Nieuws over wedstrijden

Combi Braassemermeer

29 mei - Op 23 en 24 juni staat de Combi Braassemermeer weer op de agenda! De slotcombi voor de punten. Wie gaat er in september naar de Combi Finale?

Lees meer

DiZeBra nog niet van start

9 apr - De beperkingen op en rond het water worden steeds een beetje meer versoepeld. Helaas is het op dit moment nog niet mogelijk om wedstrijden te organiseren .Ook de DiZeBra gaat later van start.

Lees meer

Corona maatregelen per 26 februari

26 feb - Naar aanleiding van de verscherpte maatregelen (in ieder geval geldig t/m medio maart) i.v.m. de toename van het aantal besmettingen, zijn we helaas nog steeds genoodzaakt ons aan de geldende regels te houden.

Lees meer

Optimist(selectie) op 10 en 11 oktober gaat niet door

30 sep - Na goed onderling overleg door de WV Braassemermeer en OCN is besloten om de wedstrijden in het weekend van 10 en 11 oktober niet door te laten gaan. Wij willen graag een goed en voor iedereen veilig evenement organiseren en vinden dit gezien de situatie in het hele land niet verstandig.

Lees meer

Coronamaatregelen - Update 1 juli

1 juli - Met ingang van 1 juli zijn er weer aan aantal aanpassingen m.b.t. de “Corona regels”. Heel veel mag gelukkig weer, maar er zijn nog altijd een aantal zaken waar we aan moeten denken.

Lees meer

Seinvlaggen voor Corona - I Will Stand By to Assist You

10 mei - Om alle watersporters een hart onder de riem te steken, voeren jachthavens en watersportbedrijven het vlagsignaal “I Will Stand By To Assist You”. Deze combinatie seinvlaggen staat voor de boodschap “I Will Stand By To Assist You” en staat in de ‘International Code of Signals’. Het is een universele boodschap die wereldwijd dezelfde betekenis heeft.

Lees meer

Coronavirus – Update 22 april

22 april –Dinsdag 21 april heeft het kabinet weer een update gegeven m.b.t. de Corona maatregelen. Er zijn een aantal versoepelingen, maar veel blijft helaas bij het oude. Het advies is en blijft nog steeds om zoveel mogelijk thuis te blijven. Wij begrijpen dat dit met het mooie weer een hele uitdaging is.

Lees meer

Virtuele Magic Marine Easter Regatta enorm succes

13 april - ‘Vroeger’ stond Pasen in het teken van eitjes zoeken, ontbijten, lekker eten, familiebezoek én dat alles op je paasbest! Zodra je opti-ouder wordt en je vanuit de Combi’s geroken hebt aan de Easter Regatta op het mooie Braassemermeer blijkt deze paasinvulling snel verleden tijd! Dit jaar als Virtuele Magic Marine Regatta. Linda Peute maakte een mooi verslag van deze Pasen...

Lees meer

Edwins’s Tapas bij u thuis

23 maart - Barre tijden voor horeca-ondernemers. Dat geldt natuurlijk ook voor onze eigen Edwin van Wieringen. Als leden kunnen wij hem wellicht een beetje helpen.

Lees meer

Clubhuis gesloten en geen evenementen tot tenminste 6 april

17 mrt - Met de bekendmakingen van de nieuwe maatregelen van de overheid op zondag 15 maart, zijn alle evenementen, trainingen, opleidingen en wedstrijden in ieder geval uitgesteld tot maandag 6 april. Ook de Voorjaars Ledenvergadering wordt verplaatst naar een nog nader te bepalen datum. Ons clubhuis zal ook tot die tijd geheel gesloten zijn.

Lees meer

WinterWedstrijd en Divisie 17 november

18 nov - Het was een dag zonder wind en zonder water. Helaas was het door de late afzeggingen niet mogelijk om de Winter Divisie door te laten gaan. De aanwezige deelnemers besloten om met de WinterWedstrijd mee te varen (hun punten tellen wel voor de Divisie stand).

Lees meer

Verslag Strontrace 2019

4 nov - Op maandag 21 oktober startte in Workum de 46e Strontrace, een meerdaagse wedstrijd voor voormalig zeilende vrachtschepen. Keerpunt van deze zware wedstrijd is Warmond, waar de bemanning hun symbolische vracht (10 zakken gedroogde koemest) moeten afleveren. Rob Ligtenberg, lid van onze vereniging deed voor de 17e keer mee. Net als in 2013, 2016, 2017 en 2018 was hij schipper op zijn tjalk de Nooit Volmaakt. Hij schreef een korte sfeerimpressie.

Lees meer

Het is tijd om te gaan stemmen!

16 oktober - Stemmen? Jazeker, want tijdens de feestelijke vrijwilligersavond wordt zowel de Loodsman Wisselprijs als de New Wave Award uitgereikt. Jij bepaalt mede wie er gaat winnen, dus stem!

Lees meer

Uit de oude doos

13 okt -Soms krijgen we mooie, oude foto's toegestuurd. Dit keer van de zeilwedstrijden op 15 mei 1971. Met dank aan fotograaf Steven Blad.

Lees meer

Nog meer kampioenen

1 okt - Braassem leden blijven dit seizoen scoren. Zo werden Hans en Len Verdel winnaar bij het NK ORC. Len heeft er een mooi verslag van gemaakt!

Lees meer

DiZeBra 13 augustus - Donder en Bliksem

14 aug - De avond begon mooi, maar na 1 wedstrijd moest iedereen het water af vanwege onweer en zware buien. Jeroen de Vries won de Nachtkaars en schreef een prachtig verslag over deze avond.

Lees meer

Tropische DiZeBra

26 juni - De teller tikte de 30 graden aan, het windje deed nog even goed z’n best en voorafgaand van de start stond de paella van Edwin heerlijk buiten te pruttelen in de pan. Kan een DiZeBra-avond nog mooier zijn? Bijna niet..

Lees meer

DiZeBra met zwoele wind

12 juni - Een zwoele wind waaide over de Braassem vanavond. Echt koud was ze niet, hooguit wat onverschillig uit welke hoek ze wilde komen. Arend Jan Pasman won de Nachtkaars.

Lees meer

Lente-Nachtkaars 2019

11 mei - De eerste Nachtkaars wedstrijd van het seizoen 2019. Naar nu blijkt voor veel zeilers toch een beetje (te) vroeg in het seizoen. Maar het werd een schitterende avond.

Lees meer