Nieuws over wedstrijden

Braassem Summer Regatta 2017

1 juni - Het mooiste clubevenement is weer in aantocht, de Braassem Summer Regatta. Het thema is dit jaar 'Route 99'. Lees snel verder om je in te schrijven.

Lees meer

Rob Ligtenberg tweede in de Strontrace

2 november - Na iets meer dan 44 uur varen, kwam Rob Ligtenberg - lid van onze vereniging - met het Skûtsje Nooit Volmaakt op woensdag 25 oktober als tweede terug in de haven van Workum (Friesland). De Strontrace wordt algemeen gezien als de zwaarste wedstrijd voor zeilende vrachtschepen.

Lees meer

WK Laserradiaal U19 2017 - Hans Juray blikt terug…

31 augustus - Onze vereniging kent vele kleurrijke mensen. Hans Juray mag zich daar zeker toe rekenen. Met zijn enorme staat van dienst voor onze club, was hij nog 1 x wedstrijdleider tijdens het WK Laserradiaal U19. Lees verder voor het dankwoord van Hans aan zijn Braassem Team.

Lees meer

Slot-DiZeBra 12 september

18 augustus - Het is een echt Hollandse zomer dit jaar. Maar ook daar komt weer een einde aan. Evenals het DiZeBra seizoen 2017. De slotavond op 12 september mag je natuurlijk niet missen!

Lees meer

Braassem leden in de Marieholm top

11 juli - Wel eens opgevallen hoeveel Marieholms er in onze haven liggen? Die winnen bovendien ook nog eens wedstrijden. Peter van Santen stuurde ons een mooi verslag over een event in Uitdam.

Lees meer

Weer een prima zeilavond, die DiZeBra van 27 juni….

Dinsdagavond, altijd weer spannend hoe het verkeer zal zijn: zijn we op tijd om nog te eten of niet. Gelukkig viel het deze avond mee en kon ik na om half zes uit Rotterdam vertrokken te zijn om half zeven in het Braassem Café de DiZeBra maaltijd van Edwin genieten (lasagna!).

Lees meer

18+ wint Yeoman Cup

6 juni - De North Sea Regatta, in het pinksterweekend voor de kust van Scheveningen verzeild, is voor de vier Braassemzeilers in de Maxfun25 klasse goed verlopen.

Lees meer

Claar van der Does wint de DiZeBra nachtkaars van 2 mei

3 mei - Het DiZeBra seizoen komt nu pas echt op gang. De temperatuur begint weer te stijgen, zo ook het aantal deelnemers. Nog leuker is het dat een aantal jeugdige zeilers uit de trainingen nu ook gaan meevaren. Zo is en wordt de DiZeBra een prachtig wekelijks club-evenement!

Lees meer

Aftrap DiZeBra 2017 onder koude omstandigheden

19 april - Wie buiten de kou voelt, denkt er niet zo gauw bij na dat het DiZeBra seizoen begonnen is. Dat was vast de reden waarom er gisteravond nog niet zo heel veel boten waren, maar dat gaat vanaf nu natuurlijk veranderen! Klamer wint de eerste mooie nieuwe Nachtkaars. Met dank aan Claar van der Does. Dank ook aan het team van Willem!

Lees meer

WinterWedstrijden 12 februari gaan niet door

11 feb - Helaas hebben we moeten besluiten om de WinterWedstrijden morgen (12/2) niet door te laten gaan. Ondanks een temperatuur iets boven nul, blijft de gevoelstemperatuur door de stevige wind morgen laag. De problemen door ijsvorming aan dek en het vastvriezen van vallen, schoten en materiaal (en misschien ook deelnemers) blijft dan een groot probleem.

Lees meer

Wereldbeker voor Afrodite Zegers en Anneloes van Veen

30 januari - Wat een race! Op zondagavond zaten heel veel Braassemleden naar YouTube te kijken om daar getuige te zijn van een super spannende Medal Race. Onze toppers, Afrodite en Anneloes werden nipt 2e, maar konden evengoed de Wereldbeker in ontvangst nemen.

Lees meer

Team Braassem bereidt zich voor op een lang zeilseizoen.

16 januari - Terwijl de WinterWedstrijd van afgelopen zondag werd afgelast vanwege te weinig wind, bereiden Braassem trainers, opleiders en vrijwilligers zich serieus voor op een lang zeilseizoen. Of was het toch gewoon het clubgevoel, waardoor men gezellig een weekje met elkaar doorbracht in de bergen....Gezellig was het in ieder geval wel!

Lees meer

Eredivisie zeilen 2017

De vereniging gaat ook volgend jaar weer meedoen aan de Eredivsie zeilen. Dit maal met een klein team die alle wedstrijden gaan zeilen en die ook gericht gaan trainen om ditmaal op het erepodium te komen.

Lees meer

Bart Lambriex en Philip Meijer winnen Jeugd WK 49erFX

5 september - Afgelopen week is het Jeugd WK 49er/49erFX in Lelystad gezeild. Na vier dagen wedstrijdzeilen mogen Nederlanders Bart Lambriex en Philip Meijer zich jeugdkampioen noemen in de 49erFX. Bij de 49ers gingen de Franse deelnemers Erwan Fischer en Thibault Julien er met de winst vandoor.

Lees meer

Marc Fluttert wint de DiZeBra van 30 augustus DiZeBra

31 augustus - Het DiZeBra seizoen zit er bijna op, maar deze avond mocht Marc Fluttert de Nachtkaars in ontvangst nemen. De foto laat zien dat een kaarsje inmiddels nodig is...Volgens traditie worden de uitslagen van deze avond niet gepubliceerd, dat gebeurt op 6 september tijdens de slotavond. We hopen nog een verslag van Marc te ontvangen.

Lees meer

Zondag 28 augustus huldigen wij onze Olympische zeilsters!

25 augustus - Uiteraard zijn wij béretrots op 'onze' zeilers die in RIO waren. We hebben ze dan ook uitgenodigd om samen met ons te toasten en terug te blikken op de afgelopen periode. Het was even spannend, maar nu is het zeker! Hoera! Ze komen! En wel a.s. zondag om 16.30!

Lees meer

Uitslagen DiZeBra 9 augustus 2016

9 augustus was het weer een prachtige zeilavond! Dinsdag, nietwaar? En zowaar kon ik mij op tijd afmelden op kantoor en me naar de plas haasten, dat lukt zo één à twee keer per seizoen. Dit keer geen stortbuien zoals de week er voor, en aanvankelijk een aardig windje 3+ uit het noordwesten of daaromtrent. Want hij ging wel lekker heen en weer!

Lees meer

Mark Wildenberg verdient de Nachtkaars van de 19 juli DiZeBra

20 juli -Het was misschien wel de mooiste avond van het jaar: een lange avond met een heerlijk zacht windje, rond de dertig graden en een blauwe hemel. Wat wil je nog meer? Mark Wildenberg won de Nachtkaars, Marleen Gaillard won bij de open boten, Franck van Diest bij de kajuitboten. .

Lees meer

DiZeBra 28 juni - Mooie avond!

29 juni - De DiZeBra is echt een mooi Clubevenement! Gewoon leuk een paar wedstrijden varen met clubgenoten en afsluiten met een biertje. Lees meer voor een verslag van Claar van der Does en de uitslagen.

Lees meer

In memoriam

6 juli - Op zondag 3 juli j.l. is Susanne Cathérine Fromberg-van der Meyden op 90 jarige leeftijd overleden. Voor heel zeilend Nederland beter bekend als ‘Tante Suus’.

Lees meer