Nieuws over wedstrijden

Combi Braassemermeer

29 mei - Op 23 en 24 juni staat de Combi Braassemermeer weer op de agenda! De slotcombi voor de punten. Wie gaat er in september naar de Combi Finale?

Lees meer

Optimist AB Selectiewedstrijden

11 okt - Een week geleden hadden de Optimisten al een beetje pech met het weer. Helaas was het afgelopen weekend tijdens de Optimist AB Selectie niet veel beter...

Lees meer

DiZeBra 24 augustus - Hoe mooi kan het zijn!

24 aug - Het einde van dit (korte) DiZeBra seizoen komt al weer in zicht. Maar wat beleven we toch mooie avonden. We hebben weer een hele reeks fraaie foto's mogen ontvangen van Wouter, Marc en Daniel Robert.

Lees meer

DiZeBra 20 juli 2021 - Wat een heerlijke avond

21 juli - Het leek erop dat het niets zou worden deze avond, maar het tegendeel was waar! Wouter van der Gronden schreef een boeiend verslag over misschien wel de mooiste avond van dit seizoen. Ook René Winters schreef een verslag.

Lees meer

Combi Braassem - Weinig wind

11 juli -Een extra Combi dit weekend en het tweede evenement met externe deelnemers. Natuurlijk wel met een aantal beperkingen, maar dat werd door iedereen goed rekening mee gehouden. Helaas hielden de weergoden geen rekening met de zeilers.

Lees meer

DiZeBra 29 juni en 6 juli

7 juli - De stevige wind van afgelopen dinsdag heeft ons weliswaar gedwongen de wedstrijden niet door te laten gaan maar gaf ons wel de gelegenheid geboden één en ander nog eens door te nemen en dat leidde tot de volgende goede voornemens.

Lees meer

DiZeBra 22 juni - Een stevige bries

25 jun - De voorgaande DiZeBra's werden gekenmerkt door een kalm en shiftend windje. Dat was deze dinsdagavond toch weer iets anders. Een stevige bries die met name voor sommige open boten toch wat lastig was.

Lees meer

Corona Update per 3 juni

3 juni - Steeds sneller komt de normale samenleving weer op gang. Dat betekent ook dat er weer meer mag binnen de haven en op het water. Maar nog steeds zijn er ook een aantal beperkingen.

Lees meer

DiZeBra weer van start

3 juni - Veel DiZeBra zeilers waren op dinsdagavond al aan het trainen. Maar vanaf 8 juni mogen er weer echte wedstrijden georganiseerd worden. Er zijn echter beperkingen qua aantallen.

Lees meer

BSR gaat helaas niet door

6 mei - Tot onze spijt zien wij als WV Braassemermeer geen mogelijkheid om de Braassem Summer Regatta te organiseren. De besmettingen dalen nog niet en de ziekenhuizen liggen nog steeds vol en dat houdt versoepelingen tegen.

Lees meer

Corona Update per 28 april

23 april - Met kleine stappen gaan we weer op weg naar een haven waar weer veel kan. Gelukkig mag vanaf 28 april het terras weer open, zij het onder een aantal voorwaarden. Alle ruimtes, de kleedkamers en douches, mogen niet gebruikt worden.

Lees meer

DiZeBra seizoen is voorbij

9 sep - Het zit er weer op, dit merkwaardige DiZeBra seizoen. Ondanks Covid-19 konden er nog vele avonden gezeild worden. We wachten nog op aanvullende foto's en verslag.

Lees meer

Eurocup O-Jollen - Wat een evenement!

4 sep - Deze eerste drie dagen van september was het Braassemermeer het domein van de O-Jollen. Met 78 deelnemers uit Nederland, Duitsland en Oostenrijk een schitterend deelnemersveld. Eenvoudig was het allemaal niet...

Lees meer

RTB sluit Corona-periode fantastisch af

1 juli - Met behulp van trainers, ouders en vrijwilligers, konden de RTB trainingen de afgelopen maanden gewoon doorgaan. Benjamin Wempe, onze hoofdtrainer, blikt terug op deze periode en het afgelopen weekend.

Lees meer

DiZeBra 23 juni - Drukte op de startlijn

24 juni - Dat de Dizebra momenteel populair is, bleek wel weer aan het groot aantal boten (in totaal bijna 50) dat aan de start verscheen. De langste dag hebben we net achter de rug, dus dat betekent lekker lang licht. En die tijd hadden we achteraf nodig ook.

Lees meer

DiZeBra 9 juni - Bijna als vanouds…

10 juni - Gelukkig is er één ding dat Corona niet heeft kunnen veranderen: een prachtige avond voor de DiZeBra. De wolken dreven weg en met de avondzon kwam er ook een fijn briesje opzetten. Onze vaste verslaggeefster Roelina heeft weer een mooi verslag geschreven.

Lees meer

DiZeBra van start op 2 juni

28 mei - De veiligheidsregio waar wij onder vallen heeft onder voorwaarden toegestaan dat we vanaf 2 juni weer een aangepaste DiZeBra kunnen houden. Uiteraard moeten we ons houden aan de algemeen geldende “Corona maatregelen”. Het handhaven van de 1,5 m regel en geen groepsvorming zijn daarbij het belangrijkste.

Lees meer

Coronavirus - Alle activiteiten tot 1 april afgelast

13 maart - De ontwikkelingen rond het Coronavirus volgen zich in een snel tempo op. Gistermiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen. NOC*NSF adviseert haar leden (o.a. het Watersportverbond) met klem, alle sportevenementen in Nederland tot 1 april af te gelasten.

Lees meer

Eredivisie Zeilen start dit jaar op de Braassem!

11 maart - Op vrijdag 13 maart gaat de eerste speelronde van de Eredivisie Zeilen van start. Op het Braassemermeer klinkt om 12:00 uur het eerste startschot. In totaal gaan twaalf teams van verschillende watersportverenigingen de sportieve strijd aan. Gedurende 3 dagen worden er veel korte en spectaculaire wedstrijden gezeild.

Lees meer

Update Afrodite en Lobke

18 dec - Het olympische seizoen is begonnen. Natuurlijk gaan we Afrodite en Lobke op de voet volgen. Zij stuurden ons een mooi verslag over de voorbereidingen.

Lees meer

Optimist Selectie - Koud, nat en spannend!

7 okt - Deze afsluitende wedstrijdserie is altijd spannend. Wie komt er in de Kern- en Jeugdploeg in 2020 enwie gaat deze serie winnen. Er werd al druk getraind op de dagen voorafgaand aan het evenement.

Lees meer

Ondergang in topvorm

2 okt - Dit weekend zal de Braassem nog 1 keer meedoen aan de Eredivisie Zeilen. Voor de laatste keer beschrijft Bart Leerling zijn gevoelens...

Lees meer

ONK RS-Feva 2019 - Wat een geweldig weekend!

22 sept - Het weekend van 21 en 22 september is het Braassemermeer de thuisbasis van de RS-Feva’s. En het grillige Braassemermeer liet zich dit weekend van haar beste kant zien. Zonnig, droog en mooie wind, een geweldig weekend dus!

Lees meer

DiZeBra 2019 feestelijk afgesloten

10 sept - Het zit er weer op. Het DiZeBra seizoen is weer voorbij gevlogen. Maar wat een mooi jaar! Vele mooie en vooral gezellige avonden. Het seizoen werd zoals gebruikelijk feestelijk afgesloten.

Lees meer