Geplaatst op: 28-06-2017

Dinsdagavond, altijd weer spannend hoe het verkeer zal zijn: zijn we op tijd om nog te eten of niet. Gelukkig viel het deze avond mee en kon ik na om half zes uit Rotterdam vertrokken te zijn om half zeven in het Braassem Café de DiZeBra maaltijd van Edwin genieten (lasagna!). 

Het weer was een beetje grauw en grijs, af en toe wat regen, maar niet koud met een knoopje of 10-12 uit het noordoosten. Daar bleek rond de start nog maar een knoop of 8 van over te zijn. Prima voor Solo's, maar een beetje te weinig voor Thedor die zijn Walyer One Design (!) surfplank daardoor niet in plané kon krijgen.

Op het water verder nog 8 kielboten, waaronder de Talmare weer eens, en 20 open boten, waaronder een Nacra 15, een soort mini America's Cup zonder foils of fietspedalen.

Mijn eerste start was redelijk en kon met vrije wind goed weg komen, als eerste Solo om de bovenboei, midden tussen de voorste Lasers. Wel apart om zowel aan - als vóór de wind die mini America's Cupper voor je langs te zien kruisen: het gaat wel hard maar niet per sé de goede kant op.

Ik kon mijn positie goed vasthouden, al kwam Mark als tweede Solo wel steeds dichterbij. Dit zou wel eens een goed resultaat kunnen zijn.  Het valt dan wel extra op dat het 3e kruisrak(je) van benedenboei naar finish het wel stuk spannender maakt dan de voordewindse finish van vroeger. 

Tweede race een prima start, en weer als eerste Solo tussen de voorste Lasers om de bovenboei. Elaine was in de Europe nu ook in de buurt, maar kon het voor-de-wind met deze windkracht niet bijhouden. Het tweede kruisrak heb ik niet goed opgelet en mistte twee windshifts waardoor zowel Mark als Marc me voorbij gingen. Dat kon ik voor de wind niet meer goed maken waardoor ik als derde Solo over de finsh ging. Jammer, maar wel lekker buiten gespeeld.

Groot was dan ook de verrassing toen ik tijdens de prijsuitreiking die schitterende nachtkaars gewonnen bleek te hebben met een 1 en een 7. Victor tweede in zijn Laser met 2 keer een 3, en derde Rob in de altijd verrassende OK-jol met een 2 en een 5. Wat een mooie prijs is dat toch. Goed gedaan Claar. 

Bij de kielboten bleek de 5.5 van Arend Jan gewonnen te hebben. Er was ook een speciale prijs voor Thedor als eerste surfplank.

En zo was dus ook deze DiZeBra weer een top avond. Dank aan deelnemers, committee en horeca. Volgende week graag weer!

 

Peter van Santen

 

Uitslagen DiZeBra 27 juni