Geplaatst op: 23-04-2019

Wat een feest was het, deze 34e editie van de Magic Marine Easter Regatta. Hoewel we in de afgelopen jaren zo'n beetje alle denkbare weersomstandigheden hebben meegemaakt, kunnen we ons niet herrineren dat we alle dagen zo'n prachtig weer hadden. Maar de Braassem zou de Braassem niet zijn als zij haar unieke karakter niet zou laten zien, en dus hadden we alle dagen te maken met windshifts en wisselende windsterkte. Een uitdaging voor zowel de zeilers als het comité. De eerste dag konden er maar 2 wedstrijden gevaren worden vanwege het feit dat de wind aan het eind helemaal ophield. Zaterdag was een mooie dag waarin alle 4 geplande wedstrijden afgewerkt konden worden. Zondag was zoals verwacht de mindere dag en ondanks alle pogingen van het comité om de velden weggestart te krijgen, bleven de windcondities zodanig dat de wedstrijdleider om 16.00 uur besloot de zeilers voor die dag naar de kant te sturen. De laatste dag zorgde nog voor verrassingen. De wind was in het begin nog matig, maar in de middag wezen de meters meer dan 20 knopen aan, hetgeen voor sommige Benjamin zeilers een echte uitdaging was.

Het eten was allemaal weer prima geregeld door Edwin, evenals de vele typische Hollandse elementen, zoals stroopwafels, oliebollen, tulpen, oud-Hollandse kleding en natuurlijk de paashazen. Kortom, 4 dagen lang feest. Alle vrijwilligers waren zondag al om 07.00 aanwezig om te genieten van het traditionele paasontbijt. Zonder al die vrijwilligers zou de Magic Marine Easter Regatta nooit georganiseerd kunnen worden. Het bestuur wil dan ook iedereen bedanken die op welke wijze dan ook een bijdrage aan dit prachtige event heeft geleverd.

Zoals altijd werden de prijzen weer vol enthousiasme uitgereikt door Bastiaan van Nunen en Floris van Ede, waarna het comité nog even nagenoot met een hapje en een drankje.

Foto's

Kijk verder naar de foto's van de wedstrijden

Kijk verder naar de foto's van het comité

Of kijk verder naar de uitslagen