Wedstrijden

DiZeBra

Het organiseren van zeilwedstrijden is een van de drie pijlers van de WV. Op de clubwedstrijd op dinsdagavond, de Dizebra, varen open boten en kajuitboten op verschillende banen 2 wedstrijden. De start is om 19.30 uur. Na afloop wordt er in het Clubcafé uitgebreid nagepraat. Ook niet-leden kunnen deelnemen. Schrijf u in door een mailtje te sturen naar dizebra@braassemermeer.nl of op de dinsdagavond zelf  in het Clubcafé. Wilt u een hapje eten voor de wedstrijd? Dat kan! Tegen een klein bedrag krijgt u een prima maaltijd. Stuur voor 12:00 uur op de dinsdag even een berichtje naar 0628196097.

BSR

Naast de Dizebra organiseert de WV een aantal eigen wedstrijden. De Braassem Summer Regatta is een grote happening in het begin van het seizoen. Ca 150 schepen in de verschillende klassen nemen deel. In de winterperiode worden de Winterwedstrijden gevaren. Met name de verschillende sportboten als J-22, J-70, MaxFun, en Melges zijn sterk vertegenwoordigd. De kajuitboten varen onder SW/ORC handicap.

Easter Regatta
De derde activiteit is de organisatie van nationale en internationale wedstrijden voor Klasse organisaties. De Magic Marine Easter Regatta is met ca 250 Optimistzeilers uit meer dan 10 verschillende landen en terugkerend topevenement. In 2017 is de 32e uitvoering van dit evenement gevaren.

Daarnaast zijn er de Westlander Hardzeildagen met klassieke vrachtschepen en Open-Nederlandse Kampioenschappen in verschillende klassen. Jaarlijks worden er ca 5 (O)NK’s gevaren.

WedCom

De wedstrijden staan, m.u.v. de Dizebra, onder leiding de Wedstrijdcommissie (Wedcom). De Wedcom bestaat geheel uit vrijwilligers. Afhankelijk van de omvang van het evenement zijn er tussen de 20 en 60 vrijwilligers aan de slag. Vrijwilligers bemannen de rescue boten, het start- en finishschip, bemensen de informatie desk, zorgen voor de communicatie naar de media of zijn als off-shore crew aan de slag. Voor de verschillende activiteiten verzorgt de WV voor de noodzakelijke opleiding. Belangstelling om als vrijwilliger bij wedstrijden aan de gang te gaan, neem contact op met Marijke Hasselman, wedstrijdleider WV Braassemermeer, comite@braassemermeer.nl.