Dutch Youth Regatta 2016 - Wat een geweldig Event!

Geplaatst op: 12-05-2016

Hoe mooi kan je de omstandigheden hebben? Vier dagen lang het mooiste weer van de wereld, zon en wind, het kon niet op allemaal! Het Braassem wedstrijdcomité bestond maar liefst uit 20 man! En dat was nodig ook, want om dit soort wedstrijden extern te organiseren, moet zo'n beetje al het materiaal van de Braassem komen, behalve het water zelf dan. Voor het startschip mochten we gebruik maken van het motorjacht van Fred en Paula Bulk, die we ook dit keer weer zeer erkentelijk waren dat we te gast mochten zijn voor, tijdens en met name ook NA de wedstrijden. Onze dank gaat ook uit naar de familie Bramervaer voor het gebruik van hun zeiljacht, de Matchbox. Maar onze dank gaat ook uit naar die andere 18 vrijwilligers, samen hebben we weer laten zien hoe we op plezierige en professionele wijze onze baan begeleiden.

Woensdag 4 mei stond in het teken van opbouwen en veel overleg. De organisatie was de Dodenherdenking uiteraard niet vergeten. De opkomst en de 2 minuten stilte in de grote tent waren indrukwekkend, jong en oud herdachten ieder op zijn eigen wijze de oorlogen.

Donderdag was het natuurlijk ook er even inkomen voor iedereen, maar nadat we onze positie bepaald hadden, hebben we 2 wedstrijden kunnen varen. De dag werd afgesloten met een heerlijk buffet waarna er gezellig nog even werd na geborreld. Vrijdag was een perfecte dag, 4 wedstrijden kunnen varen zonder al te veel problemen, maar met nog steeds een draaiende wind. Dit was ook zo op de zaterdag, waarbij we wel te maken hadden met sterke windvlagen. De Braassem kids, in grote getale aanwezig tijdens de DYR, hadden het verder prima naar hun zin en dat gold zeker ook voor het comité.

Zondag werden er 3 wedstrijden afgewerkt waarna uiteindelijk zo rond 17.30 de prijzen werden uitgereikt. Een bijzonder moment was daarbij nog de uitreiking van een nieuwe prijs, de Robert van Notten Memorial Trofee ter nagedachtenis aan Robert van Notten, die recentelijk is overleden na jarenlang de DYR te hebben georganiseerd. Deze prijs werd door zijn vrouw uitgereikt aan Teun in Der Maur (Winnaar Magic Marine Easter Regatta).

Alle informatie, uitslagen en foto's rond de DYR2016 kun je vinden op de DYR website, klik HIER

Voor sfeerfoto's rond het Braassem Team, klik je HIER