Geplaatst op: 24-04-2019

Oude traditie het is een ‘oude traditie’ dat de winnaar van de Nachtkaars een stukje mag schrijven voor de website. Hier wat losse opmerkingen met kopjes erboven, kan je zelf bepalen wat je wil lezen.

Vrijwilligers
Laten we eerst onze dank uitspreken aan al die vrijwilligers die elke dinsdag weer voor ons wedstrijdzeilers paraat staan: heel veel dank! De gebroeders Willem (wedstrijdleider) en Peter van der Krogt, Jan de Vreede (oud voorzitter), Peter Hogenboom, Gusta en Dick, John,Joke en Olivier van der Schoot, Roelina Meijer en dit keer, Nico Overbeeke.

Nieuwe traditie
Willem zei het al, al dan niet als grapje, bied als winnaar van de Nachtkaars het comité een drankje aan. De wedstrijden zelf zijn niet kosteloos (prijzen, drankjes voor het comité op het water, diesel enz), maar wel voor de zeilers. Niet zo gek als we dan allemaal om de beurt een drankje aanbieden, dan hoeven we voorlopig geen bijdrage te leveren aan de DiZeBra

De Baan
Is helemaal perfect, het startschip kan blijven liggen, alle koersen zijn inbegrepen: kruis-, voordewindse- en halve windse rakken, een gescheiden finish voor open boten en kielboten, flexibel om in te korten, alles zit er in. Mooi werk van het comité!

De Braassemeermeer
Blijft een van de mooiste (onderontdekte) wateren, een groot oppervlak, voor alle windrichtingen geschikt en geen noodzaak tot het maken van afspraken met andere verenigingen en psst nog niet door de massa ontdekt… psst.

Vereniging
Voor, tijdens en na de wedstrijden heerst een uitstekende ontspannen sfeer, heerlijk zo’n dinsdagavond in de week er even helemaal uit!

Mega schip
Hans Kol (bestuurslid onderhoud) heeft zijn Draak ingeruild voor heuse 42 voeter Hallberg Rassy, maatje groter dan de rest, let op de windstiltes voor de anderen.

Tirion 21 Nr 7
Jillert en Saskia Pont zijn na een lange winterslaap weer helemaal actief en hebben dit keer samen met een verstekeling (was het Erik Wesselman?) uitstekend gevaren!

Kick (Agoni Bonita NED 8223, vgl X-79)
Deze boot van Niels van Wassenaar varen uitstekende resultaten, al regelmatig een eerste plek!

Bestuur
Oud voorzitter Leo Stolk zeilde met oud secretaris Jeroen Schepman, met een heuse Pion, degelijk door van der Stadt ontworpen zeegaande eenheidsklasse van ruim 9 meter

Prijzen
Dank aan Claar van der Does die al een aantal jaren afspraken weet te maken met de creatieve kunstenaar Janttine Kroeze, het ene jaar zijn die nog mooier dan het andere. Zie je in de huidige een zeilboot met een spinnaker of een halve maan passend bij de DiZeBra avonden, je mag het zelf fantaseren!

Taktisch spelletje tussen Tirion en Randmeer:

  • De Tirion haalt voor de wind over stuurboord aan loefzijde een Randmeer over sb in,
  • De Randmeer loeft over sb achter de Tirion langs om aan bb met overlap van de Tirion te komen, dit ten einde om bij de boei recht van ruimte te behalen,
  • De Tirion loeft en zegt dat Randmeer als loefwaarts jacht moet vrij blijven,
  • De Randmeer gijpt en verkrijgt als BB boot voorrang,
  • De Randmeer loeft en geeft ‘aanvankelijk’ ruimte aan de Tirion,
  • De Tirion gijpt ook om over bb te liggen, wordt hiermee het loefwaartse jacht
  • De Tirion valt af op Randmeer en zegt dat Randmeer te hoog vaart en de juiste koers moet aanhouden.
  • De Randmeer zegt dat hij de juiste koers richting de boei vaart en behaalt de binnen positie bij de benedenboei, de Tirion berust hierin

Wat had jij anders gedaan?

Oproep
Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om een oproep te doen aan alle zeilers: houd eerst rekening met anderen, daarna met je zelf. Vooral bij het op en af tuigen: zorg dat de rijwegen vrij blijven, en special voor diegenen die moeten ‘kranen’, kijk of je ruimte vrij kunt houden voor anderen die met of zonder auto, gebruik willen maken van de trailerhelling, er is ruimte genoeg om met twee voertuigen parallel aan elkaar te parkeren

Website
Dank aan Roelina voor DiZeBra redactioneel werk, dank aan Rob Ligtenberg voor het klaarzetten van de uitslagen!

Horeca
Dank aan de Horeca die naast drankjes, eten ook borrelhappen klaar zet!

Zo zijn we achteloos toch een heel bedrijf van allemaal radertjes. Het was wederom een fantastische avond! Tot volgende keer, Wouter van der Gronden en Lukas van der Heeden (RM 1030)

Wil je de standen weten, ga dan naar UITSLAGEN

Wist je dat er van de avond ook allemaal filmbeelden zijn gemaakt, kijk maar op DiZeBra Films  (met dank aan Nico Overbeeke)

Alle foto's die we dit jaar tijdens de DiZeBra maken, verzamelen we in DiZeBra Foto's (met dank aan Roelina Meijer en Nico Overbeeke)