Geplaatst op: 20-11-2018

De MaxFuns hebben op zaterdag de eerste ronde van de WinterDivisie gezeild onder schitterende omstandigheden. De zeilers doen dit steeds op de zaterdag voor de WinterWedstrijden. Voor de zeilers was het een koude start van de zondag, maar door de zon was het wel minder fris. Maar de O-NO wind van 12-16 kts, maakte het een echte winterdag en een echte WinterWedstrijd. Er werd in de J/22 klasse, de sportboten onder SW rating, de overige SW schepen en ook de Lasers onder SW rating gevaren. Een mooi klusje voor het finishcomité en de uitslagverwerking. De vier wedstrijden werden snel achter elkaar gevaren, om lang wachten te voor komen. Bij de laatste start werd een extra start voor de Lasers (jong en oud) toegevoegd.

De zwemvest controle bij het uitvaren van de haven leverde toch nog wat ‘haperingen’ op. Zorg dat dit volgende wedstrijd in orde is en dat je ook je zwemvest in de haven al aan hebt. Regel 20.5 van de wedstrijdbepalingen zal zeker gehanteerd worden.

Het was uiteindelijk een schitterende zondag, waar een mooie onderlinge strijd geleverd werd. De Sint was op het water aanwezig en had zelfs tijd om de prijzen uit te reiken.

De volgende wedstrijd is op zondag 16 december.

 

De foto’s

De uitslagen