Geplaatst op: 23-12-2020

Werkzaamheden op de haven

Op 4 januari starten firma De Rijk en Kooyman met werkzaamheden in en op de haven. Eerder dan verwacht. In de Najaars Ledenvergadering hebben we aangegeven wat de plannen zijn. Belangrijkste werkzaamheden zijn onderhoud aan de buitensteiger, uitbreiding met 4 ligplaatsen aan de Otrabandasteiger, 5 ligplaatsen aan de passantensteiger en het vervangen van 5 kleine boxen aan de Galgekadesteiger door 5 jollenplaatsen. Met deze uitbreidingen hopen we aan de toenemende vraag naar ligplaatsen te kunnen voldoen.

Door een financiële meevaller in 2020 kan er extra werk worden verricht aan de jollensteigers op het jollenterrein. De jollensteiger aan de binnenhaven krijgt een roosterdek en wordt wat langer waardoor er meer stallingsruimte ontstaat. De jollensteiger daar tegenover krijgt eveneens een roosterdek en wordt eveneens 10 cm langer. Het gaat om de nummers # 264 t.e.m. # 300.

Alle jollenplaatsen worden voorzien van een nieuwe nummering. Gebruikers van de jollensteigers worden hierover apart via een e-mail geïnformeerd. Er zal strak op worden toegezien of op de toegewezen plaats de juiste boot wordt gestald. Geen geldige nummersticker betekend dat de boot wordt verwijderd.

De firma Kooyman gaat aan de slag met het realiseren van stallingsplaatsen van RS-Feva’s en stallingsplaatsen voor een aantal 2.4m. Verder wordt de stalling voor de bagagekarren overkapt en de aansluiting van de betonplaten op de Jan van de Meer steiger hersteld.

De haven zal op een aantal plaatsen weer op diepte worden gebracht. In het kader van energiebesparende maatregelen plaatsen we 55 zonnepanelen met een capaciteit van 20350 KWp per jaar. Hierdoor besparen we ruim 20% op het jaarverbruik. Verder zal schilderwerk aan de stalen staanders van het gebouw en het Braassem Café worden uitgevoerd.

Uitvoering van de werkzaamheden kan van invloed zijn op de bereikbaarheid van de haven. Wij vragen hiervoor begrip.

In de nieuwsbrief van januari gaan we dieper op de veranderingen in.

Haven en materieel.