is en wordt de DiZeBra een prachtig wekelijks club-evenement!

Lees meer

Aftrap DiZeBra 2017 onder koude omstandigheden

19 april - Wie buiten de kou voelt, denkt er niet zo gauw bij na dat het DiZeBra seizoen begonnen is. Dat was vast de reden waarom er gisteravond nog niet zo heel veel boten waren, maar dat gaat vanaf nu natuurlijk veranderen! Klamer wint de eerste mooie nieuwe Nachtkaars. Met dank aan Claar van der Does. Dank ook aan het team van Willem!

Lees meer