Nieuws over wedstrijden

Braassem Summer Regatta 2017

1 juni - Het mooiste clubevenement is weer in aantocht, de Braassem Summer Regatta. Het thema is dit jaar 'Route 99'. Lees snel verder om je in te schrijven.

Lees meer

Hoera, we bestaan vandaag 100 jaar!

22 maart - Een historische dag, want precies 100 jaar geleden werd onze vereniging opgericht. Hou vandaag de website en Facebook goed in de gaten want er gaat groot nieuws komen!

Lees meer

Maxfun Winterdivisie 20 januari een klein feestje

29 jan - Het was weer een heerlijk dagje op het water; genoeg wind en de kou viel (voor de zeilers althans) behoorlijk mee. Met 7 boten op het water zagen we de duels al voor de start een aanvang nemen; vervolgens bij het startsein zorgen dat je de goeie kant op gaat en gauw op zoek naar de druk.

Lees meer

Pieter Heerema winnaar Conny van Rietschoten Trofee 2017

7 november - Wat een feest! Pieter Heerema, gewaardeerd lid van de Braassem, wint de Conny van Rietschoten Trofee 2107. Maar ook Eliott Savelon, (ook Braassem-lid), viel in de prijzen. Samen met Bjarne Bouwer won hij de Flyer troffee! Felicitaties van de gehele WV Braassemermeer!

Lees meer

Neem nou verlies

5 september - Afgelopen weekend streed ons Braassem Team voor de hoogste plaatsen bij de Eredivisie Zeilen dat deze keer in Veere plaatsvond. Bart Leerling, onze Teamcaptain, beschrijft hoe moeilijk het is om te verliezen, maar gaat er gewoon weer tegenaan!

Lees meer

Eredivisie Zeilen: Speelronde 4 in Veere

30 augustus - Dit weekend (1, 2 en 3 september) strijkt de Eredivisie Vloot van J70s neer op het puntje van Walcheren. Voor de kust van Veere zal de vierde ronde van het nieuwe zeilconcept, overgewaaid uit Duitsland, het toepasselijk het Zeeuwse/Duitse dorpje aandoen.

Lees meer

OK-jol - Helaas te weinig wind

26 augustus - In het jaar dat de OK-jol 60 jaar bestaat, werd voor het eerst sinds 20 jaar weer een Open Nederlands Kampioenschap georganiseerd. Twee leden van de vereniging (Koen Schelling en Rob Ligtenberg) deden hier aan mee, samen met nog 43 zeilers uit in totaal 7 landen.

Lees meer

DiZeBra 25 juli - De winnaar was te vroeg naar huis…

26 juli - Gerard Post rekende mogelijk niet op de overwinning bij de Open Boten, hij was al naar huis, maar werd eerste en won de nachtkaars. Frank Bergeren was zo vriendelijk om de prijs spontaan te aanvaarden. Of hij nog contact op neemt met Gerard, moeten we nog afwachten...

Lees meer

Marleen Gaillard First Lady Nationals 2017

18 juli - Wederom mogen wij als WV Braassemermeer een kampioene feliciteren! Marleen Gaillard won met haar Solo de National 2017 in de UK. Lees verder het verlag van Eric van Staten van Watersport-TV.

Lees meer

Ook met weinig wind is de DiZeBra leuk

12 juli - Wisselende omstandigheden tijdens de laatste 2 DiZeBra's. Niettemin is het altijd gezellig, zowel op het water als in het Braassem Cafe. Rien van Paridon schreef een prachtig verslag, lees meer...

Lees meer

Een Spithilletje…

30 juni - Aan de vooravond van de tweede speelronde in de Eredivisie Zeilen, legt teamleider Bart Leerling even uit wat een 'Spithilletje' is. Wij wensen het Braassem Team heel veel succes de komende dagen in Aalsmeer! Lees meer voor Bart zijn voorbeschouwing.

Lees meer

Eredivisie Zeilen - Nog 1 week voorbereiding

5 mei - Over een week start de Eredivisie zeilen in Almere. Het Braassem Team kan niet wachten om onze Vereniging op de kaart te zetten! Teamcaptain Bart Leerling doet op uiterst vermakelijke wijze verslag van een avond waarin de regels nog eens goed worden uitgelegd...Lees meer.

Lees meer

De U4 staat voor de deur

27 april - De eerste U4 van dit jaar begint komende zaterdag. Veel jeugdleden én het wedstrijdcomité maken zich op voor een lekker weekendje zeilen in Medemblik.

Lees meer

Spannende editie WarmingUp 2017

28 maart – En zo is het zeilseizoen 2017 weer van start gegaan. De eerste wedstrijden van het seizoen worden traditioneel gevaren door de J22 klasse, maar tegenwoordig aangevuld met een veld ‘sportboten’.

Lees meer

Eredivisieteam zoekt after guards

14 feb - De WV Braassemermeer doet in 2017 weer mee aan de Eredivisie Zeilen. Dat doen wij met een ervaren team van zeven sportboten zeilers. Uit voorgaande twee edities is gebleken dat teams die veel met elkaar gezeild en getraind hebben, het meeste kans maken op een hoge eindklassering.Wil jij deel uitmaken van dit team? Lees dan meer.

Lees meer

WinterWedstrijd 12 februari - Zeilen of Schaatsen?

7 feb - De vragen komen ondertussen al binnen......gaan we a.s. zondag zeilen of is het ijs dik genoeg voor de Elfstedentocht (of ijszeilen)? Wij weten het niet op dit moment, maar houden iedereen op de hoogte via de website en Facebook. Er is in ieder geval wind en zon voorspeld, nu maar hopen dat er geen ijs ligt.

Lees meer

Volg Pieter Heerema tijdens de Vendée Globe Race

17 januari - Waar het eindelijk een beetje winter wordt in ons landje, is een gewaardeerd Braassemlid, Pieter Heerema, al meer dan 2 maanden onderweg tijdens de Vendée Globe Race. In zijn ééntje vaart hij de hele wereld rond.

Lees meer

Emma Savelon winnaar Flyer Troffee 2016

19 november -Tijdens het feestelijke 'Zeiler van het Jaar Gala' in de Passenger Terminal in Amsterdam, zijn o.a. de Conny van Rietschoten-, Flyer- en Maas Trofee uitgereikt. De Braassem mag trots zijn op Emma Savelon, want zij won de Flyer Trofee 2016. Zij moest het opnemen tegen een ander Braassemlid, Bart Lambriex die samen vaart met Philip Meijer. Wat een geweldige prestatie, gefeliciteerd!

Lees meer

Braassem Jeugd in de nieuwe kernploeg

3 oktober - Na 2 dagen varen op de Braassem werden de nieuwe kernploeg en jeugdploeg bekend gemaakt. Wij feliciteren Colin, Bart en Mika met hun plekje in de jeugdploeg. En Bas, Huub, Lucas, Yanne, Jacobien en Alba met het behalen van de Kernploeg!

Lees meer

Regenbogen varen een prachtig NK

11 september - Hoe mooi kan je het hebben...volop zon, een mooie, zuidelijke wind en strakke wedstrijden. Peter Peet, Matthieu Moerman en Ted Duyvestijn veroverden de titel.

Lees meer